Nog steeds slecht functionerende delaval robot

Na bijna 6 maanden te melken met een slecht aansluitende robot zijn wij er helemaal klaar mee!!
We hebben van af het begin (tot de eerste 2 weken ging het goed) steeds problemen gehad met onze 2 delaval robots.
We moeten nu de trieste balans opmaken dat we een groot gedeelte van de melk kwijt zijn en ook we ontzettend veel 3 spenen, uierontstekingen en 3 dode koeien verder zijn.
We sluiten zo.n 11 koeien dagelijks zelf aan, maar ondanks dit hebben we nog zo.n 22 tot 30 onvolledige koeien per dag.
Delaval is hier vaak geweest om het 1 en ander te wijzigen of te observeren. Maar het komt er altijd op neem dat het aan onze koeien ligt. Wij van onze kant hebben veel onafhankelijke mensen ook mee laten kijken en deze kunnen zich hier niet in vinden.
De laval krijgt nog een maand.....en dan gaan ze eruit.!!!

Deel dit topic

Reacties

puddingbroodje
WTF het probleem was toch laats opgelost?????
delavalboer
Het is ongeveer ruim een week beter gegaan. Maar toen kwam nog het aantal koeien wat onvolledig was niet onder de 17. Alles werd gekalibreerd en ze vonden grote afwijkingen. ruime maand erna weer het zelfde ...weer afwijkingen tussen vms 1 en 2. Hoe dat kan...niemand kan het ons vertellen.
Todi
Als het aan de koeien kan liggen heb je de veearts er bij gehad en wat zij die?
delavalboer
Veearts vind het ook een trieste situatie en kan ook niet veel betekenen. Hij heeft al 2 koeien een spuit moeten geven ivm een vergevorderde mastitus. En 1 koe die door de smartgate verkeerd werd gestuurd en dus nadat ie net had afgekalfd besprongen werd door een tochtige koe en zijn rug brak. Terwijl hij dus in had strohok had moeten staan.!!
Todi
Toch verder naar de koeien kijken wat zij zeggen. En het voer. Mekaar helpen om het probleem op te lossen.
delavalboer
@Todi
Koeien is niks mis mee..behalve dat ze allemaal droog gemolken worden, wij hebben onze brokleverancier al gewisseld voor de heus brokking die echte robotspecialisten in dienst heeft.
Die heeft gisteren ook de specialisten van delaval gesproken, maar er valt niet mee te praten, het ligt noooit aan de robot.
Todi
Wat voor soort mastitis heb je onder de koeien zitten dan?
delavalboer
@Todi
Na een paar dagen achter elkaar te zijn verknooit door de robot, soms in combinatie met warm weer krijgen ze mastitus.
Strick
Je hebt wel heel veel geduld met iets wat niet goed functioneert!!
hans1980
In een "robot" stal kan het beste een ander merk robot dan voor in de plaats komen, melkstal komen dan vaak meer kosten bij kijken .
Maar misschien zijn jullie helemaal klaar met automatisch melken??
dorpsrandhoeve
Oh ja, die wissel je eventjes om. zo van je hupseflups. Waarschijnlijk speelt geld geen rol meer.
matt
Heb je al contact gehad met de de laval je kunt mijn dak op boer ?
delavalboer
Voor zover ik weet zijn er meer boeren die problemen hebben, maar niet durven reageren, snap ik ook wel als je de verhalen hoort.
In noordholland zit dr nog 1. Nou die boer met die ligboxenstal voorzien van bijpassende text die heeft een kortgeding dat 12 augustus voorkomt..
+1
delavalboer
We hebben een ideeale stal gecreeerd voor robotmelken. We hebben nieuw gebouwd en alles om maar mooie looplijnen te hebben, Robots staan ook centraal in de stal. Met daarachter 2 grote strohokken. 1 om af te kalven en ander voor zieke koeien of om op te starten met een net afgekalfde koe.
En ja ik heb de de delaval boer gesproken, nou ook 4 jaar lang ellende en nu te laat om een zaak aan te spannen omdat het is verjaard.
Bij ons in het contract staat dat na 6 maanden alle kosten van de service etc voor de boer zijn....nou weg met die prut. We hebben al zo.n enorm omzet verlies daar word je niet vrolijk van. We stellen de robot in van 8 tot 22.00 om zelf de koeien aan te sluiten ...je kunt wel voorstellen hoe een leuk sociaal leven wij hebben. haha.
We hebben al contacten gelegd met een andere leverancier..ander merk, en die snappen dr ook helemaal niets van. Zijn wezen kijken en zeiden ook met de huidige techniek mag ongeacht het merk de robot dr niet zo.n zooi van maken.
Wij vonden dat na bijna 5 en halve maand we ons best hebben gedaan en dat t nu klaar is.
Het lukt mij nog steeds niet om een filmpje te plaatsen maar ga het zeker proberen dan snapt iedereen wat ik bedoel.
Rechtsbijstand is aan het werk, en nu maar afwachten....
matt
Een 24 uurs systeem dat niet goed werkt,is enorm belastend kan me je frustratie goed
Voorstellen.
hans1980
Tja.. laatst ook al boer die zijn ongenoegen op het dak schreef..
misschien kan het ding niet beter?
Zou dan als je kunt proberen een ander merk erin te krijgen waar je een goed gevoel bij hebt..
Ligt het verhaal bij de koeien dan wordt een merken wissel een duur verhaal.
delavalboer
1 op de zoveel trekkers heeft ook problemen die nooit opgelost worden, die word terug genomen en gaat naar polen of zoiets. Noem het een maandagmorgen monster, jammer dan ...terughalen en iets beters voor in de plaats zetten. Ik denk dat wij de (on) gelukkige eigenaar zijn van een maandagmorgenmonster.
Hier in de buurt alleen maar succes verhalen...waarom wij dan niet.??
+1
de hoef
Quote:
@delavalboer: Hier in de buurt alleen maar succes verhalen...
breng daar is een paar koeien van jou dan
je mag ze hier ook brengen,als ie ze hier niet melkt licht het aan de koeien simpel toch
dorpsrandhoeve
Ik neem aan dat je rechtsbijstand de leverancier al aansprakelijk heeft gesteld?
delavalboer
We hebben ze tot 6 augustus de tijd gegeven om de boel op orde te brengen...daarna is ook het half jaar voorbij en zijn de kosten van service etc voor onze rekening.
Heb geen idee hoe het gaat lopen. Bedrijven van zo.n grote omvang hebben het juridisch goed voor elkaar en zullen niet snel een rechtzaak iod verliezen..
meelezer10
@delavalboer
Ik had hier gisteren ook een werkweigerende robot. hij kon de spenen niet vinden. De camera leek zuiver. Toch de camera een minut of 10 op laten droge en vervolgens met een zaklamp kijken. Je schrikt je wezenloos wat voor kalklaag er dan op het glas te zien is. kalklaag er af gehaalt en nu werkt hij weer top.
de hoef
@meelezer10
wij maken ze elke dag schoon met een soort verf krabber,ong net zo scherp als een Stanley mes
meelezer10
@de hoef
De onderhoudsmonteur heeft ook zon ding. maar om nou dagelijks te gaan zitten krabben. Heb je nog nooit krassen op het glas gekregen?
Tommie1
@de hoef
Hier af en toe als ie aan t reinigen is plak ik er een stukje wc papier tegen mbv antikal kan dan mooi ff inwerken en als ie weer begint spoelt/blaast ie het er zelf af.
+1
de hoef
@meelezer10
1 robot elke dag andere als ie onvolledige melkkingen heeft
nooit geen krassen het mes snijd over de volle breete van het glas
+1
meelezer10
Quote:
@de hoef: nooit geen krassen

das een dure aangelegenheid 😄
+1
delavalboer
@meelezer10
Wij maken zo.n 4 x per dag het glas schoon,afwisselend met ontvetter en een antikalkspray...altijd schoon. soms even een borsteltje erlangs, ook goed onder het rubber schoonmaken!!
avondrood
@delavalboer
Goed bezig. Had vorige week een pb gestuurd. Als enige reactie van de heren gehad?
+1
Farmer_
Heb je weleens aan aardmagnetisme gedacht en er iemand bij gehaald?
+1
Antbo
En zeker de negatieve stralen niet vergeten naar te kijken (zwerfstroom die via de grond in de stal binnen komt , energiebanen )dergelijke zaken kunnen elektronische apparatuur be-invloeden ontregelen
Eddie v
Als het een maandagmonster is ,vraag of ze een andere gebruikte robot plaatsen .
Deel de kosten en je weet of het aan de robot ligt .

groet

Eddie
jvt
Denk idd aan zwerfstroom, waterader of slechte aarding. Hier zijn (niet robot) problemen opgelost, zijn nu 4 maanden verder na het opnieuw aarden en onderbreken waterader. Koeien blinken, haren liggen plat, koeien liggen languit in de boxen, zeer relaxt, wateropname is normaal, kalversterfte is nihil, biestkwaliteit is prima, produktie 4 kg/koe gestegen terwijl de laagproduktieve koeien niet meer bijgekomen zijn en nu pas ofwel (bijna) droog gaan, droog staan of nu ze vers zijn wel fatsoenlijk melk beginnen te geven.
delavalboer
Ik heb de monteur nog wel gevraagd of hij daar ook naar had gekeken. Of dat hij iemand wist die dat kan..maar vinden ze onzin..ligt aan de koeien.
jvt
Bullshit, wij hebben hier onderhand tig adviseurs gehad met adviezen, maar geen enkele die zei dat we watermeters moesten installeren, en als ik opperde over zwerfstroom of iets anders werd dat direct weggelachen. Ken een boer met ook problemen, koperplaat op de robot gelegd, probleem opgelost. Moeten bij jou in de regio toch ook mensen zitten die in deze materie thuis zijn
delavalboer
Jvt mooi dat het zo bij jullie is opgelost. Want op het laast weet je niet meer waar of ik welke richting je moet zoeken
jvt
Wij gingen op een gegeven moment aan ons zelf twijfelen, of we het "niet meer in de vingers hadden". Werken als een paard, ongeveer slapen bij de koeien, koeien verliezen, laten inslapen, kalversterfte van richting 20% en de bank die in de nek staat te hijgen omdat doelstellingen niet gehaald worden. Zitten nu 2 jaar en 7 maanden op deze locatie, de dikke twee jaar voordat we het probleem gevonden hadden heeft ons geen tienduizenden euro's, maar tonnen gekost. Vorige boer was ook ongeveer failliet, had ook hopeloos management, maar denke dat dit hem de genadeslag heeft gegeven. In elk geval niet aan jezelf twijfelen, de laatste maanden hebben we ons wat meer in materie verdiept, hoor goede verhalen van Stef Freriks uit Oss.
Waalse specialist van ons heeft nu ook paardenfokkerij in Limburg bezocht, ook altijd onverklaarbare zaken, ook daar was de houder aan zichzelf aan het twijfelen, eerst op oude locatie top draaien, op gekochte failliete locatie ( was failliet door mismanagement, niet dus) wou t echt niet meer. Nu draait het super, ook slechte aarding en veel kruisingen van wateraders
+1
Antbo
@jvt
Die Waalse specialist komt die ook naar Vlaanderen , ik ga nog wel een paar weken afzien welk effect het geeft wat ik een paar weken terug geplaatst heb , heb hier al zoveel rotzooi opgeruimd ,en er komt altijd nog wat anders tevoorschijn .
jvt
@Antbo

denk t wel, kan je frans?
Antbo
@jvt
vraag ik mijn nichtje als tolk
jvt
@Antbo

bel me morgen maar ff, 0475832193
verwijderd
Farmer_
Kan zelfs effect hebben op de instellingen die ineens veranderen, een prikker hier heeft er een koperplaat onderliggen en problemen waren weg.
+3
Farmer_
Ben zelf wichelroedeloper, je kan ook gewoon een handgetekende plattegrond sturen(dan stuur ik mijn email via prive bericht) dan kijk ik het met de wichelroede na of er wat bij de robots zit.(kost niks)
ejb
Hebben jullie ook al overwogen om een onafhankelijke expert erbij te halen en de veroorzaker van het probleem betaald dan hem of haar.

Als zo iemand eens een dag meeloopt en tussentijds van alles en nog wat doormeet en beoordeelt moet er toch ergens iets boven water komen.

Overigens gaat ook mij eerste gedachte naar aarde/lekstroom en dat hoeft nog niet eens in de robot te zitten maar kan ook in de kabels er naartoe of stopcontact/water

Als jullie zo'n onafhankelijke inhuren geef hem dan zoveel mogelijk informatie ook informatie waarvan jullie denken dat hij of zij er toch niets aan heeft want soms kunnen 2 hele kleine afwijkingen ook duiden op 1 oorzaak/probleem en maakt het zoeken makkelijker

in ieder geval veel succes
+1
de hoef
Quote:
@delavalboer: maar bij aardstraling ofzoiets dan komen de koeien niet zo vaak,

klets praat
hier ook gehad en koeien liepen super alleen de robot was elke keer alles kwijt .
Farmer_
@delavalboer
Weet niet waar jullie in OV zitten maar we zitten niet zo heel ver van OV af.
+1
Antbo
@Farmer_
moet je ook naar de negatieve stralen kijken
dit heb ik een paar weken terug geleerd van iemand die zei dat het bij mij nog steeds slecht was en ik hem zei dat ik met de kennis die ik toen had niets meer kon vinden .

Farmer moet je bij jou ook eens nakijken op de plaats die ik had ingetekend bij de voeropslag ik krijg daar een hevige reactie .
controleer het bij mij ook , of je de energiebanen nog kan vinden
delavalboer
@Farmer_
Zijn verhuisd naar frl.
Farmer_
Quote:
@Antbo: controleer het bij mij ook , of je de energiebanen nog kan vinden

Kon niks aparts vinden bij jou thuis.
delavalboer
We zitten wel ongeveer 250 meter van een hoogspanningsmast
af..
Farmer_
Dat kan al een probleem zijn.
ejb
Ik denk zelf dat je nu net een vermoedelijke oorzaak geeft voor jullie problemen.
vofjagtenberg
Lijkt mij dat dat geen positieve invloed heeft op alles. Was het bij dat andere bedrijf ook niet zoiets?
hans1980
Is jullie borrderij verplaatst? voeren jullie de koeien nu anders dan voor robot?
delavalboer
We hebben een bedrijf gekocht en stallen afgebroken, en een stuk bij de stal aan gezet. En ook een nieuw huis gebouwd. Van een driehoeksmelkstal naar 2 robots en alle techniek die daarbij komt kijken.
+2
vofjagtenberg
Goh, er is warempel toch een onderwerp waar eensgezindheid is onder de prikkers. 😉
+1
dorpsrandhoeve
Is er altijd geweest. Iemand met dat soort problemen zou je acuut uit de brand willen helpen, daarbij valt de fosfaatproblematiek bij in het niet.
hans1980
Ja idd komt er ook nog bij pff
delavalboer
Ja zou je toch bijna vergeten...
verwijderd
ejb
Succes
jvt
Bedrijf in land van Herve ( onder maastricht) had onverklaarbare problemen, sinds een drie maanden. Bleek dat electrabel ( vergelijk met bijv. essent of nuon) een nieuwe hoogspanningscabine hadden geplaatst ( verdeelstationnetje) en deze niet hadden geaard. Deze stond op 450 meter afstand van de boerderij. Deze geaard, problemen opgelost. Denk idd dat je moet gaan zoeken bij de mast.
Farmer_
@delavalboer
Snap niet als dat vaker voorkomt dat de laval de gevoelige apperatuur in de kast niet beschermd met allu folie, de eerste pc's hadden dat ook speciaal voor deze invloeden.
Antbo
@delavalboer
3 a 4 jaar terug heeft er hier iemand gezegd dat hij op een bedrijf was geweest waar een monteur van Delaval met een wichelroude loper aankwam omdat het met de robots niet wilde draaien .
Heb toen info ingewonnen , bleek het een actie te zijn van de monteur die op dat bedrijf kwam .
Titus de Wolff
@delavalboerBespaar je de drukte en kosten maar van een aardstralenkastje van de jongens van Bron: MISLEIDING!!! Werkt niet.
Lekstroom verhelpen met aarden kan wel.
oldhuus
@Titus de Wolff
Heb je er toch een besteld?? Zou toch een onderzoek naar komen?
Titus de Wolff
@oldhuusEr was niemand bereid om welke voorwaarden voor metingen dan ook, goed te keuren of zelf met meetbare ideeën te komen en dan heeft het geen zin.
oldhuus
@Titus de Wolff
Ja maar of het werkt of niet, zo'n ding moet natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om te werken. Verstoren is heel makkelijk. Stuk staal er bij leggen, stekpaaltje prikkeldraad of wat dan ook binnen 10 meter. Ken toch bedrijven/veestapels die veranderden na plaatsing. Nou moet je geen wonderen verwachten, maar normale omstandigheden.
+4
Antbo
@oldhuus
Je moet dergelijk onderzoek wel uitvoeren op een bedrijf waar het slecht is , maar neem van mij aan dat daar niemand in is geintreseerd , dat het op je bedrijf niet draait en de veearts en de voer voorlichter krijgen het niet opgelost dan licht het aan de boer .
Heb hier al een paar keer aangehaald dat ik voor een jaar van locatie wil ruilen als een andere veehouder met zijn koeien dan in mijne stal komt boeren zelfs tegen een collega melkveehouder die vond dat allemaal kwats ,en mensen die zich daar mee bezig houden geestelijk gestoord zijn , maar dan hebben ze ineens geen tijd meer
en gaan ze nadien met een grote boog om je heen omdat je ze anders terug attent maak over het voorstel
Titus de Wolff
@oldhuusAls je zo'n bakje hebt voor het gevoel of geloof kan het ook goed werken. Ik was geïnteresseerd in de werking waarom een wateradertje verandert in een aardstraal als daar een straal uit de kosmos in weerkaatst . Waarom zou dat gevaarlijk kunnen zijn? Ik ben nog nooit verder gekomen dan dat het misleiding is. Maar we studeren wel door.
Titus de Wolff
@Titus de WolffHet is in elk geval goed om te weten dat sinds de uitvinding van het aardstralenkastje er nog nooit een is geweest die enig verkeerde of averechtse of anderszins schadelijke werking heeft laten zien. Het is zo gemaakt dat het goed werkt of niet werkt.
+1
Farmer_
Quote:
@Titus de Wolff: anderszins schadelijke werking heeft laten zien

Een schadelijke werking is ook mogelijk, dan wordt het nog slechter als het al was.
Titus de Wolff
@Farmer_Als dat dan ook te meten is, Farmer, dan kom ik even bij je en dan gaan we dat meten.
Farmer_
@Titus de Wolff
Hier de boel slecht maken?, doen we wel bij jou. 😄
Titus de Wolff
@Farmer_Ja, perfect, je gaat die pot hier plaatsen op zijn aller- aller- allerslechtst en ik ga testen en jullie allemaal op de hoogte houden hoe allerberoerdst het er hier aan toe zal gaan. Als je hem daarna weer zo zet dat het weer mooi wordt, betaal ik dubbel.
Farmer_
@Titus de Wolff
Vraag aan bron of je een paar maand een corrector mag lenen, die zet je gewoon ergens in de grond, beste is ergens vlakbij waar een sterke stroombron is(trafo of iets dergelijks), zien hoe lang je het uithoudt met dat ding.
Titus de Wolff
@Farmer_Om jou hoeft een test ook niet.
Meneer Bron zei tegen mij: Wij weten ook niet hoe het werkt, onze vader heeft dat vroeger uitgevonden en wij produceren alleen maar omdat er vraag is.
Als delavalboer wel zo'n ding aanschaft en niets anders verandert, zullen we over een week alles weten.
Farmer_
@Titus de Wolff
Onmogelijke taak, een fries overtuigen 😄
Titus de Wolff
@Farmer_Kom jij nu eens met enig bewijs, ipv meningen en ervaringen, en alle Friezen zijn overtuigd.
Bron heeft in elk geval toegegeven dat het misleiding was door de uitleg van toen op hun website direct te verwijderen. Dat was de oude uitleg dat een aardstraal ontstaat doordat een straal uit de kosmos weerkaatst in een wateradertje, (plekje in grond waar water weg loopt of omhoog komt en door de wichelroedeloper te vinden of te bevestigen is), en dan schadelijk wordt en met hun hocuspocus weer onschadelijk wordt. Dat was pure misleiding. Dat hele, zo onbegrijpelijk mogelijk geschreven, verhaal is toen verwijderd. Nu de rest nog.
Farmer_
@Titus de Wolff
Wat hebben we ermee gewonnen als je overtuigd wordt.
Titus de Wolff
@Farmer_Niemand wil bedrogen worden en daarom hoort de werking van het middel duidelijk en begrijpelijk te zijn.
Cornelis
@Titus de WolffGewoon niet aan beginnen die zooi van Bron. Heb hem ook gehad en snel weer teruggegeven. Zal nu wel een proces krijgen door dit te schrijven, daar dreigen ze ook snel mee.
+3
Farmer_
@Titus de Wolff
Magnetische velden zijn te meten, de rest is oa kinderen die ineens wel doorslapen/koeien die ineens wel in de robot lopen enz enz. dat zijn dingen die kun je niet meten, ken bedrijven waar de broncorrector wel goed werkt en andersom dit is ook niet te meten, ook al zou je een bedrijf bezoeken waar resultaten beter waren na bezoek van een wichelroedeloper dan is het weer "zal wel toeval zijn", je kunt de klok niet ff terugdraaien en de zelfde periode over doen zonder corrector of wat dan ook.
Ben zelf ook een keer bij een robotboer geweest en heb daar wat spiegels neergelegd, weken later hoorde ik via via dat s'avonds meteen al koeien vanzelf erin waren gegaan zonder hulp die eerst niet vanzelf erin gingen en dat het celgetal was gezakt, toeval? de boer was er toen blij mee.
+1
oldhuus
@Cornelis
Als het niet werkt kun je em binnen een jaar toch terug doen 600euro kwijt, als het wel werkt 3000 euro armer maar die problemen van Delavalboer kosten veel meer!!, ik ken slechtere investeringen, maar als je iets beters weet.
diezel
Quote:
@Cornelis: Gewoon niet aan beginnen die zooi

Denk dat dit soort zaken moeilijk commercieel uit te baten zijn.
En dat dit soort zaken veelal via-via gaan en dat ze meestal een hoog "ik wil je helpen"-gehalte hebben.
Als ik zag wat voor geestelijke en lichamelijke inspanning het destijds vergde bij onze wichelroede-lopers/ pendelaars kan ik me amper voorstellen dat daar iemand zijn beroep van kan en wil maken.
Wij waren destijds incl. "kastje" zo'n €150 kwijt.
Titus de Wolff
@Farmer_Er zit geheimzinnigheid in, die er helemaal niet in hoeft. Dat trekt mij aan om te verklaren. Die bewust onbegrijpelijk gemaakte uitleg destijds op de website. Het bewust nooit testen van het ding. Reden voor achterdochtigheid. De voorwaarden dat het ding precies met die ene kant op het noorden moet staan, de eigenschap dat je het alleen maar kunt voelen en nooit meten.
Het niet weten en begrijpen wat een waterader is. Het werd ook gebracht alsof dat iets gevaarlijks is. Een waterader is gewoon een plek waar water langs loopt. Niets gevaarlijks qua straling. Wel voelbaar door de wichelroedeloper. Wel gevaarlijk als je muur er precies op staat. Dan kan er een scheur in de muur ontstaan. Kom ik bij iemand die die dingen ook wel plaatst, zegt hij: kijk daar zit ook een aardstraal, want daar zit een scheur in de muur. Die draaide het dus om. Omdat ik hier nu een corrector heb staan, scheurt de muur niet verder. Die zei ook dat hij de toenmalige uitleg over de werking helemaal niet begreep. Nou, ja.
Maar daarom kunnen jouw geloven dat het ding wel kan werken en mijn begrijpen dat het ding niet kan werken best samen.
We zijn nieuwsgierig naar het oordeel van delavalboer.
+1
Farmer_
@Titus de Wolff
Waar scheuren door vloeren en muren lopen dat klopt daar lopen ze meestal, ben een keer op een kippebedrijf geweest op de veluwe, daar waren ze een nieuwe stal aan het bouwen, toen ze de muren aan het metselen waren kwamen er na een vrij korte tijd(de boer zei 20 minuten) scheuren in de nieuwe muur, lijnrecht naar boven elke volgende laag scheurde de kalkzandsteen in het midden alsof die doorgezaagd was, scheur van bijna 5mm, de boer was een streng gereformeerde die wist niet wat hij daarvan denken moest en geloofde absoluut niet in wichelroede of wateraders endergelijke, ben toen daar geweest en heb het zelf gezien, zo extreem had ik het ook nog nooit gezien.

Ik heb meegemaakt dat er een broncorrector bij ons in de buurt werdt geplaatst, de eerste week was de hele familie(5 personen) aan de diarree, alle varkens en jongvee/drachtige pinken van de boer(toeval?), een paar weken later de corrector verplaatst, een uur later werden de varkens zo wild dat er wat over de afscheidingen in de stal waren gegaan, ik was er zelf bij, staat een corrector goed kan die goed werken en andersom, die doet dus wel degelijk wat.

De wichelroedeloper die bij delavalboer is geweest kan ook misschien bepaalde dingen niet kennen want er is nog meer dan wateraders, oa gasbanen, die zijn nog smeriger, als daar toevallig wat van die dingen onder de robot of door de stal lopen en hij kent dit niet, zal er niet veel verbetering zijn.
Antbo
@Farmer_
Je vergeet de energiebanen die zich door de lucht verplaatsen ( deze zijn vergeven van de longitudinale Golven )deze kunnen gevoelige apparaten (elektronica )verstoren .
Heb het zelf meegemaakt jaren ging een deur om de koeien in melkstal (autotandem )te laten te pas en te onpas open (was niet altijd dan 2 tot 5 keer en soms was het zo erg dat ik met handbediening moest werken ) printplaat vervangen van links naar rechts geplaatst allemaal niets gekort .
Bleek er pal op kastje waar bediening in zit een energiebaan te lopen .
+1
de hoef
Quote:
@Antbo: Bleek er pal op kastje waar bediening in zit een energiebaan te lopen .

je zou nog is in spoken gaan geloven
+1
weurding
@de hoef
Schijnt een goede neventak te zijn, mensen ergens in laten geloven 😄
Titus de Wolff
@Farmer_Er staan drie potten te koop op marktplaats, Farmer, dus ik zal er eens een aanschaffen en wat proeven gaan doen en op het eind de flex er in zetten om te kijken wat ze er in gestopt hebben.
Geef me nog wat adviezen zodat jij hem goedkeurt voor goede werking!!!
De aller- allerslechtste werking weet ik al.
Je haalt trouwens wel dingen door elkaar. Wichelroedes geloof ik wel in; sommigen kunnen daar wel waterleidingen of wateradertjes of andere metalen in de grond of muren mee vinden. Een waterleiding of wateradertje wordt nooit een gevaarlijke aardstraal. Niet door een straal uit de kosmos en niet door iets anders. Dat is de misleiding.
Er staat trouwens ook nog een oud houten aardstralenkastje te koop. Nog nooit geopend. Zou wat voor mijn museum zijn. Even kijken wat ze erin gestopt hebben. Weet altijd nog het verhaal van lang geleden, waar alleen maar schapewol uit kwam.
cs-agrar
Quote:
@Titus de Wolff: Een waterleiding of wateradertje wordt nooit een gevaarlijke aardstraal. Niet door een straal uit de kosmos en niet door iets anders. Dat is de misleiding

Hoe weet je dat zo zeker, is dat bewezen?
Farmer_
@Titus de Wolff
Zag het net ook, een van 200eu die moet je hebben, ik ben trouwens geen fan van die dingen, als je nou niet zo ver weg woonde was ik wel ff langs gekomen, Friesland is niet naast de deur, andes stuur een link van google waar je zit via prive bericht zal ik proberen te zeggen waar het ongeveer geplaatst moet worden.
oldhuus
Quote:
@Titus de Wolff: Er staat trouwens ook nog een oud houten aardstralenkastje te koop.

Dat is blijkbaar de voorloper van Bron, maar hier staat nog wel wat leesvoer ook over dat houten kastje.
broncorrector.com/sites/broncorrector/…
Alleen zetten ze die van bron ook nog op een energiebaan dus succes met onderzoeken.
Titus de Wolff
@cs-agrarGa jij eerst eens uitleggen en bewijzen wat een aardstraal is en hoe het precies werkt dat die dan schadelijk en gevaarlijk is.
Toen ik dat de vorige keer gezegd heb dat het zo onbegrijpelijk mogelijk uitgelegde ontstaan van aardstralen, door de weerkaatsing van een straal uit de kosmos in een watertje (waterader), misleiding was heeft Bron dat wel direct van zijn website gehaald.
Een waterader wordt door die lui altijd voorgesteld als iets gevaarlijks, dat is helemaal niets gevaarlijks, het is een plekje dat wat zachter en poreuzer is en waar water gemakkelijk de grond in of uit loopt.
Haal die dingen er uit en leg het uit.
cs-agrar
@Titus de Wolff
Ik uitleggen en bewijzen? Jij beweert iets maar kunt het niet weerleggen, dus dat weet je ook niet zeker.
Titus de Wolff
@cs-agrarAardstralen bestaan niet! Tenminste dat wat ontstaan zou volgens die uitleg dat een gevaarlijke aardstraal ontstaat als een straal uit de kosmos weerkaatst in een waterader.
Begin 1900 ontdekt en meet men pulserende stralen uit de kosmos. Die zijn overal op aarde altijd geweest. Absoluut ongevaarlijk voor wat dan ook. Het leven op aarde heeft zich ontwikkeld zonder daar ooit last van te hebben gehad. Als ze ooit op water of ergens anders op weerkaatst zijn heeft ook nooit iets daar last van gehad. Dat is gewoon onmogelijk. Een heel miniem seintje, dat je alleen met een dikke versterker kunt opvangen.
Tot er slimme misleiders opstaan, die met een wichelroede een vochtig waterplekje kunnen aantonen. Zij maken mensen wijs dat die vochtige waterplekjes zeer gevaarlijk kunnen zijn als daar de(toen ontdekte) stralen uit de kosmos in weerkaatst zijn. En zij hebben de oplossing. Juist, een aardstralenkastje- kassakastje.
Farmer_
@Titus de Wolff
Iedereen probeert het te verklaren en geeft er zijn eigen draai aan, maar als aardstralen scheuren in beton of kalkzandsteen veroorzaken, zou ik niet graag op zo'n ding willen slapen of veel willen zitten, lijkt me, niet dan?, ik weet wel zeker dat als je daar jaren op slaapt op zo'n sterke straal dat je op de een of de andere manier lichamelijke klacht krijgt.
Titus de Wolff
@Farmer_Ik woon op Flansum 5, 9012 DC Raerd, dus zoek het maar op en het wemelt hier van de aardmagnetische, röntgenenologische en electrosmog-ologische stralen, als jij hier komt weet ik niet of je dat overleeft.
Farmer_
@Titus de Wolff
Trouwens aardstralen zijn niet hetzelfde als wateraders, aardstralen zijn van het magnetische net om de aarde, je kent het vast wel, papier met magneet eronder, dan wat ijzervijzel op het papier en je krijgt een beeld van de magnetiche velden/lijnen.
Farmer_
Quote:
@Titus de Wolff: van de aardmagnetische, röntgenenologische en electrosmog-ologische stralen, als jij hier komt weet ik niet of je dat overleeft

Maak je niet druk ik ben vrij nuchter en geloof niks van wat ik niet zelf gezien heb of ervaren heb.
Ben misschien nog wel eigenwijzer dan jou.
Farmer_
Quote:
@Titus de Wolff: Flansum 5, 9012 DC Raerd

Heb in britswert stage gelopen is niet zo ver daar vandaan, ken het een beetje daar.
Farmer_
@Titus de Wolff
Heb ff gekeken, zit niet veel daar op jou bedrijf, stallen zijn goed, behalve bij het huis daar loopt wel wat.
delavalboer
@Farmer_
Ik ben er van overtuigd dat er aardstraling is. En dat komt doordat je ondergrondse stroompjes hebt die absorberen electrisch geladen deeltjes. En als je dan 2 stroompjes hebt die elkaar kruisen dan kun je problemen krijgen. Het kan eletrische apparaten verstoren of ervoor zorgen dat je kinderen slecht slapen. Je kunt deze omleiden door ze af te buigen met bijv koperdraad. Een koe gaat niet op een aardstraal liggen en ook in de buurt van aardstralen zijn veel mieren of vergroeiingen aan bijv eiken. Let er maar eens op. Sommige mensen zijn hoog sensitief en voelen deze straling aan..Daar ben ik van overtuigd!!!!
Farmer_
@delavalboer
Heeft het geholpen? zoals ik al zei niet elke wichelroede loper kent alles(ik waarschijnlijk ook niet), misschien lopen er nog dingen die storen.
Titus de Wolff
@Farmer_Gelukkig dat er toch wat zit. Nu moet ik er achter komen hoe ik de hoeveelheid kan meten.
oldhuus
@Titus de Wolff
Ik had begrepen dat ze dan dichter op me kaar zaten die lijnen en dan meer geopatische belasting ofzoiets.
cs-agrar
Quote:
@Titus de Wolff: Het leven op aarde heeft zich ontwikkeld zonder daar ooit last van te hebben gehad.

Wie zegt dat? En is dat bewezen? Misschien hadden ze er wel geen weet van.
Tegenwoordig zijn er nog een hele waslijst aan ziektes waar men in 1900 het bestaan niet van wist.

Je vraagt van iedereen bewijs en onderzoek, maar komt er zelf niet mee aan.

Het menselijk lichaam wordt aangestuurd door stroompjes, miniscuul weliswaar, maar toch is het zo.
Als jij een beetje ervaring met stroom hebt, weet je ook dat bijv bij slijp-werkzaamheden ijzerslijpsel altijd in bepaalde vorm om een verlengsnoer liggen gaat. Dat zal niet zijn omdat die slijpseltjes dat nou zo leuk vinden. Bliksem is ook allemachtige klap stroom en heeft ook zeer aparte effecten op van alles.
Neem voor een computerkabel ook altijd een afgeschermde kabel als er meer stroom in de buurt is, de een verstoord de ander.
Om de aarde zit een magnetisch veld, en juist, magnetische velden zijn ook stroompjes, dus waarom zou het dan niet kunnen dat daar ook storing in zit?
Titus de Wolff
@cs-agrarHet enigste dat ik probeer te onderzoeken is het nut en de werking van een aardstralenkastje.
1 Wat is een aardstraal? Op de website van Bron stond toen dat een aardstraal ontstaat als een straal uit de kosmos in een waterader weerkaatst. Ik heb gezegd dat dat misleidend is en zij hebben het verwijderd.
Zeg jij in begrijpelijke taal wat een aardstraal is.
2 Wat is een waterader? Een poreuze plek in de bodem. Kan niet anders gevaarlijk zijn dan dat je je muur er op bouwt. Komen scheuren door verzakking.
Tot zover niets waar een kastje voor nodig zou moeten zijn.
3 Meneer Bron: zijn er testgegevens? Nee, is nooit gedaan.
4 Wetenschap: zijn er ooit aardstralen gemeten met de allerfijnste meetapparatuur? Nee. (Radar)
5 Gebruikers: zijn er ooit aantoonbare werkingsverschillen in apparatuur of gezondheidsverschijnselen gesignaleerd met het weerkerend aan = goed zetten of het uit = verkeerd zetten van een aardstralenpot? Zodanig dat wij dat kunnen herhalen? Nee.
Dan komt er altijd een zomerstorm van vaagheidsblabla.
6 Alle andere termen als: magnetische velden, stroom, aardstraling, geopatie, energiebanen en gasbanen heb ik geen mening over.
oldhuus
@Titus de Wolff
Hebben ze toch geprobeerd, bij die kerk in Wieuwerd, daar was een mysterie met die mummies die zomaar conserveerden, maar die koppige Friezen vonden het maar een vaag gedoe en hebben ze weggejaagd, 😃
marcel r
Ik weet niet of het mogelijk is, maar zou Delaval het systeem kunnen splitsen.
Zodat de beide robots stand-alone draaien.
En achter elke robot een groep(mits inpasbaar in de stal).
Op deze manier is het "verlopen" van de speenposities tussen de VMS-en uitgesloten. Ook kan achterhaald worden of één of allebei de robots problemen geven.

Dit kost voor Delaval tijdelijk een extra computer en alpro-We + eventueel een vaccuumpomp en hydro-unit.
Maar ik denk dan Delaval er ook liever uit wil komen, dan dat de robots eruit gaan.

Succes
delavalboer
Hey Marcel. Helaas is dat niet mogelijk, want dan kunnen de koeien uit de andere groep niet naar het voerhek. En wij hebben qua delaval een gemeng gevoel. Er zijn 2 monteurs die het ook met ons eens zijn en zich heel goed kunnen voorstellen dat we voor iets anders gaan kiezen,maar de technisch specialisten.....daar zakt je de broek van af. Ik stond bij 1 van de robots en riep snel die man om te komen kijken. Ik zeg de perfecte koe voor een robot..en moet je zien, hij mist de spenen reiniging en kan de spenen niet vinden en sluit achter voor aan. Maar de man reageert niet haalt zijn schouders op hij was nog even een excuus aan t verzinnen...
Wat ik niet snap dat DELAVAL er geen nieuwe robot in zet , om van deze negatieve RECLAME af te zijn, dit gaat de hele wereld over !!!
+1
delavalboer
@de tukker oet twente
Nou als ze al eens toegeven dat het probleem misschien wel bij hen ligt dat zou al veel helpen..
Nu alleen maar frustratie, en mensen die op de tenen lopen. Laat ze toch de comunicatie transparant houden. Nu moet ik via bijv prikkebord aan informatie komen of er nog meer boeren zijn die in de problemen zitten. En of die misschien een aanpassing hebben gedaan die wel hielp. Je kunt toch van elkaar leren...
Wij zijn altijd heel behulpzaam geweest, konden hier altijd mee eten stelden ons makkelijk op, maar anderzijds heb ik mij dood geergerd aan hun lakse houding.
marcel r
Quote:
@delavalboer: Helaas is dat niet mogelijk, want dan kunnen de koeien uit de andere groep niet naar het voerhe

Nog even zitten denken, misschien is het ook mogelijk om twee groepen te maken in één groep.
Door op op de ene robot de koeien van de andere op passeren te zetten.
meelezer10
@marcel r
Dat lukt niet bij delaval. Of delaval moet er twee apparte systemen van maken.
marcel r
@meelezer10
Dat bedoel ik ook.
Twee aparte stand-alone systemen.
marcel r
@meelezer10
Dat bedoel ik ook.
Twee aparte stand-alone systemen.
de hoef
@delavalboer
en hoeveel attentie koeien had je vandaag
+1
delavalboer
@de hoef
Ongeveer 10 die niet uit zichzelf komen. En 12 op bellen gezet ivm kans op uierontsteking.
meelezer10
@delavalboer
en hoeveel onvolledig?
sonicman
Hoe zit het met je stoom aanvoer op je bedrijf. Melkrobots zijn zeer
gevoelig daarvoor. Al eens met essent gebelt?
oldhuus
Daar kan het ook fout zitten, zou toch meetbaar moeten zijn, of lekstroom ergens in de stal.
Als je een robot plaatst in een ouwe stal, trek die hele zooi er maar uit gewoon nieuwe bekabeling.
robotboertje
Wat een ellende! Wij melken met A4's van Lely, gaat naar volle tevredenheid (vanmorgen nog een Coli-koe, dat komt ook hier voor!!) qua werking en service. Weet toevallig dat er in het gebied van het Lely Center waar wij bijhoren afgelopen jaar 3 bedrijven van Delaval naar Lely zijn overgegaan die soortgelijke problemen hadden; koeien niet naar de robots, veel aftrappen, vaarzen die niet gemolken wilden worden, veel storingen, hoge kosten, dat soort zaken. Van 1 veehouder weet ik dat zijn vrouw zegt; Nu er andere robots staan (ook A4's) heb ik mijn man weer terug...

Een robot is een superappaaraat, maar als het niet loopt, is het een 24-uurs ellende. Ongeacht welke kleur!

Succes met jullie toekomst!
Ruben-Wind
Lely heeft ook wel zijn probleem bedrijven hoor. Vorig jaar bij een boer stage gelopen die 4 a4 robots had. Dagelijks hadden we ongeveer 5 uur werk met de attentie koeien, met ongeveer 50 koeien per robot. Sinds een jaar heeft hij 3 MR-D1 robots van baumatic. Loopt goed nu.
hans1980
Er moeten toch ook boeren zijn met Delaval die tevreden tot zeer tevreden zijn ??
Kan mij niet voorstellen dat bedrijf dat 1000den robots verkocht heeft nu pas kinderziekten heeft..
cs-agrar
Noodmelkstal aanleggen.
magerehein
Reactie verwijderd
+1
kaas
Ja het kan wel aard stralen kunnen rara dingen veroorzaken, 1 van de kinderen van een kennis van ons had steeds hoofdpijn dat is al 30 jaar geleden hebben ze ook iemand bij gehad er is op een speciale plek naast de keuken een pot in de grond gegraven [op de plek die die persoon toen aangaf]en de hoofdpijn was over. 7 jaar later gingen ze de keuken verbouwen buiten muur moest een stuk om dus kwamen ze de pot ook weer tegen ze hadden er last van met bouwen hebben ze zelf de pot er uit gehaald en ergens weer in de tuin ingegraven het bewuste kind kwam middag om 3 uur thuis uit school[wist niet dat de pot verplaatst was] en om 7 uur begon ze te klagen over hoofd pijn hebben het een week aan gezien en steeds had ze hoofdpijn toch de expert er weer bij gehad en pot weer verplaatst op een betere plek en de hoofdpijn was ander daags weer over en er nooit weer last van gehad.
ik geloof eigenlijk ook niet in zulke dingen
DeBoerin
Quote:
@kaas: ik geloof eigenlijk ook niet in zulke dingen

Wij gaan in 1e instantie ook voor normale benadering van gezondheidsproblemen bij zowel ons zelf als het vee, maar hebben ook allang ervaring met wichelroede (voor aardstralen maar ook voor radarstraling van vliegveld). Wij zeggen altijd maar zo: je hoeft het niet te snappen als het maar werkt.
Bij robot bedrijven merk je eerder problemen met straling omdat koeien vrije keuze hebben om wel of niet gemolken te worden, in traditionele melkstal worden ze 2 keer daags "gedwongen" gemolken.
We kennen meerdere bedrijven waar ze goede ervaringen hebben met deze wijze van "ontstoren", niet alleen melkvee maar ook geiten en varkens kunnen hier onverklaarbare gezondheidsproblemen door ervaren.
We hebben geen dure broncorrector maar er worden plaatjes gelegd met een speciale metaallegering.
Afgelopen maanden heeft een HAS-studente een onderzoek gedaan wat komend jaar verder wordt uitgevoerd door een groep studenten; dit om hopelijk het onverklaarbare op grotere schaal aan te kunnen tonen.
diezel
Quote:
@kaas: ik geloof eigenlijk ook niet in zulke dingen

Je gelooft het pas als zo'n wichelrode-loper in je eigen huis bezig is en het je niet lukt om met alle kracht/alle gewicht dat stukkie metaal van richting te veranderen. Zijn al vele decennia blij met "ons kastje". Net zoals velen anderen.
ricardo
Wat voor kastje heb je?
diezel
@ricardo
Een anti-aardstralenkastje.
Cornelis
@diezelJan B.?
+1
diezel
@Cornelis
Nee. Het kastje komt uit België.
Bevriende buren, die beiden de gaven hadden/hebben, attendeerden ons er destijds ( ongevraagd) op dat we het wiegje van ons eerste kind destijds precies boven op een kruising van wateraders gezet hadden. Van het een kwam het ander. Zeker de helft van buren/familie heeft intussen zo'n ding in huis.
Antbo
@Cornelis
de kas van Jan B hielp hier niet , werkt alleen op wateraders doet niets aan gasbanen ,mineralen ,watertrekende breuklijnen en waterader.

Dan Aquarius Vitaliser geplaatst met 12 meter diepe aarding ,in eerste plaats om waterkwaliteit te verbeteren sinds dit tussen de waterleiding staat geen verstopte drinknippels meer bij de varkens en door aarding waren de magnetische velden van de geopatische belasting verdwenen .
Bij de koeien was het effect beperkt .

Ben er nu een paar maanden achter dat ik met zwerfstroom in de grond zit veroorzaakt door de aarding van transformator huisjes en WKK s in de buurt. dus zwerfstroom die van buiten het bedrijf het bedrijf binnen komt door de grond .

magdahavas.com/what-do-dancing-cows-and-zapped-dog…


amazon.com/Electrocution-America-Your-Utility-Comp…

Heb sinds een paar weken een anti stralingskastje staan wat ook zwerfstroom neutraliseerd , en het werkt want ik heb geen hoofdpijn meer onder de TL lampen in de melkstal, alleen afwachten of het sterk genoeg is .
Cornelis
@AntboHoe ver liggen de WKK's bij je bedrijf vandaan?
Antbo
@Cornelis
2 WKK s met elk een vermogen van 3 MW op 350 meter 1 in zuid en 1 in noord en 1 of 2 met gezamenlijk vermogen van 6 MW op 1 km in NW.
Binnen een straal van 1 km 10 transformator huisjes waarvan er 6 binnen de 450 meter .
Maar het grote probleem hier is dat er zeer veel ijzer ( roest ) in de ondergrond zit wat een ideale geleider is voor zwerfstroom .
verwijderd
+2
Cornelis
Als je er van uit gaat dat we nog niet de helft kunnen zien van wat er allemaal is....
Klinkt allemaal heel logisch, zou het een paar dagen langer aankijken. In elk geval succes!
+3
de hoef
Quote:
@delavalboer: . Kan mij eigenlijk niet voorstellen dat het een aardstraal probleem is....we wachten af.

ik ook niet maar hier werkt het wel
oldhuus
Haha nee, dingen als eb en vloed, zwaartekracht, kompas, het schijnt ook dat de aarde rond is en rond draait hahaha dat gelooft toch niemand.
Maar aardstraling bestaat wel degelijk, de zon straalt ook met magnetische straling, net zoals een magnetron, en die zal vroeg of laat terugkaatsen op gas of steenkool of water, als dat redelijk dicht onder je stal zit veel eerder of gebundeld enz. En dan heb je nog de maan e.d.
delavalboer
@oldhuus
klopt helemaal
+1
kaas
En hoe gaat het nu met de robots
delavalboer
Ik laat je het binnenkort weten ...
Zoeiton
Een robot zit boordevol sensors, chips klepjes verbindingen. In die chips zitten weer condensators en weet ik veel. Werkt allemaal met zeer kleine stoompjes of moeten zeer kleine stroompjes voelen. In bestaande stallen heb je vaak oud stroom werk. Zelf aangelegd, zelf gereapreerd misschien snachts met het idee maandag ochtend nog een keer goed maken maar ach dat kwam nooit. Dan is er vocht ammoniak en wat heb je. De kans op lekstromen overal is aanwezig. De kans dat de delaval robots iets mankeren is klein. Maandagmorgen machine is kletspraat. Als de robots iets zouden mankeren zou dat inmiddels uitgevonden zijn. De kans dat delaval gaat toegeven dat zij fout zitten is erg klein. dan inderdaad zei hebben een juridisch team klaar staan wat u gaat fileren. Daarbij heeft u vor hen gekozen. U bent met hen getrouwd 12 jaar lang dag en nacht kunt u niet zondedr hen. Vreindelijkheid is dus geboden. Doe alles om die relatie in de benen te houden. Een nieuwe robot plaatsen gaat de dealer tonnen kosten dat gaat niet gebeuren. Dit is oor hun ook geen gezichts verlies. Hun reputatie is ijzersterk en alles is toch uw schuld. De collega robot boeren kiezen voor de dealer en niet voor u. Snel die robots eruit en een 2 x 20 stands swing over erin. Dat is de goedkoopste oplossing die uiteindelijk geld voor u gaat opleveren.
oldhuus
Ja trek bij plaatsing die hele ouwe zooi er maar uit, scheelt een hoop ellende en kosten achteraf.
Een robot reageerd wel degelijk op lekstroom, hier wel eens meegemaakt even rvs lassen apparaat stond nog niet aan! en robot nog wel klem op de arm stond dus nog wat spanning op de spoel, en arm reageerde direct ging toch zeker een meter heen en weer.

Maar swing-over maar niet van Laval, en zeker geen koe-herkenning, het gaat perfect of DRAMA. En dan kun je er ook verschillende dealers bij halen heb je wel een half jaar ergernis.
BEboer
Waarom geen swing over van delaval? Vind het toch een mooi aparaat hoor 😄
delavalboer
@BEboer
Nee nooit geen delaval meer....
cs-agrar
@delavalboer
nooit geen..
hoe draait het nu?
delavalboer
@cs-agrar
We lopen elke dag zo.n 30 keer om zelf aan te sluiten maar zien nog koeien met onkante uiers rondlopen. Onvolledigen gaat wel wat naar beneden, maar dat mag ook wel met zoveel zelf aansluitingen per dag.
We wachten nog even wat ontwikkelingen af...
cs-agrar
Quote:
@delavalboer: We lopen elke dag zo.n 30 keer om zelf aan te sluiten maar zien nog koeien met onkante uiers rondlopen. Onvolledigen gaat wel wat naar beneden, maar dat mag ook wel met zoveel zelf aansluitingen per dag.
We wachten nog even wat ontwikkelingen af..

30 keer lopen, das heen en trug, dus 15 onvolledig?
Na de wichelroedeloper, is er toen iets wezenlijk veranderd?
Todi
@delavalboer
On kante uiers kan ook uier ontsteking wezen?
delavalboer
@Todi
Nou de mdi gaat niet omhoog. Maar omdat we veel in de stal aanwezig zijn, kunnen we zelf al een beetje de problemen zien aankomen en tijdig bijsturen. Ik heb hier zelf geen kijk op, mijn man ziet dit beter.. Ik houd de lijsten in de gaten en zorg ervoor dat als een koe onvolledig was dat hij dan de volgende keer op de lijst staat voor bellen. Dat we daar geen uieronsteking van krijgen..
friesboertje
Quote:
@oldhuus: en zeker geen koe-herkenning, het gaat perfect of DRAMA.

Hier werkt het prima, meestal 1 koe per melkbeurt gemiddeld intoetsen (halsband). Heb het idee dat er met warm weer wat meer gemist wordt.
+1
brabo
Quote:
@Zoeiton: In bestaande stallen heb je vaak oud stroom werk. Zelf aangelegd, zelf gereapreerd misschien snachts met het idee maandag ochtend nog een keer goed maken maar ach dat kwam nooit.

niet mee eens, Iedereen die met een robot gaat werken moet hiervoor een robotruimte maken en die worden toch vaak voorzien van een nieuwe bekabeling en bijbehorende meterkast. Ook al doe je dit zelf, zoals ik dan doe je dit met nieuw materiaal.
Grazers
Broncorrector is misschien wat! Schijnt veel onverklaarbare problemen te kunnen oplossen. Als er al zoveel ellende is geweest de moeite waard om dit te proberen!

www.broncorrector.com
ejb
Beste @DeLavalBoer: heb net even de topic van ruim 2 maand geleden over jou problemen vluchtig doorgebladerd en zag wat ik eigenlijk al wist en dat is dat toen ook al een aantal keer de suggestie is gedaan door prikkers om te kijken naar stroom/aardstralen.

mijn vraag is eigenlijk waarom jullie die suggesties toen niet echt serieus genomen hebben? zeker nu blijkt dat jullie bedrijf ook nog eens 250 meter van een hoogspanningskabel staat en er dus ook sprake is van hinderlijke aardstralen.
+1
hans1980
Sorry maar vindt het nog al wat ..
aardstralen zendmast..
ken collega boeren die dichtbij hoogspanning zitten en geen last hebben
verder geef je aan dat koeien voldoende lopen op robot dus als er al sprake zou zijn van lekstroom aardstralen zouden koeien dit niet doen..

laat zo n broncorrector verkoper met keiharde garanties komen
dus minder onvoledige melkingen
meer melk etc.
lukt dit niet dan pvc buis met zand of koper etc. eruit!!
niet betalen voor onzin
+2
ejb
Heb dus de reacties ook van ruim 2 maand terug doorgebladerd en dan krijg ik de indruk dat @delavalboer er alles aan heeft gedaan op bedrijf om problemen te voorkomen maar ook dat DeLaval er alles aan gedaan heeft om de robots goed te laten draaien en dan nog werkt het niet naar behoren en vervolgens roep je hulp in van collega's om mee te denken. als ik de situatie van DeLavalboer zat zou ik alle suggesties opschrijven en vervolgens suggesties uit gaan sluiten/doorstrepen. en als je dan op 250 meter een hoogspanningskabel hebt kun je suggesties rond stroom en stralen niet zomaar gaan uitsluiten want ook voor mij is wel duidelijk dat het een moeilijke situatie betreft waar vooral de veehouders veel ongenoegen van hebben. vandaar mijn vraag.
Grazers
Er kan tegenwoordig draadloos een mobiele telefoon opgeladen worden, Als de energie de verkeerde kant op gaat kan die storingen veroorzaken. Zo'n Broncorrector lijdt alleen maar die energie naar een andere richting. Het is geen toverstokkie hoor! Even boerenverstand er bij en niet direct in de anti wollensokken houding schieten.
Jos1980
Dit is wellicht de tijd van het jaar om de verlichting te testen heb ook vage verhalen gehoord van storing door de voorschakel apparatuur van verlichting op verschillende andere apparaten. Zet alle verlichting uit kan nu zeker geen kwaad. Als je vind dat je te weinig licht hebt dan eventueel een bouwlamp in de robotruimte. Deze lampen "filteren" de stroompieken dus kan niet snel verkeerd doen. Zomaar een tip die niks kost om te proberen.
hans1980
Dan maar nood melkstal aanschaffen en koeien in de wei van 08:00uur tot 17:00uur
tok achterhoek
Vorige week nog bij een boer geweest met een nieuwe melkstal van dl, ook al hetzelfde als de robot. Konden de stal ook niet aan de praat krijgen. Geen goede reclame allemaal
oldhuus
Een kennis is een half jaar bezig geweest met dat ding, servicebusjes stonden er bijna elke dag, en dan een half jaar lang, toen een andere dealer er bij was het gauw opgelost.
3 speen
Doe er toch gewoon een sac melkstal in melkt goed en goedkoop
jan w
Maakt niet uit welk merk je hebt, je zult het maar net treffen. Hier een buurman heeft ook een sac melkstal, maar zijn ook bijna een jaar aan het kl...n geweest. hier waren de melkmeters niet goed. het kwam soms voor dat 25 % van de koeien gesepareerd moest worden omdat ze behandeld waren met antibiotica
delavalboer
Nu hebben we weer een probleem ..... de monstername lukt niet meer.
De vorige melkmonstername was mislukt er zat spoelwater oid in de buisjes. We hebben contact opgenomen met crv en zij hebben in overleg met ons zelf de apparatuur aangesloten. Maar helaas weer niet gelukt.
Nog een vraag aan delalval melkende boeren : Hoe kan het dat er ineens aanpassingen zijn in het systeem, de gele grafiek verdwijnt soms spoorloos en vandaag konden we niet goed bekijken hoeveel onvolledige koeien we hadden...er stond maar een klein lijstje. Hebben andere boeren dit ook?? Ik heb zelf de lijst weer veranderd om een goed overzicht te krijgen. Want wij houden zelf alle dagen de onvolledige koeien bij. Dit omdat we steeds meer 3 spenen krijgen en uieronstekingen. Het is van belang dat dit overzichtelijk blijft.

Moedeloos word je dr van, en heel vermoeiend allemaal. zelfs je nachtrust gaat dr aan. Lig je niet wakker van al dat gestress dan word je wel wakker gebeld omdat er weer accepteer koe mislukt is door een hek wat weer vastloopt...
meelezer10
Gele grafiek ??????????? bij de laval ?
delavalboer
Ja die gele lijn zie ook links van je naast delaval boer. Daar staat een gele lijn en als je die aanklikt zie je hoeveel en welke onvolledig zijn gemolken
meelezer10
@delavalboer
nog nooit gezien
de hoef
@meelezer10
hier worden ze wel geel als ze melk toestemming hebben
meelezer10
@de hoef
klopt maar de foto die delavalboer als profielfoto heeft zegt mij helemaal niets.
de hoef
@meelezer10
mij ook niet ,
misschien kan ze ons uitleggen hoe wij op de grafiek komen
de hoef
Was je nog niet met een ander merk gaan melken dan
be
Als er water in de monster flesjes komt zijn waarschijnlijk de slangetjes in het monster apparaat verkeerd om aangesloten.Hebben wij ook meegemaakt.
Het slangetje voor de aanvoer van de melk moet aan de bovenkant van de mengpot aangesloten zijn in het monster apparaat.Heel veel probleempjes zoals overslaan van flesjes licht meestal aan het monster apparaat.
voske
Van welk bouwjaar is de robot?
voske
Sorry zie het al;2015
voske
Heb er een muis in gehad, die een aantal kabels had aangevreten, niet helemaal door. Werkte eerst nog wel, maar dan weet je ook niet wat je ziet hoor. Gelukkig voor 150 euro midden in de nacht gerepareerd.
cs-agrar
Quote:
@: heb er een muis in gehad, die een aantal kabels had aangevreten, niet helemaal door. Werkte eerst nog wel, maar dan weet je ook niet wat je ziet hoor. Gelukkig voor 150 euro midden in de nacht gerepareerd.

Kan zo'n ding geen zelftest doen, of alle signalen heen en terug komen?
Dan moet muizenvraat er zo uit komen. Meerdere meteingen doen en ondertussen rotschop tegen die robot geven, dat een an ander wat beweegt. Blijft signaal zuiver kan je draadbreuk/vreterij afschrijven.

Mijn tip, plaats zo snel mogelijk noodmelkstal, kan in een dag (mits beschikbaar) en red koein die nog goed zijn. Dit lijkt gebed zonder eind. Ja je hebt daar 2x op dag werk aan, maar tussendoor niet. En dat lijkt nu wel anders.
Niet verder medderen, dit wordt op huidige manier niet meer wat.
Daarbij, krijg je dieren in noodmelkerij niet goed of mastitisproblemen houden aan, zat het niet in robot
delavalboer
We zitten dr bovenop, en hopen dat wij en de koeien het nog even volhouden.....en hopen dat delaval zich ook van zijn goede kant laat zien, er zijn alleen maar verliezers en zij kunnen ze terugnemen dan kunnenwe tenminste verder...tenminste als het financieel ook te behappen is.
jan w
@delavalboer
Je zou je haast af gaan vragen of er niet eens een monteur uit een andere regio naar wil gaan kijken. of een paar monteurs met ervaring. Er zou toch ergens iets moeten zijn.
Hier in de buurt heeft iemand van het rode merk ook dergelijke problemen gehad. Daar werd er ook al over gesproken dat de robots er weer uit zouden gaan. maar nu na 1.5 jaar hebben ze blijkbaar toch iets gevonden en daar gaat het nu blijkbaar beter.
Maar het is gewoon kl....n als je zo iets overkomt.
delavalboer
Wij hebben kleine dopjes met muizengif in de robot en bij de bedrading gezet. Helpt hopelijk ook. Misschien heeft alleen delpro 4 zo, n grafiek...?
de hoef
Quote:
@delavalboer: alleen delpro 4 zo, n grafiek...?

klopt heb het effe na gevraagd
cs-agrar
Quote:
@delavalboer: Wij hebben kleine dopjes met muizengif in de robot en bij de bedrading gezet. Helpt hopelijk ook.

Lijkt me zeer sterk dat je storingen daar minder van worden, maar help het hopen. Het zou revolutionair zijn.
delavalboer
Dat was nog een reactie op voske....muizengif voor muizen...niet voor robots haha
Nick83
Wij hebben ook muizengif voor in de stal in de meterkast. Soms blijft het maanden liggen ... en opeens is dan alles weg ... :shock:
+1
oldhuus
Quote:
@Nick83: in de meterkast

Hier hebben we er stroom op staan, werkt ook goed ..
cs-agrar
@oldhuus
Hoe hou je die stroom daar staande?
Nick83
Quote:
@oldhuus: Hier hebben we er stroom op staan, werkt ook goed ..

En da trek je op een gegeven moment eens een x wat open, om een zekering te vervangen ofzo, en dan zie je daar tussen half kaal gevreten draden een stuk of 3 verdroogde muizenlijkjes zitten... :neutral:
oldhuus
@Nick83
Ja maar is nu wel goed afgedicht, denk ik..
Nick83
@oldhuus
Ooit zei iemand eens tegen mij: ze hebben maar een halve cm nodig om ergens in te kruipen.
cs-agrar
@Nick83
9mnd later werd je vader?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melken , delaval en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
193
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
49