Methaan-plafond ??

Deel dit topic

Reacties

jg
Ieder pleidooi voor verhoging van het fosfaatplafond in Brussel wordt ingehaald door nieuwe plafonds. Ammoniak, methaan.
En lachgas komt ook nog .
pussy
Wat een ellende
+1
buitenok
Of regels PLAFOND!!!!!!!!!!!!!!
En propaangas
cs-agrar
Kijk maar uit tukkertje, elke scheet die je ontglipt wordt straks gemeten, krijgt de boer ook een plafond
En butaangas
hip
tegengas ??????????
+1
Zie bint knettergek
+1
En dat bint ze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jg
Duitsland moet van het EP de ammoniakemissie met ca 46 % reduceren voor 2025. En dan denkt Huitema dat hij het fosfaatplafond in Brussel verhoogt krijgt.
Het wordt tijd dat we de realiteit in Nederland onder ogen zien, het fosfaatplafond van 85 mln kilo is de grens.
+1
hans1980
Pleit meer er meer voor invoering fosfaatquotum per 2013
2/7/2015 is de 2e historische vergissing
Wiebren
@hans1980, je blijft maar stug doorhameren. Beantwoord eerst deze vraag even: in welke officiele overheidspublicatie heeft vóór 2/7/2015 zwart op wit gestaan dat de grens bereikt was en dat je niet meer koeien mocht houden of niet meer fosfaat mocht produceren?
DUS ehh wiebren de datum 2014 en 2-7-15 is nog inwisselbaar, voor laten we zeggen heel 2015 ?
+3
jg
Wiebren, waarom hebben jij en Kees Romijn dan wel beweerd dat een referentie in 2013 of 2014 of in ieder geval in het verdere verleden zou liggen?
gerrie-hul
Beste Wiebren ik zou zeggen lees jij de brief maar eens goed die de staatssecretaris onlangs aan de kamer stuurde En als je hem niet begrijpt doe het dan nog maar een paar keer
ejb
Beste gerrie hul volgens jou is er al een besluit als iedereen die uitgenodigd is ook aanwezig is dus met andere woorden je snapt de inhoud zelf niet en dan richting een ander wijzen is dan wel het domste wat je kunt doen
gerrie-hul
@ejbIk heb aal eerder hier neergezet van lees die brief eens goed Zit vol venijn En wat te denken van de motie Faber
ejb
Quote:
@gerrie-hul: Ik heb aal eerder hier neergezet van lees die brief eens goed

heb je gedaan en toen snapte je zelf de inhoud al niet.

de brief zegt eigenlijk helemaal niets bijzonders.
2 dingen staan er maar in:1 het worden fosfaatrechten en de datum van telling wordt uiterlijk 2 juli 2015(datum van de brief). voor de rest is zo goed als alles onzeker en moet nog ingevuld gaan worden op adviezen van o.a. juristen en bedrijfsleven.
pieta
Niet persoonlijk Wiebren maar dit soort reacties met deze inhoud had je beter vanaf 2013 tot en met 2 juli kunnen schrijven ipv anticiperend gedrag gaan we niet belonen en de referentiedatum is al voorbij. 😄
Erik Hulstijn
In de brief van 1 juni schrijft de Staatssecretaris toch dat ze extra regelgeving gaat voorbereiden in de vorm van dierrechten, fosfaatrechten, enz. en daarin schrijft ze ook dat ze anticiperend gedrag zal proberen te voorkomen. Maar misschien is de inhoud van deze brief juridisch gezien onvoldoende om de peildatum op 1 juni te zetten.
+3
Wiebren
Sinds 2014 zijn er circa 60.000 koeien méér, de meesten zijn er gekomen doordat ze aangehouden werden op de bedrijven, hetzelfde geldt voor jongvee. Als het kon zouden we uiteraard graag aan die koeien geen fosfaatrechten hangen, echter dat is juridisch gezien onmogelijk. Wat wel kan is het benutten van die fosfaatrechten beperken.
Ik weet wat we hebben gezegd over anticiperen (heb geen last van geheugenverlies ofzo), alleen niet alles wat je zou willen kan ook zomaar. Dat is frustrerend, maar wel realiteit.
En @gerrie-hul, de brief kent voor mij geen venijn of raadsels, die is in goede afstemming zo opgesteld. Die is sterk vergelijkbaar met de brieven die varkens -en pluimveerechten aankondigden. De uitwerking van na de zomer, daar moeten de wensen en kritiek die je nu (veel is terecht) hoort.
Nog langer doordenderen was snel 90 miljoen op de teller, van de week is het LEI-rapport gepubliceerd wat in opdracht van LTO hierover is opgesteld en ook daaruit blijkt dat ook. In een ander draadje is daar al naar verwezen.

Ook een ammoniakbegrenzing is dichtbij (aanscherpen PAS is al realiteit voor een aantal gebieden).
Methaan is ook nog een stevig addertje onder het gras, eerste slag gewonnen in Europees Parlement, tweede bij Commissie Milieu verloren, hopelijk derde slag methaan er definitief uit.
+2
pieta
Wel mooi dat je weer reageert!
matt
Quote:
@Wiebren: Wat wel kan is het benutten van die fosfaatrechten beperken.

Heb hier al een paar keer,een balletje over opgegooid maar krijg de discussie niet opgang.

geef in eerste instantie ruim rechten uit,als het niet anders kan.

en vraag vervolgens de bedrijven,inspanningen te verrichten om
de rechten te kunnen benutten.

op deze manier is weidegang,en grondgebondenheid te stimuleren.

ook het afromen is zo te voorkomen.
christo
Ja Lekker. Aan het benutten weer extra voorwaarden verbinden. Je bent goed gehersenspoeld.
matt
@christo
het alternatief is dat je gelijk afgeroomd wordt,dan weet je zeker
dat je niets hebt..
christo
@mattNiks afromen. Ze lossen het maar op een andere manier op. Ik kan er zelfs meerdere verzinnen. Soms moet je het niet te moeilijk willen maken.
Erik Hulstijn
Afromen zal wel gebeuren zolang het fosfaatplafond er is en overschreden is. De vraag is bij wie. Omschrijf eens een aantal van die andere manieren dan om niet te hoeven afromen. Ben het wel met Matt eens maar zou dan het woord "benutten" vervangen door "verkrijgen".
christo
@Erik Hulstijn
Er is ruimte in de kringloopwijzer. Direct afromen en later ruimte overhouden is dom. Dus eerst maar eens een jaar serieuze gegevens verzamelen over de werkelijke fosfaatproductie. Er is een stoppersregeling waar sommige varkenshouders voor gekozen hebben. Niemand die weet om hoeveel fosfaat dat gaat. Laten ze dat eerst maar eens uitzoeken. Die hoeveelheid gaat over 4 jaar van de markt, zou ook eerder kunnen.
Dijksma kan best in brussel aangeven dat de nederlandse politiek de zaak verkloot heeft. Laat haar maar een traject uitstippelen. Er wordt harder geschreeuwd over de overschrijding van het plafond dan dat er harde cijfers over zijn. En het gaat m.b.t. de derogatie om de nationale fosfaatproductie, Dus het kabaal wat nu gemaakt wordt omdat we even boven het sectorplafond uitkomen kan best wat minder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1