Overijssels LTO-voorzitter Erik Back waarnemend voorzitter van LTO-Gelderland.

Overijssels LTO-voorzitter Erik Back wordt waarnemend voorzitter van LTO-Gelderland. Hij neemt daarmee de functie waar van Dirk-Siert Schoonman die heemraad is geworden bij waterschap Vallei en Veluwe. Schoonman zijn melkveebedrijf in Brummen verkocht.

Deel dit topic

Reacties

3 speen
Die past precies bij die club thuis
storm
Lijkt mij een goede zaak, Overijssel en Gelderland verschillen niet zoveel en Erik Back is een kundig bestuurder.
3 speen
Alleen ik wil zelf niet bij die club
+1
storm
En wie laat jij jouw belangen behartigen dan? Of ben jij zo'n profiteur die meelift op de successen van een ander?
+1
puntertje
Dan snap je de kritiek niet, de 'belangenbehartigers' hebben hebben een keuze gemaakt in welke belangen ze gaan behartigen. De belangen van een, numeriek, kleinere groep wordt daardoor hard getroffen terwijl zij part nog deel hebben aan het probleem. Het is de weg van de minste weerstand en dat het ten koste gaat van de geloofwaardigheid, tja.. Het maakt tevens dat in de toekomst de organisaties geen visie meer hoeven uit te dragen want als puntje bij paaltje komt hebben ze toch rubberen knieën. De term 'grondgebondenheid' hebben ze bewust zo vaag gehouden dat zelfs alle varkenshouders er mee uit de voeten kunnen, immers ook hun voer komt (ergens ter wereld) van grond.
Ik ben wel lid van een LTO, maar constateer dat belangen van een buurman, die overigens niet eens lid is, veel beter behartigd worden terwijl hij oogkleppen heeft voor gedaan en helemaal niets op heeft met de door LTO/NZO in het verleden benoemde visies.
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@puntertje: De term 'grondgebondenheid' hebben ze bewust zo vaag gehouden dat zelfs alle varkenshouders er mee uit de voeten kunnen

Vooral de varkenshouders zijn de verliezer momenteel!!
Met hun topprijzen voor mestafzet ,en dan wordt het ook nog eens opgehaald !!
MTSTAMMINGA
@puntertje
Waarom ben jij zovertuigd dat je meer laast krijgt van het fosfaatplafoon als je buurman !! Je buurman kon nog weleens meer laast krijgen van hooge voer en mestafzet kosten Zoals de markt nu ontwikkelt
puntertje
Quote:
@MTSTAMMINGA: Waarom ben jij zovertuigd dat je meer laast krijgt van het fosfaatplafoon als je buurman !! Je buurman kon nog weleens meer laast krijgen van hooge voer en mestafzet kosten Zoals de markt nu ontwikkelt

Als dat zo komt dan biedt hij mij een paar gekregen fosfaatrechten aan voor een astronomisch bedrag.
Voor varkenshouders is het sneu, maar onze sector dendert bewust dezelfde kant uit.
MTSTAMMINGA
Quote:
@puntertje: Als dat zo komt dan biedt hij mij een paar gekregen fosfaatrechten aan voor een astronomisch bedrag.

Ik denk dat dat meevalt,fosfaatrecht kun je waarschijnelijk alleen wat mee als je de mest ook plaatsen kunt

Met de varkenshouders lijkt het niet best ,de biggen kun je algratis krijgen tegen transportkosten zei een van mijn buren varkensboer
puntertje
Quote:
@MTSTAMMINGA: Ik denk dat dat meevalt,fosfaatrecht kun je waarschijnelijk alleen wat mee als je de mest ook plaatsen kunt

Dat zou wel logisch zijn, maar logica en beleid liggen de laatste tijd veel te ver uit elkaar dus is dat waarschijnlijk wishful thinking.
jg
@MTSTAMMINGA
Dan komt er via de nieuwe marktplaats voor pachtgrond echt wel grond bij ! Pachtonline.nl
cs-agrar
Quote:
@MTSTAMMINGA: @puntertje
Waarom ben jij zovertuigd dat je meer laast krijgt van het fosfaatplafoon als je buurman !! Je buurman kon nog weleens meer laast krijgen van hooge voer en mestafzet kosten Zoals de markt nu ontwikkelt

Puntertje heeft in zoverre meer last, omdat hij in eerste instantie geen last had. Voor buurman was het een keuze, heeft bewust grote groei opgezocht.
Zelfde geld voor de varkenswereld, hebben het over zichzelf afgeroepen. Meer meer meer produceren gaat alleen op als er ook meer meer meer vraag is.
-1
MTSTAMMINGA
@cs-agrar
Het is onderanderen de koeboeren hun schuld dat de varkenboer zijn mest niet kwijgt kan Dus wat dat bedreft ben jij het er mee eens dat koeboeren gekort worden in hun fosfaat omdat ze teveel produzeren

Weleens van varkensrechten gehoord?
+2
de hoef
@MTSTAMMINGA
gisteravond naast een varkens boer gezeten .en die zegt er is geen geld en daarom word er niet geladen
hij hoopte ook dat de fosfaat rechten met melkvee verhandeld mogen worden
want dat stopten er een gedeelte dat binnen 10 jaar toch stopte ,en werden de biggen weer duurder
MTSTAMMINGA
@de hoef
Je hebt een PB van me
+2
spotmelker
@MTSTAMMINGA Varkensmest heeft (te) veel snelwerkende stikstof, dat past de meeste akkerbouwers niet en ze hebben er te weinig ruimte meer voor. Er moeten gewoon fosfaatklasse's met bijbehorende normen bijkomen voor m.n. akkerbouwgronden die het hard nodig hebben, je ziet overal steeds meer kwarrende gewassen.
+2
cs-agrar
@MTSTAMMINGA
Hoeveel land hebben koeboeren en hoeveel hebben varkensboeren?
Hoe is de toepasbaarheid van de mest?
En welke sector is meer (grondloos) gegroeid?
En dan nog zeggen dat het schuld van koeboeren is?
+1
Kenijor
@cs-agrar
Altijd een ander de schuld geven, alleen jij bent de schuldige van jou problemen. Alleen jij kan je eigen problemen oplossen, op wat voor manier dan ook.
+1
MTSTAMMINGA
@cs-agrar
Het probleem bij de varkensboeren is wel wat het zelfde als de intensvekoeboeren denk ik
Toen het plan berekent werd 3a4 jaar terug hadden we een andere kijk\verwachting van de toekomst Dat de werkelijkheid nu is
+3
Kenijor
@MTSTAMMINGA
Daarom moet je in principe altijd een plan B hebben. Misschien zelfs C.
Het loopt altijd anders, dan je denkt. Daarom begrijp ik dat zielige gedoe van veroorzakers en schuldige niet. Een echte vent pakt de draad weer op en gaat er weer tegenaan. Hoe vervelend ook.
Ik heb hier al zo vaak de route gewijzigd, maar de zelfde bestemming voor ogen gehad.
cs-agrar
@MTSTAMMINGA
ook toen was de wet van vraag en aanbod al van kracht
josl
Belangenbehartigers willen graag de belangen van iedereen behartigen en niet voor een selectief groepje. Daarom worden er geen scherpe keuzes gemaakt en kan in de praktijk ieder individu doen wat hij wil totdat hij/zij tegen de muur van wetgeving loopt.
Iedereen vind dat wanneer je meer onttrekt van de bodem je ook meer moet mogen bemesten. Vervolgens bedenkt LTO eerst minas, nu de kringloopwijzer.
Prima, geweldig instrument maar nooit zo waterdicht als bijv. 2 koeien per bunder.
Gevolg is dat er ook gefraudeert wordt. Dat roept vervolgens weer extra wetgeving over ons af. Mestverwerking hetzelfde riedeltje.
10% van de bedrijven met extremen, zorgen voor 90% van de wetgeving voor iedereen.
Harde keuzes worden gewoon niet geaccepteerd. Het respecteren van het fosfaatplafond voor pluimvee en varkens, wat ik volstrekt logisch vind trouwens, zorgt al voor discussie om maar een voorbeeld te noemen.
3 speen
Weet je storm ik had niks om over te nemen moest het zelf doen zou niet weten waarvan ik geprofiteerd heb ben ook nog extensief ook wat ik al eerder aan gaf ken Erik best goed past precies bij die club thuis
flecky
Die Back vind ik een prima kerel!!
Ik snap niet dat Schoonman heemraad is/kunnen worden.
Die man hoort vooral zichzelf graag praten.
In zijn oude Agrarische leven werd hij door zijn toenmalige vennoot en vooral ook alle erfbetreders(loonwerkers,enz)niet op handen gedragen.

PS, de vergoedingen zullen hem wel passen!!
storm
Dat is op de man spelen, maar elke samenwerking tussen twee boeren kent zijn eind. Noem mij er maar eentje die wel goed afgelopen is?
3 speen
Heb je er toch een vriend bij flecky????
pussy
Wat een zooitje
pussy
Wat een zooitje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's waterschap , lei en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0