Illustratie van: Jasperfendt

Arbeidsongeschiktheidsverzekering per direct opzeggen....

Zijn hier meer ondernemers die deze verzekering dit jaar nog op willen zeggen. Kijk maar is naar de laatste 10 jaar, alleen maar kosten, met veel geluk/pech ontvang je nog geen 2% tot max 10% in al die jaren. Bij 80% arbeidsongeschikt is verkoop van bedrijf toch meestal verstandiger.

Deel dit topic

Reacties

Tenzij je een opvolger hebt. Ik ken genoeg "collega's" die afgekeurd zijn en sindsdien werken kunnen binnen hun bedrijf waar menig werkgever jaloers op is. Dit is meestal het geval waar meerdere mensen in het bedrijf werken. Ze ontvangen geen inkomsten uit het bedrijf maar puur de AOV als tweede tak zien
meelezer
Houtje bijten "als" je iets overkomt (mbt je gezondheid) is ook niet ideaal.

Ook de brandverzekering kost geld en (hopelijk) hoeft die ook nooit uit te keren.
Maar koetje 33 zit jij dan zo ruim in het geld bij verkoop bedrijf dat je daar tot je levenseinde van kunt leven na belastingbetaling en uiteraard aflossen hypotheek?
Meestal ook een voorwaarde in je hypotheek, de kleine letters(zegt men)
storm
Ik hoop dat ik de AOV nooit nodig ben en de fiscus betaald mee. We hebben ook en overlijdensrisicoverzekering en daarvoor geldt dat ie niet aftrekbaar is maar toch hebben we hem.
brandverzekering hoop ik ook nooit nodig te zijn evenals de verzekering van de auto????????
weurding
1e jaar arbeidsongeschiktheidverzekering hebben we 10 jaar terug al opgezegd, premie stond in geen verhouding tot de uitbetaling, toen bij ab oost de contributie verhoogd doordat we ons voor dat jaar voor het eenerlaagste tarief in lieten dekken bij calamiteiten, was overigens per saldo ook goedkoper. 1 e jaar moet je wel kunnen overbruggen met hulp van buitenaf voor minder dan 10 euro/uur was toen onze stelling, g.z.d. nooit geen gebruik van hoeven te maken
na 1 jaar gewoon verzekerd dat wel
+1
marcel r
Eén van de laatste bezuinigingen die je moet doen.
Hier inmiddels al 6 jaar 50% arbeidsongeschikt i.v.m. de rug.
Zonder A.O.V.(vanaf 2e jaar) was ik geen boer meer geweest en had ik waarschijnlijk ook nooit weer een baan kunnen vinden(wie wil je aannemen).

Eerste jaars AOV is naar verhouding te duur.
Eerste jaar kom je wel door met Bedrijfsverzorging.
HFfan
@marcel r
Moet je wel enorm hoog verzekerd zijn wil je dan nog boer blijven 😄
tok achterhoek
Hoe gaat dat met een nieuwe hypotheek aanvraag, als je afgekeurd bent. Volgens mij wordt dat een stuk moeilijker
tok achterhoek
Hoe gaat dat met een nieuwe hypotheek aanvraag, als je afgekeurd bent. Volgens mij wordt dat een stuk moeilijker
HFfan
Goed gezien tok achterhoek, daarom kan je veel beter helemaal geen AOV hebben, weten ze ook niks 😄 Tip; zet liever zelf geld terug of koop grond 😄 😄
marcel r
Bank kijkt alleen naar de cijfers.
Hier komt vervangende arbeid in terug.
+1
milkman1
Als je jong bent is er meestal niks aan de hand maar ondertussen ben ik 50 en heb de laatste 15 jaar toch al 4 x van de aov gebruik moeten maken.

Ouderdom komt toch met gebreken en onder meer heb een tennisarm gehad en heeft bijna een jaar geduurd voordat dat weer klaar was. Het gaat nu wel beter met mn arm maar het ligt toch weer op de loer en ook een ongeluk ligt soms in een heel klein hoekje. Juist als je een 1 mans bedrijf hebt ben je erg kwetsbaar.
spotmelker
Een abonnement bij de bedrijfsverzorging voor het eerste jaar tegen gereduceerd tarief zou ik altijd nemen. Daarna moet je voor jezelf bekijken of je (nog) voldoende inkomen haalt of halen kan door b.v. verhuur van grond, stal(len) enz. (P?)Quota wellicht. Dat is bij mij reden geweest om geen AOV te nemen.
ejb
Ook ik heb hem vorig jaar opgezegd
paul1
Wat is de jaarpremie ?
otto1604
Enkele verzekeringen om een offerte vragen kan veel geld besparen
+1
George
4 Jaar geleden gestopt met premie betalen voor AOV. Ik heb altijd verzekering gehad met 1 jaar wachttijd.
meelezer10
Dat kan ik dan niet volgen eerst een 15 a 20 jaar premie betalen en als je dan wat op leeftijd begint te komen de verzekering opzeggen. Hoe ouder dat je wordt hoe groter de kans is dat je gebreken krijgt en dus kans op een uitkering.
marcel r
Meeste AOV's betalen maar uit tot je 60-ste levensjaar. Op een zekere leeftijd is het niet meer interessant om je te verzekeren.
pieta
Wellicht was ie beroepsverzekerd melkveehouder. Hij is inmiddels geen melkveehouder meer dus.... 😄
Maar waarom nog verzekeren als het niet meer nodig is. Ik heb hem nog steeds en vind het ook niet duur.
+2
George
@pieta
Ik ben verzekerd geweest vanaf 18 jarige leeftijd en heb dus ruim 25 jaar premie betaald. Ik had er geen zin in om nog 16 jaar lang ruim €6000 te betalen. volgens mij ben ik inmiddels ook wel op het punt dat ik het financieel kan redden zonder AOV.
Todi
Hier aov maar die houden direct 37 % belasting in. Dat is de bedoeling toch niet want daar moet de ab van betaald worden .
+2
arie.j
Ben nooit daar verzekerd voor geweest.
Ieder moet dat zelf weten
Persoonlijke omstandigheden uiteraard in acht nemen.
Zo is iemand als vrijgezel anders dan met een gezin.
En bij iemand van 50tig maakt het enorm uit of hij een opvolger heeft of kan zeggen, desnoods verkoop ik de boel en zal me wel redden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN