FrieslandCampina neemt mozzarella-producent Fabrelac over

FrieslandCampina neemt mozzarella-producent Fabrelac over

Met de overname van de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac breidt FrieslandCampina zijn kaasportfolio uit. Fabrelac produceert hoofdzakelijk koemelkmozzarella, die wordt verwerkt in andere voedingsmiddelen. Met deze overname betreedt FrieslandCampina de sterk groeiende mozzarellamarkt.

Bas van den Berg, executive director FrieslandCampina Cheese, Butter and Milkpowder: “Met deze overname vergroten we onze productiecapaciteit met een moderne en efficiënte productielocatie niet ver van onze coöperatieve basis. Door deze transactie kunnen we onze afnemers naast het bestaande kaasportfolio een breed assortiment aan mozzarellaproducten aanbieden.”

Fabrelac in Bree, België, is opgericht in 1993. In 2012 is de productielocatie uitgebreid van 6.500 vierkante meter naar 30.000 vierkante meter. Het daaropvolgende jaar is het bedrijf volledig geautomatiseerd. Op jaarbasis bedraagt de productiecapaciteit maximaal 30 miljoen kilo mozzarella. Naast mozzarella, die wordt gebruikt voor onder meer pizza-toppings, produceert de onderneming ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/…

Deel dit topic

Reacties

weurding
Benieuwd wie daar de melk voor mag leveren of krijgen we er met de overname een X aantal leden bij?
hookwood
Is een particulier bedrijf, die hebben geen leden.
weurding
Okee, maar kochten ze de melk al in bij rfc of elders?
+1
hookwood
@weurdingGeen idee waar ze hun melk nu vandaan krijgen

boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/…
KOC1981
@hookwood
Ze hebben leveranciers in België (onder andere een aantal ex-campina leveranciers die niet mee naar Limelco zijn gegaan) verder hier in de regio vooral grote bedrijven die destijds met een kater van Van Bakel en de spotmarkt met hangende pootjes naar Fabrelac zijn gegaan om dat toen (2010) de enige afnemer was waar ze terecht konden.
jvt
Roept wel vragen op:

Fabrelac zou al het vet wat afgeroomd is door grote overschrijders in belgie opkopen, of ze nu nog interesse hebben is de vraag
Ze kochten melk op spotmarkt, maar de mensen achter fabrelac zijn gebr. Peeters, bekend van Swenty Milk. Daarnaast hebben ze in 2009 hun toenmalige leveranciers ook de laan uitgestuurd toen ze goedkoper op spotmarkt konden kopen. Jongens zijn dus niet zo heeeeel fris qua zakendoen, hoop voor Friesland Campina dat ze e.e.a. goed met advocaten e.d. op papier hebben vastgelegd, anders zou er nog wel eens hier en daar een lijkje uit de kast kunnen vallen...
KOC1981
Heb ook gehoord dat Fabrelac klanten kwijt geraakt is doordat ze die room opgekocht hebben. Omdat afnemers veel vragen hebben bij de kwaliteit. (kan ik eigenlijk ook wel begrijpen)
hookwood
Quote:
@KOC1981: Heb ook gehoord dat Fabrelac klanten kwijt geraakt is doordat ze die room opgekocht hebben. Omdat afnemers veel vragen hebben bij de kwaliteit. (kan ik eigenlijk ook wel begrijpen)

Moesten ze verkopen of anders failliet gaan? Koopt wel wat makkelijker...
hookwood
Quote:
@jvt: hoop voor Friesland Campina dat ze e.e.a. goed met advocaten e.d. op papier hebben vastgelegd, anders zou er nog wel eens hier en daar een lijkje uit de kast kunnen vallen...

Ik neem aan dat ze weloverwogen deze overname gedaan hebben. Ik weet ook niet wat er voor betaald wordt. Feit is wel dat ze een hypermoderne volautomatische fabriek hebben gekocht die in bedrijf is en een product maakt wat RFC nog niet haar pakket heeft en dus een mooie aanvulling op het kaaspakket is.
+1
Foliepak
Kan Peters eindelijk de boeren terug betalen die hij de laatste vijfentwintig jaar heeft genaaid !!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , campina , kaas , overname , 2012 en productiecapaciteit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2