Vrijloopstal-PLUS niet duurder dan traditionele ligboxenstal

Ondanks dat er per koe meer ruimte nodig is, zijn de bouwkosten van een vrijloopstal-PLUS vergelijkbaar met een traditionele ligboxenstal. Dat is de conclusie van netwerk Verantwoorde Veehouderij.

Deel dit topic

Reacties

Jan Veenhouwer
Hoe wil je gaan uitmesten zonder dragende vloer??? De mineralen in deze bodem zullen toch een keer weer gebruikt moeten worden als meststof voor je gewassen.
+1
brabo
Maak er dan maar een grote potstal van met bijvoorbeeld stro.
Deze stromest afvoeren naar sectoren die er nog geld voorover hebben, en zelf drijfmest van anderen aanvoeren
gezienus
Welke sector brabo

je ziet ze steeds Meer verdweinen kosten zijn gewoon te hoog
brabo
@gezienus
hier gaat mijn compostmest naar een bomenboer, maar waarschijnlijk zijn er ook wel akkerbouwers die er graag mee werken.
m uut m
Het hele concept klopt niets van.Hoe is hier in vredesnaam een proefstal status aan toegekend.Bram Den Hollander weet donders goed dat deze luchtwasser nooit geen ammoniak zal zien in deze opstelling.Het is een illusie dat je ammoniak door de vloer afzuigt
arjangeenen
Dag,

Ik ben Arjan Geenen waar dus de eerste stal is gebouwd.

gezienus: Studies wijzen uit dat de jaarlijkse kosten vergelijkbaar zijn met een ligboxenstal. De meeropbrengst zit hem in het ouder worden van de koeien. Dit zijn allebei feiten uit de praktijk.

M uut m: De luchtwasser wast op dit moment ammoniak af. Dit zijn feiten uit het logboek van de wasser!

gezienus: We laten de onderste laag zitten. Dit zijn in mijn geval hout chips welke gezeefd zijn en waarvan ik de grofste blokjes heb. Dit is een blijvende bufferlaag. Als we hier wat van opscheppen dan laten we weer eens een vracht bijkomen. Dit kan over vijf jaar een keer nodig zijn. De krullen vul ik alleen in de winter aan. Nu is dit nergens voor nodig.

Wat nu opvalt na een half jaar dat ik zeer weinig probleem koeien heb en dat de koeien het goed en makkelijk doen.

De tijd is te kort voor harde conclusies want hier voor moet je jaren draaien vind ik.

Op dit moment ben ik erugg tevreden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koe en ligboxenstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN