Exportwaarde landbouw daalt voor het eerst sinds 2010

Voor het eerst sinds 2010 staat de exportwaarde voor landbouw onder druk. Dit komt door de wereldwijde dalende voedselgrondstofprijzen. De exportwaarde neemt vooral binnen Europa af. Buiten Europa, met name in Azië, groeide de export wel. Dit blijkt uit de sectorupdate Agrifood van het Economisch Bureau van Abn Amro.

Deel dit topic

Reacties

producent
telegraaf.nl/dft/ondernemen/…

citaat:
Nederland is de tweede landbouwexporteur in de wereld, na de Verenigde Staten. Op het gebied van sierteelt, zoals bloemen en planten, en groenten is Nederland zelfs de grootste exporteur ter wereld. De landbouwexport is goed voor ruwweg de helft van ons handelsoverschot.

Dat ze het weten daar in Den Haag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , export , europa en abn amro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0