Fosfaatrechten leasen/verleasen


Hallo Allemaal.

Ik wil de soap nog wel een beetje meer aanwakkeren.
Zijn er misschien constructies denkbaar waarbij de fosfaatrechten gelaesd/verleasd kunnen worden.

Kunnen meerdere partijen een beetje blij worden.
De stopper heeft een gegarandeerd inkomen.
De groeier hoeft iets minder te bedelen bij de bank.

Deel dit topic

Reacties

+3
pussy
Ik zou zeggen ga hulp zoeken .
zotte zooi , hopelijk hebben alle extensieve veehouders hier begrip voor
aapie
Niks leasen of verleasen gewoon kopen of niet. Anders blijf je net zoals bij dat K quotum een beetje de sponser van een ander.
+1
Komkommertijd gecombineerd met een regenperiode geeft hilarische stukjes. volgende week iedereen maar weer normaal aan het werk(mooi weer)
+1
frankrooi
Als de rechten 16000 euro worden ligt de lease rond de 2500 per koe 😄
dorpsrandhoeve
Dan denk ik dat ik maar eens van mijn midlifecrisis ga genieten 😃
ejb
Ze zullen geleerd hebben van de melkquota en dan zal het fosfaat denk ik plaatsgebonden zijn en volgt er bij een constructie ala de melkmaatschappen gewoon de korting zoals die ook zal gaan gelden op gewone aankoop
pieta
Je bent erg positief. Ik denk namelijk dat ze helemaal niets geleerd hebben van het melkquotum. Verder denk ik dat de lease bij lange na geen 2.500 euro op gaat brengen maar hooguit tussen de 500 en 1.000 euro. Je moet er ook jongvee voor tellen en je moet er iets aan verdienen.
Nick83
Quote:
@pieta: ... en je moet er iets aan verdienen.

ow ja??? hm... da is nieuw, nog nooit eerder gehoord... :?
-1
pieta
@Nick83
De laatste jaren met melkquotum zijn niet de maatstaf voor de toekomst. 😄 En natuurlijk blijven degene die wel iets willen verdienen over. 😄
+2
Metal ap
Iets aan verdienen? dachten veel boeren bij leasemelk ook niet.Als ze maar meer werk hebben is het bij een boer goed
+2
3 speen
De makelaars zijn maar 3 maand werkeloos geweest het zuigen begint weer
Metal ap
Je twee soorten makelaars slechte en hele slecht
-1
oubi
Door het afschaffen van het melkleasen zijn veel boeren melk gaan kopen die het eigenlijk niet hadden moeten kopen. Maar ja, de bank wou het geld wel geven (rondpompen: koper extra hypotheek verstrekken en verkoper het geld weer in een lijfrente laten storten) en daar aan 2 zijden een flinke provisie van op strijken. Velen zitten nu nog met niet afbetaald melkquotum (wel afgeschreven).
Als deze bedrijven hadden kunnen blijven leasen dan hadden ze niet zo'n strop op de nek gehad.
Metal ap
Je zou zeggen die melk geleasd hadden kunnen voor deze melkprijs wel melken zijn ze gewend.En sommige willen dat fosfaat rechten ook verhandelbaar/geleasd moeten worden,kunnen ze verder waar ze mee bezig waren.
diezel
Quote:
@oubi: en verkoper het geld weer in een lijfrente laten storten) en daar aan 2 zijden een flinke provisie van op strijken

Het kostte misschien wel wat, maar dan heb je ook wat....! 😄
friese koemelker
Anni schreier gaf van de week aan dat europa niets met fosfaat heeft te maken. Dusgewoon nederland aanklagen gij het europarlement. het gaat dan misschien de zelfde weg als mtnas!
+1
arjan_kok
(ver)lease is helemaal niet zo gek, hou je iets ruimte over kan het nog wat opbrengen, maar dan is wel een periode in het volgende jaar nodig bv 2 mnd om via lease de boekhouding kloppend te krijgen, kringloop wijzer cijfers zijn nu eenmaal niet eerder beschikbaar dan na afloop van het jaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN