Dit werd 3 maanden geleden je nog voor gehouden

Heb ik extra grond nodig om te groeien?, Wiebren van Stralen, beleidsadviseur Milieu bij LTO Nederland licht het een en ander toe

Meer: melkvee.nl/nieuws/6763/…

Deel dit topic

Reacties

Eddie v
En ik ben blij dat de koop nog niet rond was

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/80397/

groet

Eddie

( ik ga lekker slapen )
Huppel
De melkveewet waarin de semi grondgebondenheid is geregeld blijft ongewijzigd hoor. Als extra heb je nu dus ook nog aanvullende fosfaatrechten nodig.
+7
jan is hobbyboer
Alleen politieke mensen, zoals onze Cornelis, durven dan ook nog met een stalen gezicht te zeggen dat het huidige akkoord een goed doordacht akkoord is. Ben toch blij dat ik m'n hele leven al m'n eigen kop beetje volg. Van dit soort gedraai zou ik doodongelukkig worden.
Klopt jan .
jan is hobbyboer
Quote:

Nog regen gehad in Twente vanmorgen? Hier paar druppels. Da's op moment eigenlijk grotere zorg dan dat stomme fosfaat gedoe. D'r groeit hier nog steeds maar bar weinig, en de kwaliteit van het gras dat er wel staat is geschikter voor paarden dan voor melkkoeien. Dus regen is eigenlijk wel meer dan welkom.
+1
meelezer10
Ja Jan dan verdubbel je en dan krijg je gelijk zorgen 😃
pieta
Een keertje sproeien Jan. 😄 Wij zitten op van die slechte veldgrond waar na een rondgang met de regeninstallatie een mooie snede gras staat. Deze week nog eens wat regen dan kan er volgende week de derde snede af.
+1
Nee nog niks gehad, maar de DEELSTAAT Twente is onmeunig groot, dus de kans dat we geen regen kriegen is groot !!!
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Een keertje sproeien Jan. Wij zitten op van die slechte veldgrond waar na een rondgang met de regeninstallatie een mooie snede gras staat. Deze week nog eens wat regen dan kan er volgende week de derde snede af.

Tja arbeid, kosten en investering meerekenen en dan is op een extensief bedrijf waar weinig arbeid beschikbaar is de keus snel gemaakt. Paar extra baaltjes kopen is makkelijker. Luiheid zal ook meespelen waarschijnlijk. Ik heb ook geen veldgrond, helft is hoge esgrond, rest is fatsoenlijke zandgrond.
@meelezer10Als Jan zij koetjes verkoopt aan jonkman, heeft jan nog minderderderderderder werk, en heeft jongkman zijn stalletje wat beter gevuld !
meelezer10
@de tukker oet twente
jonkman zal vast nog wat grond zoeken voor zijn amvb. Jan heeft nog wat in de aanbieding geloof ik. Kan jonkman de koeitjes en fosfaatrechten van jan gelijk meekopen.
de hoef
Quote:
@de tukker oet twente: heeft jongkman zijn stalletje wat beter gevuld !

de stal zat toch vol
+1
@de hoefMet de open dag zat ie HALF vol, 1 kant was helemaal leeg !!!200plekken !!!
@de hoefMet de open dag zat ie HALF vol, 1 kant was helemaal leeg !!!200plekken !!!
jan is hobbyboer
Quote:
@de tukker oet twente: @de hoef Met de open dag zat ie HALF vol, 1 kant was helemaal leeg !!!200plekken !!!

Zoals de plannen nu zijn moet Jonkman nog 10-15 jaar wachten. Ik vermaak me prima met m'n paar koeien. Had er graag paar meer gehad, dan had ik het computeren nu al wat kunnen minderen. Moet nog maar even paar jaar wachten. Rechten voor 10.000 euries per stuk zie ik mezelf nog niet snel aanschaffen, wat een zottigheid. Overigens zit ik niet zo op de verkoop van die rechten te kijken, itt tot een aantal grote groeiers heb ik mijn financiën inmiddels wel op orde, eind 40 lijkt me dat ook wel net zo verstandig, moet er niet aan denken nu hetzelfde gedoe nog aan m'n kop te hebben als toen ik begin 30 was, dus aan het eind van de rit een tonnetje meer of minder zal het echt niet doen.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Overigens zit ik niet zo op de verkoop van die rechten te kijken

Staat hier op dit moment wel (onderaan) in het rijtje opties: landprijs is sky-high, wellicht peperdure fosfaatrechten, kinderen 5 en 6 jaar en behalve 35.000 advieskosten en wat aanbetaalde apparatuur nog geen kosten gemaakt voor nieuwe stal. Mooi moment om zo'n stippellijntje op de kaart over te steken?!
sorry
@meelezer10
Jonkman hoeft geen grond te verwerven,hij heeft tijdig geinvesteerd in mestverwerking
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Staat hier op dit moment wel (onderaan) in het rijtje opties: landprijs is sky-high, wellicht peperdure fosfaatrechten, kinderen 5 en 6 jaar en behalve 35.000 advieskosten en wat aanbetaalde apparatuur nog geen kosten gemaakt voor nieuwe stal. Mooi moment om zo'n stippellijntje op de kaart over te steken?!

Emigreren moet je nooit in een opwelling doen, dat is meer dan alleen een bedrijf verplaatsen. Zeker met vrouw en kinders. Maar ik kan me wel voorstellen dat je dat overweegt. De combinatie van ambitie en boeren in NL is nu wel definitief om zeep geholpen. Enige manier hoe die rechten betaalbaar worden is door een structurele lage prijs (zoals bij de varkens) maar daar wordt uiteindelijk ook niemand wijzer van.
de hoef
matt
Quote:
@jan is hobbyboer: . Overigens zit ik niet zo op de verkoop van die rechten te kijken,

met de verkoop van de fosfaatrechten erbij,komt die 10 euro m2
toch in zicht Jan
+1
Dre van Helmond
Is het niet slimmer om even een pas op de plaats te maken,over twee jaar is alles weer anders.
matt
Quote:
@Dre van Helmond: pas op de plaats te maken

Beetje moeilijk als je generiek gekort wordt Dre

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , milieu , grond en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0