Zembla! Wat is de schade?

We hebben nu 2 documentaires gezien van televisieprogramma Zembla over de zogenoemde megastallen in de Nederlandse melkveehouderij sector. De 2e documentaire was misschien minder tenenkrommend dan de eerste, maar vooral de eerste docu was zeer eenzijdig gericht op grote melkveebedrijven en benadrukte vooral de economische motieven van de gefilmde veehouders, waarbij essentiële opmerkingen vakkundig werden weggeknipt om de gewenste boodschap van deze docu goed uit te laten komen die de programmamaker voor ogen heeft. Dan kom ik gelijk bij de vraag wat de documentairemaker voor doel heeft gehad met het maken van dit televisie item.

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Volgens Rinus bracht Zembla de melkveehouderij correct in beeld:

+4
Co Schipper
Dat de melkveehouderij wel of niet correct in beeld is gebracht is niet het punt waar het volgens mij om gaat. Het is het expliciet in beeld brengen van zaken die een bepaald beeld bij mensen die niet bekend zijn met de sector oproepen die negatief is. Daar stoor ik me aan en proef ik de invloed van dierenrechten organisaties.
j h p
Een uitgerangeerde onderzoeker die na 40 jaar de melkkoe nog steeds 'hij' noemt, een uitgerangeerde professor die zijn gelijk nog wil halen, een clm onderzoeker die nog pissed off is dat hij het ouderlijk bedrijf niet over mocht/kon nemen (gokje), koeien van bio boer waar geen conditie close up van gemaakt werd want dan kon je zien dat die best wel (onwenselijk) schraal waren, gerichte antwoorden uitlokken, het nodige knip- en plakwerk en tot slot een bio boer die zegt dat hij maar een klein beetje krachtvoer voert maar dit vervolgens wel met 2 kilo scheppen in 1 hand een beetje voor gooit, een beetje zou ik met 1 schep doen.
Niets anders dan de publieke opinie bespelen.
puntertje
@j h p
Over eenzijdige beoordeling gesproken, lees je eigen bijdrage nog maar eens na.
j h p
@puntertjeIk bedoel het bespelen en geef de voorbeelden ervan, dat ze Van Dorp met zijn houding en uitingen hebben uitgekozen zal ook wel niet voor niets zijn.
cs-agrar
Rinus hoeft van mij ook niet zo nodig in beeld..
Net als boer van Dorp. Hoop voor hem dat ie echt niet wist wat bedoeling van het filmen was..
andre01
Dat is volgens mij wel duidelijk, de mensen die niets van veehouderij afweten een beeld te schetsen dat het allemaal anders en minder moet( gedachte PvdD, groen links, natuur organisaties, etc. etc.)
+2
Greetje
Zembla wil spraakmakend zijn, discussie op gang brengen. Ze doen gewoon waarvoor ze opgericht zijn, niks fout aan.

Laat je alsjeblieft niet bang maken voor die discussie, een tv programma is zo weer vergeten, wij kunnen elke dag laten zien dat we 't goed doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , stallen en zembla geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1