Melkveestapel met 111.000 stuks gegroeid

Vol gas over de grens - 111.000 x 40 kg fosfaat is 4,4 miljoen fosfaat

Dat de rundveestapel flink gegroeid is, was al even duidelijk. Het aanbod van melk steeg flink en melkveehouders hebben veel extra koeien en vaarzen aangekocht, ook uit het buitenland. Het aantal slachtingen bleef echter achter waardoor de veestapel nog harder groeide. Het aantal melkkoeien is daardoor gestegen tot het hoogste niveau in de afgelopen 25 jaar.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+4
flecky
Dat wordt dus heel simpel we weten nu dus waar die overschrijding van het P plafond heeft plaats gevonden!!

100% AFROMEN DAAR.
horstink
Tja, was het maar zo simpel...

hoe straks verder is volgens mij zeker zo belangrijk. Vrij-verhandelbaar met sky-hoge prijzen en een zak geld extra voor de stoppers of toch massaal kiezen voor een fosfaatbank waar F. van der Schans voor pleit.......
wally
Heb iedere keer begrepen dat de gewasproductie oook invloed heft, en die is dit jaar matig !
casev
Je kan de sector wel weer de schuld geven, maar in feite is mevrouw dijksma hier voor verantwoordelijk. Al maanden kan iedereen zien aankomen dat er "iets" komt, Waarbij je word beloond op het aanwezige vee. Vind je het gek dat iedereen koeien heeft verzameld!

Ik heb in ieder geval nog geen enkele koe laten slachten in 2015........
pieta
Niet alleen Dijksma is hier voor verantwoordelijke maar de hele politiek en alle agrarische belangenbehartigers.
Cornelis
Zou bijna zeggen: je doet er ook aan mee 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , fosfaat , melkveehouders en melkveestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0