Kees en zijn rechte rug

Ook LTO wil grondgebondenheid beter borgen dan in het huidige wetsvoorstel. Op deze manier moeten extremen in de bedrijfsontwikkeling worden voorkomen.


Wat is er nou in de tussentijd gebeurt?

Deel dit topic

Reacties

torrarica
Dit is dus een artikel van 5 nov 2014.
Eddie v
Ja daarom ..........niks veranderlijker dan een mens (LTO)
puntertje
Je zult maar beleidsmedewerker zijn, je kijkt een seconde niet achterom en ze zijn alweer naar een ander kant afgeslagen.
buitenok
Net 2.5 ton geinversteeerd extensief 40 koeien erbij. nu dit gelukig geen lid meer
Geitenboer
?
pa
Quote:
@buitenok: net 2.5 ton geinversteeerd extensief 40 koeien erbij. nu dit gelukig geen lid meer
En de rest van het verhaal?
+1
oldhuus
Bij een peiling tijdens een bestuursvergadering bleek dat de aanwezigen allemaal niet meer grondgebonden waren.
+9
Coen
Tijdens de behandeling van de Melkveewet + AMvB was de meerderheid van de politiek en de maatschappij voor een strakke grondgebondenheid, hoe kan Sharon nadien als een blad aan de boom omdraaien 😞

maar de behandeling van deze Fosfaatwet moet ook nu nog door de 2-de en de 1-ste Kamer, ik hoop en verwacht dat die strakke grondgebondenheid weer terug in de besluitvorming komt 😄
kuilhapper
De grondgebondenheid is al geregeld, dit gaat over afbakening totale fosfaatproduktie. Dat jij graag de rechten van intensieve veehouders wil afpakken en herverdelen onder extensief is wel algemeen bekend. Al jaren ben je op verschillende forums onder verschillende namen actief met je, zoals je het zelf noemt; "kruistocht tegen de intensieve melkveehouderij" Persoonlijk vind ik het een vrij sneue indruk maken als je een ander het licht in de ogen niet gunt vanwege zijn bedrijsvoering. Je riedeltje doet me denken aan de Jehova's, niemand zit er op te wachten, maar eens in de zoveel tijd staan ze er weer...volkomen nutteloos overigens.

Waarmee is Sharon als een blad aan de boom omgedraaid? Sharon heeft de "sector" zelf het roer in handen gegeven eind 2013! De boodschap was en is altijd geweest; "regel het, anders komen er dierrechten" Naar mijn mening is Dijksma tot nu toe zelfs nog heel mild geweest naar onze belangenverkwanselaars toe.
jan is hobbyboer
Quote:
@kuilhapper: kruistocht tegen de intensieve melkveehouderij

Kruistocht vind ik een zwaar woord, maar ik heb inderdaad ook wel iets tegen intensieve veehouderij. Nu worden ze weer een paar jaar gered door een schaamteloze vermogensinjectie, maar uiteindelijk zal het net als in de varkenshouderij een compleet doodlopende weg blijken te zijn.
+1
puntertje
@kuilhapper,Maatschappelijke discussies zijn niet aan jou besteed, zoveel is wel duidelijk. De legbatterijkippenhouders gebruikten dezelfde argumenten en leefden ook lang in hun eigen werkelijkheid.
+3
kuilhapper
@puntertje Maatschappelijke discussies? Wees even reëel, de mening van wat handig acterende links georiënteerde clubs zijn de mening van de hele maatschappij? Laat je niks wijs maken, er zijn zat mensen met een eigen nuchtere mening die totaal geen moeite hebben met koeien die het jaarrond binnen staan, boeren die mest afvoeren, of bijprodukten voeren. Als je verteld dat je 5 koeien per hectare houd kijken ze je aan of dat niet veel te weinig is...
Dan leg ik maar uit dat er s'winters niks groeit en dat er dus eigenlijk 10 koeien van moeten eten... Dat vinden mensen prima, ze hebben werkelijk geen benul. Dat sommigen hier voor hun eigen gelijk overal "de maatschappij" of "de samenleving" bij betrekken is gewoon een zwaktebod!
jan is hobbyboer
Quote:
@kuilhapper: Dan leg ik maar uit dat er s'winters niks groeit en dat er dus eigenlijk 10 koeien van moeten eten... Dat vinden mensen prima, ze hebben werkelijk geen benul. Dat sommigen hier voor hun eigen gelijk overal "de maatschappij" of "de samenleving" bij betrekken is gewoon een zwaktebod!

Hou dit idee goed vast en blijf hier zo lang mogelijk in geloven. Deden ze bij de kippen en de varkens ook. Hoe goed hadden die varkens het wel niet in die mooie betonnen stallen. Je ziet wat er van komt.
pieta
@puntertje
Ja en nu komen de legbatterijeieren uit de Oekraïne omdat ze daar met goedkoop verkregen stalinrichting uit diverse EU-landen een goedkoop eitje kunnen produceren. 😄
pieta
@kuilhapper
Als het met boeren niks wordt kun je altijd nog tonproater worden 😄 Je kunt het mooi brengen.
kuilhapper
Quote:
@jan is hobbyboer: Je ziet wat er van komt.

Je komt tegenwoordig varkensboeren tegen bij de kringloopwinkel?
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@kuilhapper: Je komt tegenwoordig varkensboeren tegen bij de kringloopwinkel?

Je bent nog nooit in een kringloopwinkel geweest begrijp ik wel. Daar staan tegenwoordig modaal-plus auto's op de parkeerplaats. Waarom het volle pond betalen als je voor minder dan een vijfde van de prijs bijna hetzelfde kunt krijgen. Plus, veel vrouwen houden van winkelen, en dat kunnen ze daar bijna onbeperkt doen zonder dat het in de papieren loopt 😄.
+1
puntertje
Quote:
@pieta: Ja en nu komen de legbatterijeieren uit de Oekraïne omdat ze daar met goedkoop verkregen stalinrichting uit diverse EU-landen een goedkoop eitje kunnen produceren

Ja dat is waar, je hebt gelijk, in de Albert Heijn moet je altijd goed zoeken naar Nederlandse scharreleieren anders heb je toch per ongelijk weer zo'n doos Oekraïense batterijeieren in je wagentje liggen. Het is mij met Wit-Russische melk ook al eens overkomen en wat denk je, ook nog eens geen weidemelk. Dat was wel behoorlijk balen.
Ik las laatst een laatste advies van een afgezwaaid fabrieksdirecteurtje, ene 't Hart geloof ik, dat de sector vooral moet zorgen dat ze aaibaar moet blijven. Waar haalt de nitwit het vandaan zou je denken nietwaar?
Braboboer
Wat een gezeur over grondgebondenheid toch altijd. Ruwvoer moet toch in de regio geteeld worden dus de melkveehouderij is altijd grondgebonden..
matt
Dan plaats jij gewoon al je mest rechtstreeks op land,mag je van mij
zoveel koeien houden als je wil..

zou dat iets zijn?
puntertje
@Braboboer, ga dan ook maar op een industrieterrein zitten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , grondgebondenheid en wetsvoorstel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0