Drinkwaterzuivering melkvee middels elektrolyse


Ik ben melkveehouder en wil mijn drinkwater verbeteren. Naar aanleiding van een drinkwater analyse rapport blijkt dat wij over goed bronwater beschikken maar doordat de leidingen vol algen en bacterien zitten de koeien "vervuild" water drinken.
Daarom overweeg om een drinwaterzuivernigssysteem aan te schaffen. Dit apparaat werkt middels elektrolyse. Er wat een beetje zout toegevoegd en geactiveerd, dit dood alle bacterien en algen in de leidingen en is ongevaarlijk voor de koeien. Sterker nog de koeien zouden het lekkerder vinden en daardoor meer drinken en dus meer produceren?!

Ik ben benieuwd of hier iemand is die ofwel zelf dergelijke systeem heeft of iemand kent met dit systeem?

groet,

Jos

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Lijkt me interessant
misschien mail adres van dat bedrijf ?
boer jos
Ik heb 3 offertes; brightspark, active water en watter bv.

Ik heb nog niets besloten maar denk dat brightspark het gaat worden
meelezer10
Hoeveel gram zout krijgt een koe dan dagelijks extra binnen? Is dit dan teveel of niet. overleg even met je voerleverancier.
boer jos
Dat is verwaasloosbaar laag. Het apparaat wordt zo ingesteld dat alle actieve stoffen met algen hebben gereageerd voordat deze de koe bereikt.
otto1604
Mag ik eerst een vraagteken zetten bij de conclusie dat je over goed drinkwater beschikt maar wel algen in de leiding hebt?!
Wil je aangeven van welk materiaal je leiding is b.v. Staal, koper of tyleen?
Alle soorten electro op het water maakt dat het water ontregeld raakt. Het is onvoorstelbaar dat de wetenschap nog maar zo weinig weet van dit belangrijkste produkt voor de bevolking.
Pas een vitaliserend systeem toe en ik stel je voor om een druppelaar met een hulpstoffen erbij te zetten. De aanpassing zal je ongeveer twee later melk per koe per dag opleveren.

Voor meer info stuur maar een bericht naar goldentouchbio@ gmail.com en je krijgt vrijblijvend alle gegevens.
oldhuus
Quote:
@otto1604: ongeveer twee later melk per koe per dag opleveren

Dat is nogal wat, niet goed geld terug?
+2
hofmiddelburg
Quote:
@otto1604: De aanpassing zal je ongeveer twee later melk per koe per dag opleveren.

Wie ben ik om te zeggen dat het niet zo is.

Enkele jaren geleden heb ik de roosters laten opruwen.
De koeien zouden beter tochtig gezien worden wat een kortere TKT zou opleveren, zodat ik ong. 2 l/dag meer zou melken.

Hetzelfde bij m'n mestrobot 3 jaar terug. Ook ongeveer 2 l meer door een betere klauwgezonheid.

Ook de ventilator met ong. 7 meter doorsnee zou zorgen voor 2 l meeropbrengst door een verse stallucht, minder hittestress en minder mortolaro.

De goede gasontladingslampen in de stal zou ook voor een meeropbrengst
zorgen.

Dus ik zou ong. 6-8 liter/dag/koe meer melk in de tank moeten hebben.
Het zal zeker een positief effect hebben, maar ik heb in de liters melk geen verschil kunnen waarnemen.
Harry K
@otto1604. Daar heb je jouw dan gelijk ingedekt: Wanneer er geen 2 liter melk meer per koe per dag wordt geproduceerd, dan was het water reeds betrekkelijk schoon...
Wanneer je werkelijk zo'n wondermiddel bezat, dan had je natuurlijk daar allang in geïnvesteerd om dat beoogde effect middels onafhankelijk onderzoek aan te tonen. Daarna hoef je hier niet meer te prikken, maar verkoopt het vanzelf grootschalig via de erkende kanalen.
jan is hobbyboer
Quote:
@Harry K: Daar heb je jouw dan gelijk ingedekt:

Had je anders verwacht dan van handelaren in 'geloof, hoop en liefde shows'. Overtuigend lullen kunnen ze allemaal als brugman, en sommigen trappen er ook nog in ook. Dat Fir gedoe is wel het mooiste voorbeeld.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Dat Fir gedoe is wel het mooiste voorbeeld.

Hoho, we hebben een prikkende fir-gebruiker aan boord die een voorsnee van zeven ton ds maait zonder kunstmest.
+1
Farmer_
oldhuus
Quote:
@jan is hobbyboer: 'geloof, hoop en liefde shows'. Overtuigend lullen kunnen ze allemaal als brugman, en sommigen trappen er ook nog in ook. Dat Fir gedoe

Ja die FIR-shows OVERAL kom je ze tegen met hun stands op alle vakbeurzen, shows, staan ze hun rommel te verkopen net als de Triple aAa mannen, praten dat kunnen ze wel. Inkruisen ook zoiets, allemaal geloof Jan 😄
+1
jan is hobbyboer
Ik krijg gewoon water van Vitens, zou niet weten wat ik daar nog voor onzin aan toe moet voegen. Drink het spul zelf ook, smaakt prima. De sjageraars zijn er weer druk mee.
+1
Frans1
Hier ook.Kost iets van 85 ct per m3 en dan weet je ook zeker dat het altijd goed is.Wij hebben ook alleen sneldrinkers in de stal,altijd vers fris water.
oldhuus
Bronwater kan toch ook prima zo op sneldrinkers en drinkbakjes.
Gaat meer over grote drinkbakken en buffervaten voorkoelers stilstaand lauw water dus.
Gooi hier wel eens wat dio-clean in de vlotterbak maar verder kan ik me er niet te druk om maken, misschien nog een keer goudvissen werkte eerder ook goed.

Maar schijnt tegenwoordig big-business te zijn vroeger dronken koeien uit de sloot, nu kunnen ze ineens nergens meer tegen, zelfs te schoon water was niet goed hoorde ik laatst.
Frans1
Quote:
@oldhuus: Gaat meer over grote drinkbakken en buffervaten voorkoelers stilstaand lauw water dus.

Daarom hebben wij dus die sneldrinkers 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: sneldrinkers

Achterhoekers zijn vaak ook sneldrinkers, die drinken heel snel zonder al die rare fratsen. Gewoon vol = vol.
otto1604
Inderdaad onze aanpassing leverdmeer melk en heeft nog meer voordelen, maar ga hier niet over opscheppen. Stuur een mail en ik wil u graag vrijblijvend informeren.
Erco
No cure no pay?
otto1604
Inderdaad Erco. Ik durf dat aan want heb dit al vaak geïnstalleerd dus weet waar ik over praat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , koeien , melkvee , zout , melkveehouder en drinkwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
7