Giga verschil in opvatting crisis tussen Nederland en Belgie

vilt.be/borsus-verwacht-snelle-oplossing-voor-vark…

Dan Nederlands Team Sharon Dijksma / Albert-Jan Maat (LTO)
melkvee.nl/nieuws/7413/…

Deel dit topic

Reacties

+1
puddingbroodje
Dijksma zegt protesteren prima maar blijf van andermanspullen af! lijkt me goed!
koetje 33
Is ook zo; aan prijzen doe je weinig, moet eerst een tijdje slecht gaan, stoppen vanzelf meer dan genoeg melkveehouders.
verbi
Ze hebben er wel 4 cent bij en wij maar een beetje polderen en over nieuwe markten dromen.Aan prijsvorming doe je wel iets of wil je soms slaaf zijn van de samenleving, en wat dat stoppen betreft dan moet je eerst zorgen dat je er zelf niet bij zit. Nog een paar cent eraf en dan nog een maand of 6 zo dan is er alleen nog de vraag wie doet als laatste het licht uit...
Frans1
Quote:
@verbi: en wat dat stoppen betreft dan moet je eerst zorgen dat je er zelf niet bij zit

Precies verbi,er wordt door sommigen wel erg makkelijk gedacht dat een ander wel stopt,maar die ander stopt ook niet zomaar.
Frans1
Quote:
@verbi: Nog een paar cent eraf en dan nog een maand of 6 zo dan is er alleen nog de vraag wie doet als laatste het licht uit...

Niet te negatief! Paar fosfaatrechtjes kopen en wat meer melken om de vaste kosten uit te smeren 😃
pieta
Quote:
@verbi: Ze hebben er wel 4 cent bij

Heel mooi maar waar komt die 4 cent vandaan? Zijn daar ook coöperaties of zijn het allemaal particuliere bedrijven? Bij een particulier bedrijf is het fantastisch om af te dwingen maar bij een coöperatie betalen de blijvers het gelag.
HFfan
@Frans1@verbi
Geloof wel in nieuwe markten, gaat de komende 2 jaar veel veranderen. Ook houden veel kleine melkveehouders op met melken zoal binnen als buiten de EU grenzen. En de Russen blijven toch consumeren, ook groeien nog veel landen, zowel de economie of in aantallen mensen.
verbi
@HFfan
Hoop dat je gelijk krijgt, maar denk dat naast kleine ook de te groote bedrijven met te hoge (bank)lasten het loodje leggen,maar inderdaad we moeten het wel positief bekijken.
jan w
Quote:
@pieta: Heel mooi maar waar komt die 4 cent vandaan? Zijn daar ook coöperaties of zijn het allemaal particuliere bedrijven? Bij een particulier bedrijf is het fantastisch om af te dwingen maar bij een coöperatie betalen de blijvers het gelag.

Er zijn hier wel franse prikkers die dat weten. Maar volgens mij worden daar prijsafspraken gemaakt voor een langere periode. Daar zegt de fabriek gewoon : "wij willen jullie dit jaar € 0.25 ( bv.) per liter ,melk betalen en dan kun je je als veehouder inschrijven voor die prijs.". Het is wel of niet, slikken of stikken.
weurding
Verschil met verleden jaar 12 cent, in de winkel prijzen nagenoeg gelijk, waar blijft het verschil? zijn de verkoopprijzen van de fabrieken dan echt zoveel te lager naar de retail toe? ergens zal het verschil in melkprijs toch tot (fors)hogere winsten lijden?
3 speen
Denk bij doc

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's belgie en dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN