Miljardenclaim tegen ABN Amro om renteswaps

Stichting Renteswapschadeclaim start een collectieve procedure (massaclaim) tegen de ABN Amro bank. ABN Amro bank verkocht voor 9 miljard aan renteswaps aan particulieren en het niet-professioneel MKB en voor een soortgelijk bedrag ook aan het grootbedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+4
jan is hobbyboer
Je moet er maar zin in hebben, voor die paar rotcenten jarenlang gaan procederen. Maar ieder z'n ding. Je kunt ook gewoon toegeven dat je iets doms gedaan hebt door die dingen te tekenen, keer vloeken en weer rustig verder gaan met je leven. Daar zou ik voor kiezen.
weurding
Gelijk krijgen mag bij sommigen wat kosten 😄
+2
BernieX
Een bijzonder moment: ik ben het met jan is hobbyboer eens.
Je ondertekend een contract waarvan je niet precies weet wat het inhoudt... ontzettend dom...
arie.j
En het is maar de vraag of men niet vrijwel allemaal ook gewoon getekend had als men alle details wel had geweten en goed begrepen.
Er was eigenlijk geen andere keus
En dat de rente naar een zo laag niveau zou gaan hield een jaar of geleden niemand serieus voor mogelijk.
brabo
Quote:
@jan is hobbyboer: voor die paar rotcenten

hier en daar gaat het toch getallen met 6 cijfers of meer (voor de komma)
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: hier en daar gaat het toch getallen met 6 cijfers of meer (voor de komma)

Dan nog vind ik dat je als ondernemer met dat soort bedragen speelt je je goed laat informeren. Als je er op gokt dat het wel goed zal komen dan neem je een risico. Blind vertrouwen hebben in de verkoper (de bank in dit geval) is natuurlijk volledig naief, en zegt natuurlijk ook wel iets over de kwaliteit van de ondernemer. Ondernemen is meer dan lange dagen werken en goed op een trekker rond kunnen rijden. Als je van rare financiele producten geen kaas gegeven hebt, zoals ik, dan moet je het gewoon niet doen. Dat is ook een keuze.

En daarnaast, als de rente naar 8% was gegaan, hadden de banken dan nu moeten gaan procederen, wij hebben jullie niet goed voorgelicht, dus we willen nu ons geld terug ??? 😄.
brabo
@jan is hobbyboer
ik heb ze ook niet, maar als ik ze zou hebben gehad, dan had ik toch ook geprobeerd om iets terug te krijgen van de graaifabriek. Zeker als het om tonnen gaat. Kun je toch een leuk feestje van geven
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: Zeker als het om tonnen gaat. Kun je toch een leuk feestje van geven

Ik heb in het begin van mijn boerencarriere ook gegokt op variabel toen ik 5 jaar vast op 5.9% kon krijgen. Heeft mij uiteindelijk wel dikke halve ton opgeleverd omdat de rente toen ook al procenten zakte. 't is toch gewoon een gok, die goed en verkeerd uit kan pakken. Niemand die het weet, zelfs de ECB niet dankzij onze onvoorspelbare griekse vrienden.

Maak je geen zorgen dat ik veel compassie heb met banken, zijn harde ondernemers in geld zonder veel concurrentie.
+3
aukevd
Ik wist goed waar ik voor tekende en dacht dat ik het goed had gedaan toen ik na de eerste 3 maandelijkse verrekening geld van de bank kreeg. Dat de euribor in de tijd daarna zou zakken als een baksteen had niemand voorzien . En achteraf bekeken heb ik teveel betaald, (6 cijfers voor de komma) maar dat kun je pas achteraf bekijken. En als de rente naar 8 % was gegaan zoals Jan zegt was ik goed uit geweest. Gelukkig ben ik er per 1/10 af
+2
pieta
Maar die zes cijfers voor de komma die je teveel betaald hebt komt toch gewoon doordat je zonder swap minder rente had betaald en met de swap bewust de keuze hebt gemaakt om de rente "vast" te zetten.
+2
aukevd
@pieta : klopt helemaal. de keuze was of een swap of een stijgende euribor. Aangezien niemand wist hoe hoog de rente zou worden heb ik maar op safe gespeeld. Achteraf was het een dure verzekeringsprima .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bank en abn amro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN