Kabinet komt niet aan landbouwvrijstelling


Kabinet komt niet aan landbouwvrijstelling

dinsdag 30 juni 2015, 15.19 uur

Het kabinet heeft geen plannen om fiscale landbouwregelingen te wijzigen. Daar is op dit moment geen draagvlak voor, meent staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Dijksma meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer over het overheidsbeleid voor de agro- en voedselsector. Het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) heeft dat beleid tegen het licht gehouden.

Van tijd tot tijd gaan er in de land- en tuinbouw geruchten dat het kabinet de landbouwvrijstelling zou willen afschaffen. De opmerking van Dijksma geeft aan dat dat niet aan de orde is.

Optimalisering
Ze voegt er aan toe dat het kabinet 'zich doorlopend beraadt op de wijze van optimalisering van de beleidsinzet ten behoeve van de agrarische sector.' Concrete plannen voor veranderingen zijn er nu niet.

Auteur: Jan van Liere

nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

+2
arie.j
Dat was ook niet wat ik verwachte
Al aardig wat jaren zijn er fiscalisten die paniekverhalen vertellen die nergens op waren gebaseerd.
Geloof me, wanneer zo iets ooit een keer zou komen, dan kan de grond echt eerst naar de werkelijke waarde worden gebracht.
Alleen al uit punt van gelijkheid lijkt het me ondenkbaar dat bij de één waardestijgingen uit het (verre) verleden worden belast, terwijl anderen niets zouden hoeven te betalen vanwege een op papier andere boekwaarde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , doc , vrijstelling , taal , dijksma en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1