Voorstel LTO voor afroming Fosfaatrechten

Wiebren van Stralen geeft aan dat door Dijksma nog niet bepaald is of en hoe er fosfaatrechten afgeroomd gaan worden. Dat dit zal moeten is duidelijk.
Als beleidsmedewerker van LTO heb je daar natuurlijk al een voorstel voor klaar liggen..
Laat maar horen Lto hoe jullie hierop gaan adviseren.

Deel dit topic

Reacties

-5
jan is hobbyboer
Wiebren zal een aardige jongen zijn, nix tegen hem, maar na alle onzin die hij hier afgelopen maanden verkondigd heeft heb ik wel erg veel moeite om hem nog serieus te nemen. Hij lult maar wat.
Wiebren
Bedankt Jan. Ik ben hier wel klaar mee, ajuus prikkers
Farmer_
Kan het wel waarderen dat je de moeite genomen heb.
-1
frank post
@ wiebren, jammer! en net zo makkelijk als ik mn lidmaatschap op zeg. Kun je ons leren / aangeven waarom we het niet begrijpen dat LTO visie en beleid niet met elkaar overeenkomen? Als je er echt klaar mee bent om te reageren (wat ik en wsl nog wel meer jammer zouden vinden) kun je dan vragen of Kees of Jeanet je plek op willen vullen?
+3
matt
Quote:
@Wiebren: bedankt Jan. Ik ben hier wel klaar mee, ajuus prikkers

Toch bedankt,maar als ik eerlijk ben heb je mij ook op het
verkeerde been gezet met je bijdrages.
+1
hans1980
Positief dat je met ons doorsnee boeren meediscussieert , had het gevoel dat je ons begreep en geloof dat je ook wel de wildrider niet wou bevoordelen ...
Maar wat er in die tussentijd is gebeurt is mij een raadsel heeft inene de ZLTO of financiers invloed gekregen op het beleid??
of is het een zonnesteek geweest?

Missie is misschien volbracht voor meeste bestuursleden , het is klaar geen discussie meer mogelijk ....triest

maar ik ben er OOK klaar mee einde LTO
+4
Jannus
@hans1980

Dit hele soap verhaaltje kon wel eens veel nette extensieve LTO leden gaan kosten als ik de reacties zo lees
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Wiebren: bedankt Jan. Ik ben hier wel klaar mee, ajuus prikkers

Wel een erg teer zieltje, je bent praatpaal van een club die er nu voor zorgt dat mensen die niets met de huidige problemen te maken hebben, hun bedrijf ingericht hebben volgens de visie die jij tot afgelopen woensdag verkondigd hebt, nu ineens voor gigantische kosten moeten maken om een paar koeien extra te mogen houden. En dan vind jij het raar dat jij dan aangesproken wordt op het nogal inconsistente gelul van de afgelopen weken. Ruggegraat is afgelopen week toch al niet het sterkste onderdeel van de LTO bestuurders gebleken.
+1
sorry
Ja Wiebren je hebt gelijk op een mooie zomerse zondagmiddag afgezeken worden , ik zou er lang voor bedanken.Laat Dirk Bruins ,mevrouw brandsma en Romijn zelf maar ff reageren hier ipv in hun eigen propaganda krant EENRICHTINGSVERKEER te communiceren , een prettige vakantie nog(serieus bedoeld)
+2
storm
@frank postwat ben jij dan een NUL dat juist jij hier dreigt met het opzeggen van je lidmaatschap van LTO.
Ik snap maar al te goed dat Wiebren er klaar mee is op dit prikkebord en eerlijk gezegd snap ik niet eens dat hij hier actief is geweest maar daar zal binnen LTO toch wel over gesproken zijn of hij dat wel of niet moest doen??
Het getuigt van dommigheid en kortzichtigheid om op LTO af te geven want ik denk toch echt dat zij ontzettend hun best hebben gedaan en dan is fosfaatrechten de minst slechtste oplossing????
frank post
@Jannus nou euh denk net zo goed intensieve LTO leden die principes laat gelden boven hun eigen belang
+1
hans1980
@storm
Het draait allemaal om de groeiers in 2015
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@storm: Het getuigt van dommigheid en kortzichtigheid om op LTO af te geven want ik denk toch echt dat zij ontzettend hun best hebben gedaan en dan is fosfaatrechten de minst slechtste oplossing

Je kunt zo voorgedragen worden voor het hoofdbestuur 😄
pieta
Laat je nou niet uit (prik)veld slaan door een rare opmerking. Ik denk dat ik net als vele andere me afvraag hoe het een en ander nu gelopen is. Ik kan me voorstellen dat het je op een gegeven moment uit handen glipt. Maar niet aanzien komen dat het fosfaatplafond rap bereikt ging worden als sectorbehartiger vind ik wel een aandachtspunt. Ik ben iig blij dat ik elke koe die enigszins ermee doorkon heb aangehouden. Ik hoop dat je na een cooling down periode hier toch wel weer inhoudelijk wil reageren.
+15
Wiebren
@sorry precies, het is op dit moment zinloos om te reageren. Volgens Jan mis ik een ruggengraat en al die andere kwalificaties zijn ook al weinig verheffend. Het is blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld om op de man te spelen in plaats van op de bal.
Dat gaat mij echter veel te ver en ik zoek het dan ook niet op.
Commentaar krijg ik volop en dat deert me niet. Ik ben hier ook uit eigen beweging mee gaan doen, daar heb ik geen toestemming voor gevraagd (ook niet voor gekregen misschien), telkens vanuit de beweegreden om wat meer inzicht te geven in de processen en de inhoud van mestbeleid. En uiteraard kan ik niet alles wat over tafel gaat hier delen.
Daardoor lijkt het soms alsof zaken ineens gebeuren. Toch is deze uitkomst niet onvoorzien, ook de overschrijding van het plafond niet. Het is de optelsom van wat er in de sector gebeurt en daar sta ik met beide benen middenin. Tegelijk zit ik ook het dichtst bij de politieke besluitvorming en dat gaat echt niet zo als het vaak voorgesteld wordt. Meningen en feiten lopen vaak doorelkaar. Veel mensen projecteren hun eigen teleurstelling op de mensen die besluiten nemen. Maak er een complot van en je bent zelf weer verlost. Als een ander dat over boeren doen (zoals Zembla en PvdD telkens weer doen) is de wereld te klein, het zit immers anders (dan wel)
De overgrote meerderheid van de boeren heeft mestbeleid bijna volledig uitbesteed aan anderen, behalve de mening erover uiteraard.
Ik heb nog een drukke werkweek voor de boeg, dan vakantie en of ik daarna terugkeer zie ik nog wel.
Wie bestuurders aan wil spreken op hun handelen verzoek ik dat te doen 'met ruggengraat', dus niet zo laf zijn om alleen je lidmaatschap op te zeggen
+3
robotboertje
@Wiebren
Zeg mensen die nu Wiebren af blaffen op een nogal oneerbiedige wijze (hij heeft het immers zelf aangedurfd zijn kop boven het lto-bestuurders-maaiveld uit te steken!), vraag jezelf eens af of je ook stopt met Buienradar kijken als je een keer nat gras gehad hebt...
Wat ik wil zeggen; een ieder heeft de mogelijkheid gehad zijn/haar eigen keuzes te maken richting het quotum einde en de paar maandjes erna. Hiervoor raadpleegt iedereen de voor hem goed voelende signalen. Maar de beslissing die heeft diegene die nu het meest oneerbiedig met een dikke vinger naar oa Wiebren wijst, toch vooral zelf genomen??? Als 1 van de vijf vingers van 1 hand ééntje naar de ander wijst, wijzen er 4 naar jezelf...
+1
frank post
@storm denk dat je het verkeerd intrepeteerd, (maar ik had het wel wat handiger op kunnen schrijven 😄 ) ik zeg mn lidmaatschap niet op en dreig er ook niet mee daar lijkt het me nog iets te vroeg voor. Ik bedoel te zeggen dat het stoppen met prikken van wiebren net zo makkelijk zou zijn als ik mn lidmaatschap op zeg, dat is makkelijkste weg maar vlgs mij niet de beste
hans1980
@Wiebren
In principe levert het lidmaatschap opzeggen alleen maar verliezers op ....echter wanneer je belangen tegenovergesteld worden behartigd is het maar de vraag?
Nieuwsgrazer,prikkers is een nieuwe en positieve manier van communiceren het getuigd ook wel van moed om het beleid uit te willen leggen en verdedigen.
Echter een besluit wordt door meerderen genomen daar hoef jij geen verantwoording voor te nemen , grote lijnen sta je dan wel achter natuurlijk.
Dus elke persoonlijke aanval is onterecht maar de toekomst van de individuele boer kan met bepaalde besluiten wel behoorlijk ontwricht worden .
dan kan het nog gevoeliger worden wanneer collega melkveehouder met dezelfde besluitvorming juist beter af wordt

Logica in het beleid van de LTO en de uitwerking naar dit beleid toe is ver te zoeken ...
zou persoonlijk het beleid niet willen en kunnen verdedigen .
+2
puntertje
@Wiebren
Ik kan mij wel voorstellen dat jij je een beetje boksbal voelt. Maar goed, de sectororganisaties hebben steeds gezegd dat beter zou zijn om zelf met voorstellen te komen dan het aan de politiek over te laten. En dan krijgt die ook de kritiek, immers Dijksma neemt het gewoon over en verwijst kritiek naar de sectororganisaties. Heel slim. Leverde de ZLTO voorheen meestal (indirect) de minister, nu dat niet het geval is realiseren ze hun wensen op deze manier.
Dat hier op de man wordt gespeeld is onterecht omdat jij je als één van de weinigen van LTO kwetsbaar opstelt. Hulde hiervoor, maar niet voor de bestuurders die zich angstvallig stil houden en de gestelde uitgangspunten gewoon aan de kant hebben gezet. Die nemen bij elke beslissing de weg van de minste weerstand met als gevolg een slagveld en de nagels aan de doodskist van de eigen organisatie.
In de hele discussie had hadden de milieudoelstellingen leidend moeten zijn, die zijn nu lijdend gemaakt. De regeltjes voor het bereiken van de milieudoelstellingen zijn een doel op zich geworden en daar is regelgeving op gemaakt. Het resultaat laat zich raden.
Ik ben inmiddels voorstander geworden van het maar over te laten aan de politiek. Die nemen ook onnavolgbare besluiten, maar dat is altijd nog beter dan dat partijen dat doen waar je ook nog fors voor moet betalen.
oldhuus
@Wiebren
Zijn hier ooit lid geworden van NLTO, heb nu het idee dat vooral de belangen van ZLTO en misschien een paar Noordelijke intensieve bestuurders behartigd zijn. Maar het hier reageren getuigd juist wel van ruggegraat, jammer dat sommigen zich verlagen tot op de man spelen. In de ivoren toren zitten was veel makkelijker geweest.
storm
@frank postik snap ook wel dat jij je lidmaatschap echt nie op gaat zeggen maar degenen die hier met een nickname reageren zijn vaak niet eens lid en proberen de rest mee te sleuren.
Belangenbehartiging is een ondankbare taak weet ik zelf ook en vindt het een koopje dat ik via mijn lidmaatschap van LTO dit gedeelte van mijn bedrijfsvoering afkoop en daar een ander voor op laat draaien.
MTSTAMMINGA
@Wiebren
Ik geeft je groot gelijk niet meer opdit KINDERLIJK GEDOE te reageren
De PAS hoor je niemand\niets over hier ,dit zegt een boel over de kennis van de sprikkers Want ook dat is opsommige plekken in het Noorden beste DRAMMA !!!

Een pelzierige vakantie toe gewenst met je gezin alvast Wieberen
+1
Farmer_
Quote:
@storm: vindt het een koopje dat ik via mijn lidmaatschap van LTO dit gedeelte van mijn bedrijfsvoering afkoop en daar een ander voor op laat draaien.

Dus de nieuwe wet van Sharon geld alleen voor LTO leden.
+1
Farmer_
@storm
Wat LTO aan Dijksma adviseerd heeft ook effect op niet LTO leden, omdat ze dan geen lid zijn moeten ze maar zwijgen?
-1
HFfan
@Wiebren
We kunnen volgensmij nog alle kanten op. De koek eerlijk verdelen is waar alles over gaat. Maar geen dieren afpakken van bedrijven tot 100 GVE. Alle melkveebedrijven moeten tot 100 koeien kunnen groeien.
+1
mlkvhoudr
@Wiebren

Zeg wiebren je moet ook niet op dat gezeik van die oude mopperaar reageren, reageer liever op de inhoudelijk waardevolle inbreng zoals die van mij 😃

Ik zie in alle eerlijkheid het probleem niet zo. Je moet al jaren geleden een grote nb vergunning geregeld hebben wil je zo n grote stal hebben dat je echt kon anticiperen.

Mensen die dat gedaan hebben en er dus de stal voor hebben : gefeliciteerd. Is gewoon beleid geweest van deze collega ondernemers.
Als je gaat terugrekenen hoeveel geld deze anticiperende collega s er in de loop der jaren achter aan hebben moeten gooien om nu te kunnen anticiperen zouden collega melkveehouders die een klein beetje willen uitbreiden nog wel eens goedkoper uit zijn dan de anticipeerders.

Voor de rest vielen mij jouw bijdrages niet tegen voor een fries 😉

Nou kop omhoog en doorrrrrrrrrrrrr..........

ps graag hoor ik nog wel reactie op mijn pb bericht
oldhuus
Quote:
@mlkvhoudr: Ik zie in alle eerlijkheid het probleem niet zo. Je moet al jaren geleden een grote nb vergunning geregeld hebben wil je zo n grote stal hebben dat je echt kon anticiperen.

Nou tot voor een paar jaar ging dat heel gemakkelijk, je had alleen kans dat de bank een NB ging eisen, gemeente vraagt nog steeds alleen om een milieuvergunning desnoods teken je een paar boxen minder. Als je ziet hoeveel NB vergunningen er hier in Drenthe geweigerd worden voor bestaande (!) stallen somige 4 jaar oud ofzo als ze die gaan handhaven is het pas echt DRAMMA!!! zoals Tamminga zegt ook geen fosfaatprobleem meer.
-1
pieta
@HFfan
Dit is natuurlijk echte kolder. Gooi het op grondgebondenheid.
mlkvhoudr
@oldhuus

Wij hebben hem de nb vergunning maar hoe we hem hebben verkregen wil ik de rest van mijn leven niet meer aan denken 😉 wat een tenenkrommende burocratisch gebeuren is dat zo n nb vergunning
oldhuus
@mlkvhoudr
Ja wij hadden em ook 1,5 jaar geleden, tot een of andere milieuclub op de laastste dag bezwaar maakte. Half jaar daarvoor werden klakkeloos vergunningen verleent hier in de buurt van 300 naar 600 koeien, van 500 naar 5000 vleesvarkens kan allemaal, maar wij 20 koeien extra ho maar.
Erco

En als je zo reageerd op Wiebren durf dat dan onder eigen naam en toenaam te doen
HFfan
@pieta
Hoezo? elk melkveebedrijf moet 100 koeien kunnen melken, zonder fosfaatrechten bij te moeten kopen. De mest moet wel op een juiste manier verwerkt of afgezet worden.
pieta
@HFfan
Nu begin je er alweer voorwaarden bij te noemen. Maar waarom is iemand met 150 koeien met 75 ha grond iets anders dan één met 50 koeien en 25 ha grond?
meerboer
@Wiebren
Wiebren ik laat het allemaal op mij in werken. Zelf naar jullie toe eind 2013 een voorstel gedaan over dierrechten. We creeërden dan weer een fiscale aftrek post. En naar de politiek toe hadden we het geregeld. Is allemaal niet gebeurd. Hoe we er nu voor staan weten we. Ik wil je alleen me geven, laat de boeren die nu nog genoeg plaatsingsruimte hebben om uit te breiden, dit ook zelf behouden en te benutten zonder daar voor melkveefosfaatrechten te hoeven kopen.
HFfan
@pieta
Aan mest zitten toch al jaren voorwaarden 😄 😄
Gaat mij maar om een ding, dat een jonge boer met 50 koeien totaal geen toekomst heeft, is ook geen cent over voor kopen van fosfaatrechten; weg ermee.....
jan is hobbyboer
Quote:
@HFfan: weg ermee.....

Gelukkig heb ik geen 50 koeien 😄
+5
devrouwvandeboer
@Wiebren
Geniet van je vakantie en kom wel terug! Iemand moet de discussie inhoudelijk gaande houden...en inderdaad: sommige prikkers zijn het waard om te negeren.
Als vrouwvandeboer lees ik met veel interesse alle berichten en pik datgene en diegene eruit die me wat brengt. Of ik wat te geven heb moet nog blijken. Ondernemerschap blijft risico's nemen en risico's mijden. Of je uiteindelijk aan de "winnende" kant staat kun je achteraf pas concluderen. Mijn leidraad voor ons ondernemerschap is "wat kost het en wat levert het op" gecombineerd met "wat heb ik nodig en wat wil ik (visie)". En dat zijn op dit moment 70 melkkoeien en 60 hectare land. Werk genoeg en een prachtig inkomen.
HFfan
Hoeveel % v/d melkveehouders hebben 70 ha onder de voet? 95% moeten daarom ook wat meer koeien melken.
puntertje
Quote:
@devrouwvandeboer: Mijn leidraad voor ons ondernemerschap is "wat kost het en wat levert het op"

Zo zou het wel moeten zijn, maar helaas is het verworden tot een speculatief beroep zo hebben we nu weer gezien. En mensen die veel gespeculeerd hebben noemen dat weer ondernemerschap.
pa
Alweer zo van ikke ikke
Quote:
@pieta: Ik ben iig blij dat ik elke koe die enigszins ermee doorkon heb aangehouden.
paul1
@HFfan
Hoe zit het eigenlijk met 40 koeien ?
pieta
@HFfan
Wat bedoel je nu? Weg met die boer met 50 koeien? Dat hoef voor mij niet. Jij hebt volgens mij wel een enorm calimero gevoel of niet. Ieder heeft gedaan wat ie dacht dat ie moest doen. Voor mij had ik het prima gevonden als ze gewoon 2014 als referentie hadden genomen en vanwege de overschrijding van het plafond in 2014 2015 gewoon helemaal niet meenamen.
pieta
@pa
Heeft helemaal niks met Ikke, ikke, ikke van doen. Ik vertrouw LTO, NZO en de politiek geen van allen op wat ze zeggen. Wat mij betreft hadden ze over 2012 al dierrechten in mogen voeren en daarmee een slot gooien op de uitbreidingen. Door al die uitbreidingen zitten we volop in de maatschappelijke discussie en moeten we aan allerhande regels en wensen voldoen.
Wij hebben een koe of tien meer en 5 ha land meer. Dus ik volg zelfs de geest van wat de bedoeling is.
HFfan
@pieta
Niet de een 250 stuks vee en de ander mag zeker nog geen 100 koeien houden.
+2
diezel
pieta
@HFfan
Dat mag ie gerust. Zorg dat je alles voor elkaar hebt en gaan met die banaan. 😄
paul1
@HFfan

Als jij een ondergrens stelt van 100 , waarom dan ook geen
bovengrens ?
kaas
Ik vind het niet vreemd dat er zo naar jou toe word gereageerd lto draait alle kanten uit ja en nu word die gene gepakt die het probleem niet veroorzaakt heeft veel bedrijven die extensief waren wouden na dat het quotum weg was groeien
+1
arjan_kok
@mattfoutje moet minnetje zijn, de bijdrage van @wiebren heb je gewoon niet goed gelezen er is niemand op het verkeerde been gezet door wiebren alleen de groei taxatie na 1 april is verkeerd ingeschat en ook de veevoer sector heeft m.i.steken laten vallen door pas per 1 juli naar fosfaat armer voer over te stappen, de korte termijn winst met productie verhogende belofte rijke voeders geeft ze nu een kater, weg vrije markt groei, ik heb er hier al meer voor gewaarschuwd, die veevoer jongens verdienen minstens zo'n grote uitbranding als de beleidsmakers die de latente ruimte onvoldoende in de smiezen hadden
matt
@arjan_kok
Heb hier recent een oud topic,omhooggehaald om mijn mening toe te lichten.
+3
verbi
Ben het vaak niet eens met Wiebren maar dit verdient hij niet, hij vertaald de boodschap van de genomen besluiten. Ik vindt dan ook dat Jan minstens zijn excuus aan moet bieden.
+4
Nick83
Ik zou zeggen die 85 miljoen verdeel je eerst onder de bedrijven op basis van vee gehouden in 2014. als er dan nog wat over is, verdeel je dat onder de 2015 groeiers. Als blijkt dat er nagenoeg niks over is, hebben ze pech gehad.

Je zou nog een gedoog constructie kunnen verzinnen dat de groeiers en knelgevallen de eerste jaren iets meer dieren mogen houden, zodat ze niet al te hard hoeven te krimpen en tijd hebben om rechten te kopen.
Erco
Je bent weer welkom als de zonnesteek icm met de fosfaatstress weer wat afgezwakt is ????
DJ-D
Jeanet heeft ook aardig geinvesteerd de laatste jaren. 280 koeien volgens mij. Ook haar broer denk nu stal voor 600 of zelfs 700 koeien. 1 juli zal hun laatste vaarzen wel gekalft hebben.
oldhuus
100 hectare 350 koeien, maar in NW-Overijssel is dat heel gewoon. Wel een mooi bedrijf trouwens.
En de "meest coöperatieve melkveehouder van Nederland" heeft volgens mij ook een dikke stal gezet dus hun belangen zijn wel behartigd, doet af en toe wel een goed woordje voor de melkveehouderij.
+1
DJ-D
Lijkt nogal veel op het duimpje van nina brink van world online.
+3
Dre van Helmond
Het is lang niet allemaal leuk ,
Op dit moment had ik graag 30 mm water.
Maar het komt zeker goed.
Als je maat tijd van leven hebt!
Wiebren blijven praten en geniet van je vakantie.
Als je in het zuiden komt kom maar eens buurten.
Is trouwens wel leuk om vakantie vierende collega's te ontmoeten .
hans1980
ZLTO lid?
oldhuus
Ja zonder water zijn die fosfaatrechten ook waardeloos!!
Dre van Helmond
Erg hè
+10
fleckie86
Het is goed dat NAJK paar weken geleden een voorstel hebben gedaan en dat de Zijksma op een paar kleine dingen na heeft over genomen. LTO wil het allemaal zelf regelen maar ze kunnen het intern niet eens worden en trouwen tijd zat gehad. Iedereen wist dat al een paar jaar dat het quotum er af ging en dat de melkveehouderij ging groeien. Men wist ook dat het te gek ging en de overheid gaat in grijpen. Laat toch de groeiers toch op de bek gaan ik heb daar totaal geen medelijden als er een aantal van omvallen.
magerehein
Word de zelfde gang van zaken als met de invoering van de superheffing. Peildatumpje,30 a 40% eraf,dat gaat naar de grootste schreeuwerts en vervolgens kan je naar de bank om je verloren gegane fosfaat rechten weer terug te kopen van mensen die de zoveelste oplichterij in de sector niet meer zien zitten en de boerenpet aan de wilgen hangen.

De geschiedenis herhaald zich de eerste keer als klucht(?)de tweede keer als tragedie?

En LTO heeft al een rijke traditie van achter de feiten aanlopen.Bayer,MKZ, noem maar op.

Wat een wan vertoning dit topic
storm
Zoo en waarom zit jij dan nog niet aan tafel bij LTO, geen lid? Moet je niet zeiken!
En als magere Hein al bij jou aan t bed zit dan ben je ook geen koeien meer nodig????
+2
weurding
Toch zit er een kern van waarheid in zijn betoog,
+1
weurding
@Farmer_ bezahlen und nicht meckern?
gerrie-hul
Beste Storm ik ben ook geen lid van lto Ben niet van plan achter een blind paard aan te hollen en maar aan te nemen wat ze roepen en zogenaamd presteren We hebben aan de lijve ondervonden wat de ibr affaire teweeg bracht En niet te vergeten de mkz crisis waar ze hopeloos hebben gefaald
+1
josl
Je mag van mij LTO vanalles verwijten, maar in alle eerlijkheid, als 2014 niet zo'n fantastisch groeizaam jaar was geweest dan hadden we nog dik 3 miljoen kg onder het plafond gezeten. Hadden we dan deze discussie nu ook gehad? Of hadden we die dan in 2016 gevoerd?
christo
Wat maakt dat nou uit.
sorry
Wat is nou 3 miljoen,dat zijn 70000 koeien,4 koeien per boer
+3
Waar kan ik de kosten van bemonsteren van de kuilen en de tijd voor het invullen van de kringloopwijzer declareren? Aangezien de LTO zo heeft lopen pleiten voor de verplichting hiervan? Weer papierwerk erbij. Fijn dat degenen die alles netjes in balans hebben weer kunnen bloeden voor diegene die nu de rem eraf is in 1 keer volop uitbreiden.
Zoeiton
@Wiebren een tijdje geleden stond er een collumn in een crv blaadje waarin een belgische jongen beweerde dat discussieren op een forum een zinlose tijdsverspilling is. En hij heeft gelijk. Alleen jij staat onder je eigen naam. De rest staat anoniem te schreeuwen. Nu zijn ze allemaal boos. Dan weten ze alles weer beter. Ze winnen altijd want ze zijn toch anoniem. Dus ze kunnen snel van gedaante of identitijd veranderen en zo iedere discussie winnen. Want dat is het doel. Extensieve boeren die nu nog meer vee willen gaan houden en dat tot nu toe gelaten hebben dat is natuurlijk een hele kleine groep. Immers je hebt 3 maanden gehad om dieren bij te fokken/kopen. Als smoes heeft men dan weer dat men geen buitenlandse dieren wil. Volstrekte lariekoek. Er zijn genoeg dieren met goede gezondheids certificaten. Er komen ook plenty kalveren uit het verre buitenland naar hier. Als ik geld had gehad had ik graag een koppel laten komen. Maar sommige mensen hebben altijd excuses om niet te groeien. Daar kun je geen rekening mee gaan houden.
Je gaat lekker op vakantie dus je wordt ook goed betaald om kritiek op te vangen. Dijkstra en LTO zijn maar blijven roepen dat dieren aanhouden geen zin had. Uit de slacht cijfers kun je opmaken hoeveel mensen jullie geloofden. Niemand.
+9
frank post
Nou wat let je om zelf begin te maken en je naam er onder te zetten? heb zelf ook wel eens tijdje afgehaakt op prikbord omdat anoniem iemand je voor van alles uitmaakt. ik heb niet de wijsheid inpacht, heb mn meningen al heel wat keren bijgesteld omdat tijden veranderen, heb al heel wat keren sorry gezegd stom wegomdat ik fout zat.... maar ik kon aaltijd wel mn naan goed schrijven.
Zoeiton
@Wiebren 2 Hoewel ik door de huidige gang van zaken flink gedupeerd ben lijkt he erop dat de huidige oplossing de maximale is. Ik ben er van overtuigd dat behalve een paar forum schreeuwers 95% het met mij eens is. Meer zit er ff niet in.
jan is hobbyboer
Quote:
@Zoeiton: . Ik ben er van overtuigd dat behalve een paar forum schreeuwers 95% het met mij eens is.

Daar hoor ik bij 😄. We zullen zien hoe mak iedereen is op de LTO bijeenkomsten. Daar komt vast wel verslag van hiero.
Zoeiton
En daar komt nog bij voor die paar extensieven die nu plotseling ineens na jaaren en jaaren net nu net na 2 juli 2015 ineens WEL willen groeien zij kunnen simpel koerechten bijkopen en hoeven verder niets te doen. Ze hebben al voer. Ze hebben eindelijk eens een belasting aftrekpost. Ik geloof ook niet zo hard dat die prijs zover gaat oplopen. Immers wat had de melkquotumprijs gedaan als er ineens 10% extra melkquotum was gekomen? Precies die was volledig in elkaar geklapt. Dus geen 10.000 per koe maar de helft.
+5
sorry
De meeste willen gewoon niet generiek gekort worden ten gunste van rupsjes nooit genoeg
jan is hobbyboer
Quote:
@Zoeiton: En daar komt nog bij voor die paar extensieven die nu plotseling ineens na jaaren en jaaren net nu net na 2 juli 2015 ineens WEL willen groeien zij kunnen simpel koerechten bijkopen en hoeven verder niets te doen. Ze hebben al voer. Ze hebben eindelijk eens een belasting aftrekpost. Ik geloof ook niet zo hard dat die prijs zover gaat oplopen. Immers wat had de melkquotumprijs gedaan als er ineens 10% extra melkquotum was gekomen? Precies die was volledig in elkaar geklapt. Dus geen 10.000 per koe maar de helft.

Uit jouw reaktie blijkt wel dat je een intensieve boer bent die helemaal niets van de belevingswereld van een extensieve boer snapt.
Zoeiton
Volgens mij gaan intensieve bedrijven gekort gaan worden en extensieve niet
jan is hobbyboer
Quote:
@Zoeiton: Volgens mij gaan intensieve bedrijven gekort gaan worden en extensieve niet

Da's niet in lijn met het huidige akkoord tussen LTO en Sharon. Dan worden de extensieve gekort en krijgen de intensieve er nog wat extra rechten bij omdat die het financieel al zo moeilijk hebben.

Je lult ook maar wat uit je nek, ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, maar jij ook niet. Mijn scenario is na donderdag net zo aannemelijk dan jouw scenario.
Zoeiton
Ik ben helemaal geen intensieve boer. Er is maar 1 wereld en als u voor uzelf een speciale belevings wereld gecreeerd heeft dan lijkt het mij verstandig dat u daar zo snel mogelijk uit komt en in de huidige realiteit van 2015 stapt. Ook uw koeien dragen bij aan het mest overschot! Het is misschien uw overtuiging dat grondbezitters als akkerbouwers, gemeenten, vliegvelden, natuurorganisaties ook allemaal koeien mogen gaan houden. Dat hebben we in de varkenshouderij ook gezien. Toen ging men allerlei maatschappen aan en dan alsnog bouwen. Werkt niet. Gaat gelukkig ook niet gebeuren.
jan is hobbyboer
Quote:
@Zoeiton: Er is maar 1 wereld en als u voor uzelf een speciale belevings wereld gecreeerd heeft dan lijkt het mij verstandig dat u daar zo snel mogelijk uit komt en in de huidige realiteit van 2015 stapt.

Misschien heb ik dat wel, ik heb een stukkie grond en daar wil ik een aantal koeien op gaan houden, 16 ha, max 25 koeien. Hoe naïef kan ik zijn dat ik tot donderdag dacht dat dat geen enkel probleem zou zijn na de afschaffing van het quotum.
Zoeiton
Dat is speciaal naief omdat je 24/7/365 op dit prikbord zit en je dus vanaf 38.000 km afstand zag aankomen dat er voor 2 a 3 juli iets ging gebeuren. Als je zo graag vee had willen hebben had je allang vee gehad. Je had 'vaarskalfjes kunnen kopen voor 25 euro per stuk. As je daar 2jaar gelden mee begonnen was had je nu 25 koeien voor 650 euro. Maar dat wil je niet. Jij wilt rechten verhuren. Lekker koffiedrinken met een quotumhandelaar en lekker bellen en smsen over de prijs. En dan de hele dag de prijs omhoog praten op het prikbord. Ik deel echter je mening dat Lto met Wiebren hebben verkondigt dat extra vee aanhouden zinloos was en dat nu toch wel zinvol blijkt te zijn. Maaar niemand geloofde lto en Dijkstra. Wiebren zal Wageningen hebben gedaan en dus voor een 120.000 euro per jaar op de salaris lijst staan dus die is niet snel zielig. Komt ook heus niet met julie discussieren maar voelen wat er leeft. Straks op de bijeenkomsten wordt je met je eigen argumenten om de oren geslagen!
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Zoeiton: Dat is speciaal naief omdat je 24/7/365 op dit prikbord zit en je dus vanaf 38.000 km afstand zag aankomen dat er voor 2 a 3 juli iets ging gebeuren. Als je zo graag vee had willen hebben had je allang vee gehad. Je had 'vaarskalfjes kunnen kopen voor 25 euro per stuk. As je daar 2jaar gelden mee begonnen was had je nu 25 koeien voor 650 euro. Maar dat wil je niet. Jij wilt rechten verhuren. Lekker koffiedrinken met een quotumhandelaar en lekker bellen en smsen over de prijs. En dan de hele dag de prijs omhoog praten op het prikbord.

Moet ik nu net als Wiebren gaan jammeren dat jij mij onheus bejegend? Veel klopt er niet van jouw verhaal, ik mag hier graag wat tokkelen, maar omdat ik naast het boeren gewoon nog een andere baan heb ben ik hier door de week overdag nauwelijks. Zaterdags meestal ook niet. Verder zal ik wel dom zijn, maar ik dacht echt dat deze regering wel wat met grondgebondenheid zou doen, maar ze gaan gewoon voor promotie van intensieve veehouderij, was echt een volledige verrassing voor mij. Ik heb nog nooit rechten verhuurd, 1x melkquotum verkocht, maar dat was binnen maandje gebeurd, 1x bij makelaar geweest om wat dingen af te spreken, verder alleen maar handtekeningen zetten.

Ik vind het alleen een schaamteloze herverdeling van vermogen, zgn roof - kapitalisme wat beloond wordt, waarbij de mensen die het meest vervuilen het hardst beloond worden. Heel raar.

En zoals vaker gezegd, financieel loopt het wel los hier, ik ben jaren gewend om zonder melkgeld te boeren, wordt je zuinig van. Ik vind 30 cent al een hele aardige prijs.
pussy
Klopt zoeiton , het is niet te hopen dat dit ellendige beleid weer een aantal monylovers laat bloeien , en daarna hier komen vertellen hoe fantastisch ze wel niet zijn
3 speen
Het leek eerst wel een fantesy world
hans1980
Zullen die bestuurders zoveel verdienen?

Verklaard misschien ook waarom Albert-Jan Maat doorgaat..
BoerBart
Dijkstra?. Niet normaal dat jij een mening durft te uiten. Je weet niet eens hoe sharon heet.
Zoeiton
Dijksma. Erg flauw Bartje
Zoeiton
Ben geen lto er maar Wiebren is beleids medewerker heb ik begrepen geen bestuurder dus.
magerehein
Beter lezen Stormpje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , dijksma en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
91
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
16
TREFWOORDEN