CRV: Ontdekken erfelijke afwijking leidt tot schonere veestapel

Op basis van steeds meer genetische informatie zijn onverklaarbare sterfgevallen nu inzichtelijk en kunnen in de toekomst worden voorkomen. Zo laat woordvoerder Bertil Muller van CRV weten in een reactie op het bericht dat er een nieuwe genetische afwijking is ontdekt.

Deel dit topic

Reacties

+2
ejb
Volgens mij ontstaan erfelijke gebreken voor een belangrijk deel door inteelt.
oldhuus
Mooi commercieel praatje. We zouden juist moeten afvragen waarom CRV dit niet met al hun genomics merkerstesten heeft ontdekt, want het is ontdekt in de praktijk. En nu willen ze iedereen weer Stieradviesprogramma's verkopen om dit soort grappen te voorkomen.
+1
noordhollander
Duidelijk is voor eenieder dat crv het braafste jongetje van de klas is gelukkig hebben wij een cijfer voor mestkalvervitaliteit en hoe zouden die cijfers zijn bij oa de goldwynzonen???
MARTIJN G
Onderstaande passage van dit gebrek is nog het meest zorgwekkende:

Lager cholesterol
Bij heterozygote drager-kalveren (dieren die het van één van beide ouders hebben meegekregen) is op het oog weinig aan de hand. Toch werd ook bij deze drager-klaveren een cholesterolgehalte gemeten dat de helft lager was dan normaal. ,,Dus ergens zal dit toch ook gevolgen voor het dier moeten hebben”
MARTIJN G
vit.de/index.php/…
Hierbij een link naar de Duitse lijst. Let ook even op de andere gebreken. Deze zijn ook niet aan de grote klok gehangen.
boer1982
Idd een commercieel praatje. Boeren aan het lijntje houden en steeds mooiere cijfers voorspiegelen.
Iedere draai betere stieren..... intussen weten we wel beter. Wie gelooft nog in die rekenmachine?
Gebruik gewoon betrouwbare bewezen stieren met niet steeds dezelfde vaders.
kaas
Lul vehaal van crd er word veel te veel inteelt gedaan crd heeft standaard inteelt op 6 % staan was vroeger 3 % als je hem op 3 % zet is sap bijna onmogelijk .laat ze op de sap papieren eens bij vermelden waar beperkt en standaard voor staat maar doen ze niet geen slapende boeren waker maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN