Ik eis van mijn LTO dat ze hier mee prikken.

Wanneer hier geen LTO medewerker mee prikt heb ik een keuze.
Stoppen met Prikkebord of opzeggen lidmaatschap.

Hopelijk snapt LTO dit en komt er een prikker(hoeft niet Wiebren te zijn).

Komt er geen prikker dan wil ik iedereen oproepen om lidmaatschap op te zeggen per 12 juli.
LTO, heeft zo een week de tijd om een (nieuwe?)prikker te vinden.
Hopelijk krijg ik veel duimpjes omhoog en moet LTO dit serieus nemen.

Deel dit topic

Reacties

Erco
Ben allang geen lid meer en niet zonder reden natuurlijk maar succes met je eisen. Vind t van Wiebren netjes dat hij de moeite neemt om te antwoorden in (denk ik) z'n vrije tijd. Zal z'n bijdrages missen. Maar dat ie na de opmerking van jan zegt tot ziens valt me wel weer erg tegen.
sorry
Dat wordt het volgende voorstel van NZO ,naast de KLW ,verplicht meeprikke
+9
Dre van Helmond
Je wil niet weten hoeveel LTO bestuurders op de hoogte zijn van dit prikbord.
Wiebren steekt onder eigen naam zijn nek uit ,is gedurfd!
Ook op dit prikbord regeert de emotie ooit, en dan kun je maar beter niet bekent zijn.Maar ook onder de bekend prikkers zitten verschillende bekende bestuurders .Je kunt het nooit voor iedereen goed maken ,
Als je nu kijkt naar verhandelbare fosfaat rechten, is voor de meeste veehouders een plus maar een strop voor de sector.
Wie doet het goed!
sorry
Het is keuzes maken waarom geen grens bij 200-300 koeien het zijn dan toch al meermansbedrijven ,willen ze verder groeien kopen laten ze maar een compleet bedrijf erbij kopen ,blijven de overgebleven gebouwen/boerderijen ook beter in waarde.Harmen Endendijk had er een stukje over geschreven misschien kan iemand het plaatsen

en waarom niet eerder een referentie ingesteld en dan eventueel de teugels laten vieren?Hadden we dat spastische gedoe met jongvee aanhouden en vee kopen (de rommel van een ander) uit Europa ook niet gehad en waren we misschien nog onder het plafond gebleven

Je snap toch wel dat we toon van hoof niet serieus gaan nemen met IBR/bvd
programma

Ik las al op de boerderij.nl dat Toon en Hans al niet meer door één deur passen
Jannus
Quote:
@Dre van Helmond: Maar ook onder de bekend prikkers zitten verschillende bekende bestuurders

Dan vind ik Wiebren een held onder de LTO"ers ook al komtie erachter dat hij valselijk de hete kolen uit het vuur moet halen,en die mede-lto-prikkers....shame-you !!!!
Tommie1
Koekwaus.......
sil
Heren, het is heel gemakkelijk om kritiek te leveren, en het blijft een utopie om het goed te doen voor een hele groep melkveehouders.
Wiebren doet van zijn kant uit ook zijn best, helaas heft een intensieve boer af en toe andere belangen dan een extensieve die nog wil gaan uitbreiden.
+2
Beetje zielig dat wiebren niet meer meedoet, en als je mede dit beleid hebt bepaald als bestuurder moet je niet weglopen hier van DE SITE van nivo.De grond schreeuwt om mest/fosfaat, het gras kleurt geel, nee niet alleen van de droogte, mest tekort en dat is de praktijk. En dit moet het vertrekpunt zijn voor LTO om zich in te zetten met alle mogelijke middelen om de normen te verhogen, nee ik steek de kop niet in het zand, en ook dit beleid krijgt mij/ons er niet onder , we gooien de kop er ook nu weer voor. Ben zeer benieuwt hoe de knel gevallen worden behandeld, als mijn juridische info klopt , zijn alle verleende bouwvergunningen/NB zowieso knelgeval, en word voor iedere vergunde koe fosfaatrecht verleend.

Maar kom allemaal 9 juli naar markelo, beter 10000 boeren dan 100, we hebben ook in het verleden bij DIKA in markelo, met 10000 boeren uut heel nederland, de overheid duidelijk gemaakt hoe we over het beleid dachten.
+4
ejb
Quote:
@de tukker oet twente: en als je mede dit beleid hebt bepaald als bestuurder moet je niet weglopen hier van DE SITE van nivo.

Het nivo hoogte is soms wel heel erg ver te zoeken of je bent wel erg gauw tevreden DTUT.
En zoals meestal schreeuwen de niet leden het hardst.
Verder is Wiebren geen LTO bestuurder maar een medewerker die het ook nog eens in zijn eigen vrije tijd doet en ik heb en had altijd veel lof voor zijn inzet en kennis. en de belangen zijn ook onder melkveehouders zijn zeer verschillend, dus voor iedereen goed doen is onmogelijk.
Ik ga er vanuit dat ze samen met de hele keten(dus ook jullie zuivelbestuurders) geprobeerd hebben iets neer te zetten waarbij zoveel mogelijk boeren gebaat zijn en er vooral geen knelgevallen regelingen toegepast gaan worden onder druk van rechters.
+8
de hoef
Quote:
@ejb: Verder is Wiebren geen LTO bestuurder maar een medewerker die

hulde aan wiebren
en ik vind het zeer kinderachtig ,
van jg en jack dat ze hem zo op zijn huid zitten
die jonge probeerd het hier al maanden een beetje uit te leggen ,
en dat het anders uitpakt kan hij persoonlijk niks aan doen
iedereen mocht groeien ,ik ook .maar ik vond de lease te duur in 2014 ,maar ik ga nu niet zitten janken en andere de schuld geven
+1
Tommie1
@de hoef
Hier het zelfde.
de hoef
Quote:
@Tommie1: Hier het zelfde

hoop wel dat ze voor ons ook 2-7-15 pakken
cs-agrar
Quote:
@: Maar kom allemaal 9 juli naar markelo, beter 10000 boeren dan 100, we hebben ook in het verleden bij DIKA in markelo, met 10000 boeren uut heel nederland, de overheid duidelijk gemaakt hoe we over het beleid dachten.

En wat ga je ze daar vertellen?
+1
storm
DTOT, En wat ga jij die boeren daar dan vertellen kerel want als jij het dan zo goed weet dan verwacht ik dat jij de nieuwe Gertjan Oplaat bent. Toen ging het om de milieuvergunningen die steevast konden rekenen op bezwaren van de club van jawel Marcel Middelkamp(MOB).Dat was een Nederlands probleem
Het is een andere tijd nu en dit nieuwe beleid komt eigenlijk voort uit eisen van Brussel en daar hebben we mee te rekenen of je het nou leuk vind of niet?
Jaren geleden hadden we Wien van de Brink en zijn volgelingen die dachten dat ze het beleid naar hun hand konden zetten, noem mij 1 van zijn volgelingen toen die nog boer is.
Ik durf te stellen dat zij de sector meer kwaad dan goed hebben gedaan inclusief de gehele landbouw.
+6
puntertje
Ik eis helemaal geen LTO-beleidsmedewerker die mee prikt, al waardeer ik het wel. Wat je wel zou moeten kunnen eisen is dat LTO je belangen zo goed mogelijk behartigen. Maar dat valt tegen, ze kiezen in eerste instantie voor de leden die (te) grote financiële risico's hebben genomen en smeren die risico's uit over de rest onder het motto dat de 'de pijn verdeeld moet worden'.
Het zal momenteel ook geen pretje zijn om bestuurlijk actief te zijn, maar goed, we hebben het ook niet over vrijwilligers bij een sportvereniging. Bovendien, ook de zuivelorganisatie (NZO) is mede verantwoordelijk voor de huidige gang van zaken. Die vragen zich ook pas als het huis in brand staat af of er een verzekering is. En de volgende prioriteit zijn dan wat emmertjes water. Dus ook van die kant is er verdomd weinig visie geweest afgelopen jaren. Die bestuurders voelden zich arrogant en onaantastbaar door de hoge wereldzuivelprijzen van afgelopen jaren en hebben nagelaten de mogelijke scenario's onder ogen te zien. Daar lag de nadruk op hier en daar een duurzaamheidspuntje verdienen.
producent
Het is bij de DDB wel heel stil nu, zijn ze een feestje aan het bouwen vanwege de goede pensioenregeling die ze nu krijgen met de fosfaatrechten.
+3
kloos
Ik begrijp niet waarom als alle peilen op LTO gericht zijn en niet op ieders melkfabriek.
Waarom daarheen geen stoere woorden, die verdienen aan ons, en zaten ook aan tafel en hebben in tegenstelling tot Lto NMV of Najk 100% "ledendekking".
+1
jan 1
Als je op die manier een lto bestuurder/medewerker op het prikbord wil hebben dan zou ik voor de eer bedanken.
Tis zoiets als als ik m,n zin niet krijg ga ik hard brullen.
Zou als ik jou was eerst maar ff afkoelperiode in 8 nemen,alles laten bezakken en over een week weer reageren.
BoerBart
Jantje. @We leven in 2015. Snelheid van communicatie is een begrip.
ik betaal ZLTO contributie en ik vind het erg belangrijk dat die club hier van zich laat horen.
Eisen is wat grof gebekt, maar ik denk dat ik ze anders niet zo ver kan krijgen, vandaar.

Nu zul je wel weer zeggen dat ik op een ZLTO vergadering meer vragen moet stellen.

De antwoorden zijn zo politiek gedraaikont dat ik daar niets mee kan.

Voorbeeld: Vraag aan Toon van Hoof;Wat doen we als we toch door het plafond gaan? (December 2014 in Oirschot)

Antwoord van Toon: ik geloof niet dat dat gebeurt vanwege de verwachte melkprijzen dus volgende vraag....
jan 1
Quote:
@BoerBart: Jantje. @We leven in 2015. Snelheid van communicatie is een begrip.
ik betaal ZLTO contributie en ik vind het erg belangrijk dat die club hier van zich laat horen.
Eisen is wat grof gebekt, maar ik denk dat ik ze anders niet zo ver kan krijgen, vandaar.

