Vlaamse melkveehouders overwegen protestacties zoals de Franse

Vlaamse melkveehouders verenigd in de Flemish Milk Board (FMB) – onderdeel van de European Milk Board - eisen net als hun Franse collega’s een minimale prijsverhoging van vier eurocent per liter melk.

Deel dit topic

Reacties

+6
Coen
De radicalen verenigen zich vilt.be/protestacties-in-ons-land-zijn-niet-uit-te…

ik heb de indruk dat in NL een protest tegen de eigen belangenbehartiger LTO en ZLTO inzake de opkomende mestproblematiek op meer animo kan rekenen 😄
+3
pieta
Je vergeet de NZO. 😄
oldhuus
Als ZLTO wil protesteren dan loopt het hele zuiden wel uit, niet andersom.
+1
producent
Ik krijg de indruk dat de nieuwe regelgeving niet helemaal in jou straatje past. Altijd vooruitstrevend geweest maar de laatste jaren wat in slaap gesukkeld.
+1
Coen
Maak je om ons maar geen zorgen, wij hebben het geheel na de laatste bedrijfsuitbreiding wederom goed in balans.

wij hebben echter geen enkel begrip voor
. de belangenbehartigers die latente ruimtes binnen de eigen grondposities bij extensieve collega's onteigenen
. de collega's die deze latente ruimtes nu permanent zullen moeten afstaan aan de intensieve melkveehouders die als grondloze groeiers alle ontwikkelingsruimte bij de extensieve collega's inpikkken
pieta
@Coen
Ik snap alleen niet zo goed dat ze die latente ruimte niet al lang ingevuld hebben. Ik heb vooral begrip voor boeren die net geïnvesteerd hebben in grond en de veestapel nog net niet uitgebreid hebben.
producent
Quote:
@Coen: maak je om ons maar geen zorgen, wij hebben het geheel na de laatste bedrijfsuitbreiding wederom goed in balans.

Alleen uitbreiding in grond en niet in meer koeien, anders zie ik de boter al lopen.
+1
Coen
@pieta , dat is toch latente ruimte ?

tenzij het natuurlijk de grondkoop is om de relatieve melkdruk te verlagen tot (net boven) eigen mestplaatsing en zelfvoorziening ruwvoer.

voor een aantal collega's is extensief een a-way-of-life, zij zullen latente ruimte nooit zelf benutten maar willen ook niet dat die latente ruimte onteigend wordt voor grondloze groeiers
Coen
@producent , laatste bedrijfsuitbreiding was in gebouwen, inmiddels opgevuld met meer melkvee (en minder jongvee) 😄
+4
jorisdriepinter
@Coen
Iedereen heeft zijn eigen gelijk in deze discussie.
Toch lijkt mij dat de grondloze groeier het afgelopen jaar bewust het meeste risico genomen heeft wel verdedigbaar. Of je moet analfabeet zijn.
Hier moet dus in alle redelijkheid ook de meeste pijn komen te liggen.
jan 1
Quote:
@Coen: maak je om ons maar geen zorgen, wij hebben het geheel na de laatste bedrijfsuitbreiding wederom goed in balans.

wij hebben echter geen enkel begrip voor
. de belangenbehartigers die latente ruimtes binnen de eigen grondposities bij extensieve collega's onteigenen
. de collega's die deze latente ruimtes nu permanent zullen moeten afstaan aan de intensieve melkveehouders die als grondloze groeiers alle ontwikkelingsruimte bij de extensieve collega's inpikkken

Wat heeft een belangen behartiger met fosfaat plafond te maken?
Collega,s met grond kopen dadelijk rechten,en collega,s met rechten kopen ook weer grond!!Tis net waar je zit met bedrijf,Maar inpikken??
pieta
Quote:
@Coen: voor een aantal collega's is extensief een a-way-of-life, zij zullen latente ruimte nooit zelf benutten maar willen ook niet dat die latente ruimte onteigend wordt voor grondloze groeiers

Tja, iets wat je zelf niet wilt hoef je een ander toch niet te misgunnen. Er wordt toch niets onteigend. Ze kunnen zo vleesvee gaan houden om hun eigen mestplaatsingsruimte te benutten. 😄
matt
@pieta
volgens mij worden ze wel generiek gekort.
pieta
@matt
Dat gaat toch niet over de latente ruimte. De discussie over hoe we gaan korten wordt nog enorm belangrijk. Als je de extensieve en de niet-groeiers van korting wilt ontzien(dit is een minderheid denk ik zo) zal de korting voor de rest des te hoger uitvallen. Al met al een moeilijke kwestie.
matt
@pieta
Dat is volgens mij allang een uitgemaakte zaak,gewoon voor iedereen
hetzelfde anders word de korting veel te hoog.

2 juli groeiers zullen wel wat meer gekort worden denk ik.
producent
@matt
2 juli groeiers zullen wel wat meer gekort worden denk ik.

Wanneer die volgens de wetten uitgebreid hebben zal dat mee vallen, zie eerder dat bedrijven gekort worden die niet aan de AMvB kunnen voldoen, meer vee hebben dan vergunningen of intussen gestopt zijn met vee houden.
Ja de lagere prijzen gaan het verrekte domme geneuzel over fosfaat overstemmem, ...,,,...,,,...,,,...
+1
3 speen
Denk dat George niet gaat actie voeren
friesboertje
Laat Sieta het maar niet lezen.
hans1980
Dus hier willen ze € 0, 46
+1
producent
Grote geldproblemen voor BZV-Agnes
van onze redactie

Boerin Agnes, die in 2009 meedeed met het extreem populaire programma Boer zoekt Vrouw, zit diep in de financiële problemen.

De melkveehoudster heeft tonnen van de bank geleend en geïnvesteerd in een hypermoderne stal zodat ze nog meer koeien kwijt kan, maar door nieuwe wetgeving mág ze niet meer koeien en heeft ze de tonnen dus voor niets uitgegeven.

Aangeslagen vertelt de boerin, die haar vaders boerderij onlangs overnam en van plan was om net als hij op de boerderij oud te worden, aan Shownieuws dat haar ergste nachtmerrie waarheid dreigt te worden. "Het ergste doemscenario is dat de bank de stekker eruit trekt en we een bordje met 'te koop' in de tuin moeten zetten. Het is heel onzeker en ik ben verdrietig en kwaad. We willen deze meid ook een kans geven", zegt ze verdrietig, doelend op haar kleine dochtertje.

Agnes kan rekenen op steun van een oude bekende: boer Gijsbert, die in het zevende seizoen zijn vrouw vond in Femke, wil actie gaan voeren voor zijn collega.

De boerin deed in 2009 mee met het programma en werd verliefd op Jurre, maar lang duurde de liefde niet. Inmiddels is ze getrouwd met Albert en is ze sinds oktober 2014 moeder van dochter Lieke.
sorry
Gewoon ff met de kringloopwijzer meedoen en het komt allemaal goed

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN