Melkprijs levert Europese banken kopzorgen op

En als de banken bang worden...

De hogere melkaanvoer is het resultaat van een uitbreiding van de veestapel in diverse lidstaten en opnieuw een goed groeiseizoen. Ondertussen is het echter ook tot iedereen doorgedrongen dat de timing van de extra melk niet goed is. Zo leverde mei een gemiddelde melkprijs op van 30,5 cent per kg en blijft die prijs in juni waarschijnlijk staan. Waarmee de prijs 9 procent onder het vijfjarig gemiddelde uitkomt.

De komende maanden wordt er rekening gehouden met een verdere prijsdaling. Geen goed nieuws, want het MMO maakt ook melding van melkveehouders die nu al in de knel komen te zitten door problemen met de cashflow. 'Banken zijn voorzichtig geworden door het uitblijven van het herstel, wat aan het begin van het jaar nog werd voorzien.Hogere slachtaantallen worden gemeld in de Oostzeelanden, Slovenie, Slowakije, Denemarken en Groot-Brittannie.

Meer: boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Volgens mijn veehandelaar zitten er ook hier grotere slachtaantallen aan te komen.
HFfan
Wat een gekletskous; is toch ieder jaar zo dat vanaf deze periode veel koeien naar de slacht gaan.
-1
hookwood
Andere jaren gingen de koeien er al eerder uit. Maar toen was er nog melkquotum en dit jaar melkt iedereen alles wat maar melkt geeft door. Ook ingegeven door de verwachting van dierrechten/fosfaatrechten.

Nu kunnen ze er dan ook wel uit. Past bij de meeste collega's ook wel op de RC.
meelezer10
Hier spreken de handelaren elkaar finaal tegen. De een zegt dat de koeien nauwlijks te verwerken zijn en de ander geeft aan dat er geen fluit te doen is. Het zelfde doen ze met de prijs volgens een handelaar gaan ze met dubbeltjes tegelijk naar beneden.
+1
arie.j
De Keizer, een grote handelaar hier uit de buurt (Oud-Albas), heeft zijn eigen weiders dit jaar allemaal extra vroeg verkocht.
Dat zegt genoeg over zijn verwachtig.
gezienus
Buurman is veehandelaar heeft zelf ook een 15 ha veel gras kon areaal niet vol krijgen dit jaar slachtkoeiee weidekoeien is niet aan te komen
paul1
Ik heb ook koeien eerder voor de slacht verkocht
koetje 33
De koeien die in het voorjaar niet weg gegaan zijn ivm wegvallen quotum en fosfaatrechten, die zijn nu weg. Voor de rest is alles hetzelfde als andere jaren....
horstink
Ook hier de dikke koeien al weg en iets onder het gewenste aantal...
HFfan
90% van de koeien zijn dit jaar later weg gegaan ipv eerder.
De veehandelaar hier zegt , de slachterijen klagen nog harder dan de boeren, wie snapt er nog wat van ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , voer , denemarken , melkveehouders , melkaanvoer , aanvoer en mmo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1