Je bent ten eerste(nog) anoniem,dan is het wel makkelijk om hier wat brullen,want wie doet je wat....Ten tweede is dit een prikbord voor hele fatsoenlijke mensen en zeker geen klankbord van de standsorganisatie.Wat mij betreft blijf je lid van zlto en stop je met prikken:)
ejb
Quote:
@BoerBart: De antwoorden zijn zo politiek gedraaikont dat ik daar niets mee kan.

Voorbeeld: Vraag aan Toon van Hoof;Wat doen we als we toch door het plafond gaan? (December 2014 in Oirschot)

Antwoord van Toon: ik geloof niet dat dat gebeurt vanwege de verwachte melkprijzen dus volgende vraag....

BoertjeBartje: volgens klopt het toch heel aardig van die melkprijzen en daar is toch maar weinig gedraaikont aan.

het enigste wat ze onderschat hebben was dat bij een goed groeiseizoen zoals 2014 er voor de melkveehouderij 4.5miljoen kg fosfaat extra bijgekomen is en dat heb ik ook niet zien aankomen
matt
@ejb
lage melkprijzen,hebben toch niet voor lagere melkaanvoer gezorgd?
ejb
@matt
Toon had ook maar ten dele gelijk maar als de prijzen zo blijven en de intensieve harde groeien moeten het vele wintervoer aankopen kon de druk op de lopende rekening wel eens hoog worden en dan is het minst schadelijk om dieren te verkopen.

ik denk dat de invloed van een goed groeiseizoen (4.5 miljoen kg extra) door iedereen onderschat is. Ik persoonlijk wist niet eens dat het van invloed kon zijn.
mlkvhoudr
@matt

Dat komt nog wel matt, prijs is nog te goed. Wij krijgen van bel nog 31,80 per liter overgemaakt deze maand. Dus als de melkprijs blijft zakken dan krijg je vanzelf wel dat men koeien moet gaan afvoeren om de rekeningen te kunnen betalen. Of gaan er bedrijven omvallen
matt
@ejb
Toon van hoof gaf gewoon ontwijkend antwoord,ontkende het probleem.

Was overduidelijk,dat plafonddoorbraak kwestie van tijd was.
En er ingegrepen moest worden,nu komen ze af met dat er geen bezit afgepakt kan worden ( wel van iedereen een beetje,dat kan weer wel)

Nou als dat nu zo is,dan was dat toen ook al,en was vlug ingrijpen vereist,maar lto
Bleef ontkennen.
sorry
Quote:
@matt: nu komen ze af met dat er geen bezit afgepakt kan worden ( wel van iedereen een beetje,dat kan weer wel)

Bezit afpakken kan wel maar het moet wel financieel gecompenseerd worden
We hebben het gezien bij de nertsen de varkensrechten en vissers maar voor compensatie zal de lto zich niet inspannen
pieta
Quote:
@sorry: de varkensrechten

Wat hebben we daar gezien? Er is gewoon een keer 10% gekort volgens mij.
sorry
@pietaja 10%,het zou eerst om 25% gaan er is toen een opkoopregeling geweest
jorisdriepinter
Mischien zoekt dijksma daar de oplossing ook wel. Kan zijn dat de veestapel van 2 juli er wel inpast door lage gehalten dit jaar. Gecombineerd met verplicht lagere gehalten in kv komt ze een heel eind.
En in brussel wordt ze op het totaal afgerekend, dus als er minder varkens komen kan het best nog wel goed gaan.
diezel
Quote:
@jorisdriepinter: dus als er minder varkens komen

Minder varkens-boeren betekent echt niet minder varkens.
Er vind een ware bouw-explosie plaats bij de echt grote jongens!
+3
arie.j
Wat een vreselijk domme opmerking.
Als een lid vragen aan LTO heeft moet die daar zijn, dit is geen LTO site.
Op de site van ZLTO staan de relatiebeheerders en ook op de LTO Noord site kun je het mailadres daarvoor vinden.
Wat denkt zo'n exemplaar wel? Dat LTO komt opdraven voor elke anonieme brulkikker?
Laat hij maar gauw verdwijnen, gelijk natuurlijk zijn lidmaatschap van de melkfabriek , vooercooperatie, Rabobank enz. opzeggen , die zijn hier ook niet.
Grote kans overigens dat hij helemaal geen lid is en alleen maar kabaal maakt.
+2
ejb
Wat een vreselijk GOEDE opmerking 😃
+1
BoerBart
Jeanet brandsma op het prikbord.
Zo dom was mijn oproep blijkbaar niet, arie je bent teveel een buitenstaander om nu nog scherp te oordelen.
Ik ben wel degelijk lid en blijf dit!
Zo anoniem ben ik niet, de goede lezers kennen mij echt wel.
ejb
Jeanet was al op prikbord
jan is hobbyboer
Quote:
@ejb: Jeanet was al op prikbord

Jeanet is ook een van de grote winnaars van het fosfaatquotum, net een nieuwe stal, flink intensief (bijna 300 koeien op 100 ha).

ltonoord.nl/nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en prikkebord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN