Fosfaat/onrecht

Stel je voor NB vergunning amoniak aangekocht van een gestopte melkveehouder, krijg dan nu daar automatisch het fosfaatrecht erbij, die koeien hebben ook fosfaat geproduceerd. VERDER IS HET EEN GROOTTE SMEERLAPPERIJ, DE NORMEN VERHOGEN IS DE ENIG JUISTE WEG !!!

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Mee eens!
andre01
Wat een bult herrie om je eigen situatie gerealiseerd te krijgen.
We wisten allang voor 1 april dat het fout zou gaan met de dier aantallen in nederland, dit wordt niet geaccepteerd door de politiek en milieu( of anders om)
En wat betrefd MIJN eigen situatie, en de genoemde herrie, ook dit overleven we weer ,maar LTO heeft zich een oor laten aannaaien.En de kringloop wijzer word op papier kloppend gemaakt, net als vroeger de minas.
arjan_kok
Sorry tukker, maar je bent ook flink rijker geworden door deze fosfaat rechten
cs-agrar
Quote:
@arjan_kok: Sorry tukker, maar je bent ook flink rijker geworden door deze fosfaat rechten
Weet nog dat DTOT zo snel mogelijk van quotum af wou, dus geld heeft ie al zat van..
Daarbij, DTOT, als je van die fosfaatrechten af wil, ik help je graag, gratis en voor niets, collegaprikkerdienst.
Helemaal mee eens, zeuren is de standaard geworden
Klopt ik heb in 2013 gezegd direct afschaffen dat qoutum, en misschien was dat wel beter geweest. Vanaf 2013 werder geinsemineerd met gesext sperma, heel veel vaars kalveren aangehouden komen nu aan de melk, boycot ruslaand speelt ook een rol. En het FOSFAAT is DE stok om de hond te slaan.
jan is hobbyboer
Fosfaatrechten zijn voor mij financieel waarschijnlijk ook wel de beste oplossing, maar ik vind het nog steeds gek dat met de uiteindelijke doelstelling, mest op eigen grond, nix gedaan is. Dat had ik liever gehad, had ik relaxed 25 koetjes kunnen melken. Had ik ook ongeveer kunnen stoppen met m'n computer bijbaan. Dat was eigenlijk mijn bedoeling na het afschaffen van het quotum. Mooie manier om vanaf je 50e beetje door te boeren. Dat gaat hem nu waarschijnlijk niet worden, wat ik wel jammer vind. Ik had niet het idee dat ik met mijn 25 koetjes de mega uitbreiders erg in de weg zou zitten.
3 speen
Alles word over een kam geschoren jan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , fosfaat en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0