Productie flink gezakt

Was ik eigenlijk wel benieuwd hoe jullie de koeien aan de melk gehouden hebben met dit tropische weer? iemand nog tips om snel productie terug te krijgen? ben bijna 4 liter gezakt.

Deel dit topic

Reacties

+1
oldhuus
Hier op een enkeling na niet gezakt, sommige wel gestegen.
Voldoende ventilators en een paar zakken zout aan het voerhek begin en einde.
En alleen koud voer laden voor de melkkoeien!
Farmer_
We voeren hier ook 0,25kg/koe zout de hele zomer door, bleven de laatste dagen ook aan de melk.
weurding
Afgelopen dagen temperatuur toch flink gezakt hier, en 25/30 mm gehad, kunnen er weer even tegen
casev
Ik snap niet hoe het kan, maar ze zijn hier qua liters niet gezakt. De gehaltes wel een stukje lager.

Ze lopen hier dag/nacht buiten. De afgelopen snikhete dagen ze rond de middag wel binnen gedaan, omdat ze op `n hoop gingen staan in het land.

@weurding, wees er blij mee! Hier ten oosten van Rotterdam hebben we alweer niks gehad...
weurding
Ben er ook content mee, mais werd spits en de glans ging al van het blad af, dikke hagel gehad gisteren, maar de schade valt mee, enkel wat gespleten bladeren, hoop voor je dat je je deel daar nog krijgt, maar 7 dagen 30 graden en het is ook weer weg
boer uit de peel
Ben ook dikke 3 liter gezakt en 1 mm water is niet leuk meer....
Hier halve liter/koe/dag gezakt valt nog mee.
Herbert
Alleen eiwit is hier iets gezakt. Ook maar 1 dag binnen gehouden, het waaide alle dagen lekker hier dus weinig hittestres. 5 mm gehad dus wel last van uitdrogingsstres
HFfan
Vet zakt in veel gevallen harder dan eiwit.
demelkboer
Hier gestegen in de liters gezakt in gehaltes. Wel een paar tussenklauwonts tekingen.
weurding
Je bent niet de enige, hier ook een paar met tko 😞
ko melker 1
De Montebelairdes liepen gewoon te grazen terwijl de HF koeien lagen te puffen.
Ik paste wel siesta beweiding toe
+1
pieta
Quote:
@ko melker 1: de HF koeien lagen te puffen

Waren ze aan kalven? 😄
spotmelker
Heb de koeien dag en nacht buiten en een hele berg droog taludmaaisel op het voerpad liggen voor de pinken maar de koeien vreten bij warmte blijkbaar graag grof spul. Weinig verschil in liters, beetje lagere gehaltes. Gemiddeld 3 kg brok met veel maïsmeel.
weurding
Hier werden verleden week ook de bermen gehooid en in grote pakken gewikkeld, heb me laten vertellen dat het naar een bio boer ging, lijkt me raar dat de skal daar mee instemt, maar er zit nogal eens een blikje, flesje,papiertje en ander spul in, geen last mee?
spotmelker
Maaisel komt van eigen kavelsloten, daar zit behalve een verdwaalde brandnetel geen rommel in. Het verbaasde me dat de koeien met die warmte er zoveel van opnamen. Overgebleven rietstokken strooi ik in de kalverhokken.
Nick83
@spotmelker
Trekken ze niks het rooster op? Is het gesneden?
+1
spotmelker
@Nick83 25 messen in opraapwagen, valt wel mee.
friese koemelker
Automatische melkqwotering.
Mc_douwel
Hier war gezakt in de gehalte tijdens de hitte van eind vorige week nu weer op niveau liters zelfde gebleven
jan is hobbyboer
Ik zal wel de enige zijn waar het wel zakt, het is hier erg droog, nog geen regen gehad afgelopen week, en de kwaliteit van het gras is niet bepaald super, en iets anders krijgen ze niet. Koeien hier kunnen helaas geen fatsoenlijk melk geven op berm-maaisel en andere prut.

Koeien zijn heel tevreden en goed in conditie, meeste in 2e helft lactatie, en met de huidige en te verwachten melkprijs ga ik geen kosten maken om er nog ietsje meer melk uit te halen. Dus we moeten het er maar een tijdje mee doen, totdat het weer groeizamer wordt.
Nick83
Hier zijn ze ook gezakt 😞 veel oudmelkten die droog moeten. In aug. / sept. moeten er heel hoop kalven. Zal het wel weer bijtrekken in de tank. Maar heb ik nu ff niks aan. Zit eraan te denken om voorjaarskuil open te trekken. Da laatste stuk 3e snede 2014 voer ik van de winter wel op aan jongvee ...
boer03
Dan ben je er vroeg bij Nick, amper geconserveerd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN