Liquiditeitsproblemen dreigen op veel melkveebedrijven.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…

. Driekwart van de melkveehouders zal in de loop van de zomer tegen zijn rekening-courantmaximum aanlopen, terwijl hij dan de facturen voor aankoop van snijmais en die van de loonwerker nog moet betalen.

Dit lijkt me toch wel ernstig overdreven.

Deel dit topic

Reacties

+1
KuikenenKoe
Ik zit er al dus hoor ik bij die kwart
diezel
Quote:
@matt: Dit lijkt me toch wel ernstig overdreven

Het plaatje ziet er m.i. ook niet zo erg florissant uit voor de rest van 2015. En dan heb ik het alleen nog maar over de melk!
####
+3
Jack Rijlaarsdam
@diezel

Net wat je wilt zien. Ik zie een garantieprijs die in het dal een cent of acht boven de spotprijs blijft. Zitten we nu al op de bodem, valt de dip dus alles mee. De prijsontwikkeling op termijn is te veel afhankelijk van natuur- en geopolitieke invloeden om conclusies uit een dergelijk grafiekje te kunnen trekken.
jg
Aldus sprak Mr G B J Hilterman over de toestand in de zuivel wereld.
cs-agrar
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Ik zie een garantieprijs die in het dal een cent of acht boven de spotprijs blijft. Zitten we nu al op de bodem, valt de dip dus alles mee

spotprijs kan ook lager dan 2009..
diezel
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Net wat je wilt zien.

Als ik lagere toppen en lagere bodems in een maandgrafiek zie kan ik maar één conclusie trekken.
Of het zoals nu een plaatje van spotmelk is of desnoods een plaatje met de prijs van kokosnoten of bakstenen. Maakt voor simpel patroonherkenning geen fluit uit. En natuur-en geopolitiek al helemaal niet! 😄
+1
arie.j
@diezel
Je vergeet er één ding bij te schrijven diezel, dat is dat aan elke trend een eind komt. Nooit gaat een trend eindeloos door.
En wanneer het hoogste of laagste punt van een trend is, dat is veelal een verrassing.
diezel
@arie.j
Je waarschuwing klopt Arie.
Een trendwijzing (van lagere bodems/lagere toppen naar hogere bodems/hogere toppen) in een grafiek met maanddata zie je pas (te) laat.
Maar er is ook gewoon gratis weekdata beschikbaar. Bij DCA misschien ook nog wel dagdata.
Daar komen de eerste aanwijzingen van een mogelijke trenddraai dan ook vandaan.
HFfan
Geloof niet dat de spotmarkt nog veel zakt, daarom hebben we de ergste tijd wel gehad.
weurding
@HFfanbij een gelijkblijvende spotmarkt gloort er ook niet veel hoop 😉
HFfan
[@weurding
Denk voor ons meer dan de rest van de wereld 😄 😄
+2
Erco
Dan hebben ze gekke sprongen gemaakt lijkt me. Hier nog een flinke buffer van de laatste 2 jaar. en zoveel geld komt er niet meer bij maar dat weet je in deze tijd van het jaar. Is niet anders geweest. Voordeel is dat we flink voer over hebben en juist geen of minder mais hoeven aan te kopen.
weurding
Zie het nut van een rekening courant niet, als je die gebruikt ga je misschien toch tot de max zoals hierboven aangegeven, als je het niet gebruikt en je loopt weer in zet je het toch op je rendementsrekening (woord rendement kan je trouwens ook wel weglaten) het is een dure vorm van lenen, meende 5/6% oid?
gaitwillemjan
Rendements rekening zij je toch 0,6 %daar word ji wijs van ????
weurding
Goed lezen jongen, maar 5 of 6% betalen, doe je dat liever?
-Jan-
Het zal me benieuwen,hoor links en rechts dat men verzuipt in de melk en de pakhuizen lopen vol,gelukkig staat er een nieuwe fabriek in Heerenveen die nog een bijna ongevuld pakhuis heeft 😉 😉
weurding
Quote:
@-Jan-: die nog een bijna ongevuld pakhuis heeft 😉 ;)

dan hebben ze tenminste wel afzet 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , Mais , melkveehouders , snijmais en loonwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1