Referendum verdeling fosfaatrechten

Ik stel voor dat we een referendum houden onder alle melk leverende veehouders met de keuze tussen de voorstellen zoals ze er nu liggen of de referentie 2013 aangevuld met de ruimte tot het fosfaatplafond gelijkmatigd verdeeld over alle melk leverende bedrijven.
Nzo kan dit wel regelen maar dan wel per bedrijf 1 stem.

Deel dit topic

Reacties

+2
de hoef
Jij denk echt nog dat je als boer wat te vertellen hebt
+2
jan 1
Gewoon lid worden van een standsorganisatie dan mag je op de bijeenkomsten aanwezig zijn,mag je je zegje doen.:)
-1
melktkoeien
Ja en dan zeggen ze is goed , maar als die walrus weer in de buurt komt, staan ze ook met knikkende knietjes precies het tegenovergestelde te verkondiggen
-1
pieta
Daar heb je ook niks aan. Zelfs de beleidsmedewerkers kort bij het vuur hebben van weinig tot niets in te brengen. Anders had @ wiebren het wel anders geregeld. 😄
KOC1981
Lid van LTO, NMV,... is een keuze. Maar ik heb het gevoel dat er in den Haag meer geluisterd wordt naar NZO. en daar zijn we allemaal lid van via onze melkverwerker, maar of het een goede zaak is?
Doet me denken aan landen waar iedereen verplicht een lidkaart heeft van dezelfde politieke partij, en 's morgens vroeg eerst even de Grote Leider groet die alles wel goed zal doen komen.

NZO is een clubje met daarin onze zuivelbestuurders. Maar als je op een RFC-vergadering vraagt naar de standpunten die de NZO heeft ingenomen, dan gaat de paraplu open en zeggen ze dat is niet onze beslissing, maar een NZO-beslissing. Maakt niet uit over welk onderwerp: fosfaat, antibioticabeleid, weidegang,... steeds hetzelfde antwoord.
+2
De normen verhogen is de enig JUISTE oplossing. Als men de normen simpel KEER OP KEER kan verlagen , kunnen ze ook simpel weer omhoog. Simpelder kan ik het niet maken, jullie wel ?
Todi
Quote:
@Gait oet klooster: . Simpelder kan ik het niet maken, jullie wel ?

Gait dat is nu het grootste probleem ook van die gasten. Simpel denken kunnen die gasten niet meer.
3 speen
Gait je moet een sexdate met sharon afspreken dan kom je missschien wat verder, ze zit vast op je te wachten
+1
matt
Zul je zien dat ze net haar norm verhoogd heeft..
cs-agrar
Gait komt uut klooster, en dan stuur je hem weer naar de haag, mag die jongen nog wat bijkomen?
kaas
Zlto bewerken help veel meer
BoerBart
Goed idee Amor.
Referendum of misschien is enquete een beter woord.
Voordeel hier van vind ik dat LTO zo te weten komt of dat ze de juiste signalen opgevangen hebben. En ook de Tweede Kamer kan hier Sharon mee bestrijden.
NZO kan zoiets inderdaad organiseren maar je bent wel afhankelijk van het percentage dat meedoet. Ik schat dat er veel mee doen en vind het zeker het proberen waard. Bel jij naar je zuivelaar dan doe ik het ook.
We kunnen het allicht proberen.
huub
Een boer een stem is natuurlijk te makkelijk.

Dat moet je per Ha doen
of per koe
of per kg fosfaat
of per kg fosfaatoverschot.
Todi
Krijg je 3 verschillende uitslagen. Welk belang heb je nodig.
Heel simpeler: onafhankelijk onderzoek, dus niet door Wageningen(want dat is een commercieel partij met eigen belang octrooien)
+3
pussy
Gewoon 2013 , de rest evenredig verdelen , eerst het eerlijkste

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , nzo , fosfaatplafond en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1