Fotoserie: demo gras doorzaaien onder mais

Op een perceel van de familie Dubbink in Lemele (Ov.) werd donderdagmiddag het onderzaaien van gras in maïs gedemonstreerd. De praktijkdemo was onderdeel van het project ‘Boeren voor Drinkwater’.

Deel dit topic

Reacties

Rilo
Erg omslachtig dit. Direct proterra meezaaien met de mais veel eenvoudiger. En wortelt ook nog eens dieper.
ErikSmale
Klopt, proterra zoals je omschrijft is simpeler, maar in praktijk werkt het niet altijd zo. Heb al verschillende ervaringen hiervan gehoord in de praktijk.

zowel als niet aanslaan of overwoekeren van de maïs....
Rilo
Bij niet aanslaan kun je altijd nog tussen de rijen gaan zaaien, en overwoekeren voorkom je door een grassenmiddel te spuiten.
Fozzy Bear
@Rilo het is een project voor drinkwater. dan ga niet iets zaaien wat later met extra middel moet worden teruggespoten.
mlkvhoudr
Niet aanbeginnen aan de proterra mais, grote ramp hier en veel minder ds mais
Rilo
@mlkvhoudr Hier was het juist een goot succes. Perceel wat altijd aan de natte kant is. Veel betere draagkracht tijdens de oogst en structuur is in twee jaar enorm opgeknapt.
Wij spuiten sowieso Samson tegen grasachtigen dat zet die proterra stil opt moment dat de mais sluit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , Mais en doorzaaien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN