Halfjaarrapport NVM: Ondernemerschap steeds belangrijker

De markt voor agrarisch vastgoed stagneert doordat bedrijven steeds moeilijker de financiering rond krijgen. Banken stellen hoge eisen aan de deskundigheid van de veehouder om over te gaan tot een financiering. Ondernemerschap krijgt daarmee steeds meer invloed op de waardering van het bedrijf. Dat blijkt uit het rapport van de NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed (A&LV), met cijfers over het eerste halfjaar van 2015.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Wat kan zo'n voorzitter toch een hoop onzin verkondigen in zo'n klein artikel 😞
producent
Een groot kantoor met veel openstaande deuren.
jan 1
Volgens mij klopt z,n verhaal,maar moet ook passen in je denkwijze..
ijssel
Dat ze daar een rapport over maken zegt genoeg over hun kundigheid,Preken voor eigen parochie,noemen ze dat.
+4
George
Quote:
@ijssel: Preken voor eigen parochie,noemen ze dat.

Dat wordt op dit prikbord continu gedaan.
ijssel
Het helpt alleen zo weinig,als boer zijnde wordt er altijd over je beslist.
Kenijor
@ijssel
Dat geldt voor iedereen in de wereld, alleen daar tussendoor neem je je eigen beslissingen. Daar zit het verschil tussen de mensen(ondernemen). Na je geboorte, is een ieder verantwoordelijk voor zijn eigen welvaren.
Grasbaal
Alsof je hierover al iets zinnigs kan zeggen na een paar weken:

Grondmarkt onzeker door fosfaatrechten

De gesignaleerde afname in het aantal transacties is te wijten aan onzekerheid over de fosfaatrechten. Zo is nog onduidelijkheid over het precieze aantal rechten per melkveehouder, over de verhandelbaarheid en over de waarde. Klijsen: "Uitbreiding in de melkveehouderij ligt nu stil."

meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…
pieta
Quote:
@Grasbaal: Alsof je hierover al iets zinnigs kan zeggen na een paar weken:

Tuurlijk wel, de honger is over. Velen zullen eerst eens even afwachten hoe het een en ander uit gaat pakken. Daarmee zakt de vraag en dus verandert er iets. De gevolgen voor de prijs zijn moeilijker te voorspellen. Het aanbod kan mee zakken, de akkerbouw kan gaan vragen enz enz. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ondernemerschap , nvm en financiering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0