Wakker dier maakt het veel te bont #kooikoeien

De Postcode Loterij moet excuses aanbieden aan de Nederlandse boeren. Dit in verband met de steun die wordt verleend aan Wakker Dier. Een antiboerenorganisatie, zoals Mia Jaspers-Janssen het noemt. Lees hier haar relaas en geef uw visie: telegraaf.nl/watuzegt/22288466/…

En als je hier ook weer met kromme tenen leest wat Wakker Dier recentelijk weer uitkraamt over "gekooide koeien":

"Het is een tweeledig verhaal", zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier over de gekooide koeien. "Aan de ene kant zie je dat koeien die altijd binnen staan veel meer gezondheidsproblemen hebben en daarnaast vinden wij dat dieren gewoon het recht hebben op de buitenlucht."
Meer: nu.nl/weekend/4096256/…

Deel dit topic

Reacties

casev
Binnen mist de koe zijn natuurlijke ritme volgens de stichting. "De dagen worden in de winter verlengd door lampen langer aan te laten, waardoor de koeien meer melk geven. Dat is bijvoorbeeld niet goed voor de hormoonhuishouding.


Weer wat geleerd.... Zullen deze geitewollensokke figuur swinters ook in het donker in hun flatje zitten?
+5
arjankok-
+5
jan is hobbyboer
Dit soort discussies win je toch nooit op argumenten. Als boeren, behalve op boerenvergaderingen, ook eens in de stadse bewoonde wereld kwamen, hoorden ze ook eens welk een waan-ideeen er onder 'gewone' burgers over de boerderij leven. Gelukkig voor de meeste boeren kopen de meeste burgers nog gewoon op prijs dus maakt het niet zo heel veel uit wat de mensen denken, alleen is daardoor nu juist weer onze prijs zo laag. Dat schiet dus ook niet op.
+4
ejb
Quote:
@jan is hobbyboer: Dit soort discussies win je toch nooit op argumenten

dat komt omdat ze geen interesse hebben in de argumenten maar louter en alleen inspelen op de gevoelens van de stadse burger, neemt niet weg dat als ze van postcode loterij bellen en dat is toch wel 2 keer per jaar dan trek ik er toch een kwartier voor uit en dan zullen ze luisteren en argumenten als de Postcode Loterij steunt criminele organisaties (moordenaar Pim Fortuin) en dat ze dus medeplichtig zijn aan zijn dood vinden ze niet zo heel erg leuk om te horen. En als maar genoeg mensen dit kenbaar maken word vanzelf de verdeling van het geld anders
+1
jorisdriepinter
Precies ejb, zo doe ik dat ook. Mooie discussies krijg je dan met zo'n miep van dat calcenter. Op het laatst weten ze niet meer wat ze moeten zeggen. Oostvaarders plassen is ook een mooi onderwerp om ze mee te pakken.
ejb
@jorisdriepinter
inderdaad toen ik daar de vorige keer over begon werd in 1 keer de verbinding verbroken.
+2
Jaap40
@ejb
Lekker nuttig zo'n callcenter miep afzeiken. Maar ok, ook alle kleine beetjes helpen.
sorry
@Jaap40
Ja je kan toch gewoon zeggen dat je geen interesse hebt
+1
ejb
@sorry
doe ik ook elke keer en dat ze ook vooral niet weer moeten bellen maar als ze dan stug blijven bellen dan vragen ze er eigenlijk ook zelf om mijn mening
jan is hobbyboer
Quote:
@ejb: en dan zullen ze luisteren en argumenten als de Postcode Loterij steunt criminele organisaties (moordenaar Pim Fortuin) en dat ze dus medeplichtig zijn aan zijn dood vinden ze niet zo heel erg leuk om te horen.

Ik ben bang dat dit meer zegt over jouw nogal vreemde belevingswereld dan over de persoon van het call centre dat voor minder dan een tientje per uur deze nogal ongenuanceerde tirade aan moet horen. Voor jouw was het waarschijnlijk ook wel goed geweest dat je in je jongere jaren een tijdje in de bewoonde wereld gewerkt had.
pieta
@jan is hobbyboer
Het is toch een goed iets dat EJB de jeugd van het callcenter vertelt hoe het werkelijk zit. 😄 En bij dat uit werken gaan hoor je ook alleen maar de mening van niet-boeren uit een bepaalde groep van de samenleving. Ze hebben meestal wel een strakke mening over een ander maar als je het omdraait en het op hun betrekt verandert de mening ook nog wel eens.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: het op hun betrekt verandert de mening ook nog wel eens.

Volgens mij kan het helemaal geen verkeerd om je ook tussen de gewone mensen te begeven en je standpunt mbt boeren duidelijk te maken. Ik denk dat ik in Almelo meer duidelijk maak over hoe boeren in elkaar zit dan dat gekaffer van ejb, daar schiet je natuurlijk ook niets mee op. Ik zeg gewoon eerlijk dat de landbouw een volledig vastgelopen kostprijs gericht systeem is geworden, maar dat de meeste boeren helaas niet veel andere keus hadden omdat jullie bijna voor niets willen eten. Daar is uiteindelijk best wel begrip voor. Een echt succesverhaal is de industrie landbouw natuurlijk ook niet, zijn weinig winnaars, tenminste niet aan de landbouwkant.

Zaterdag stond er nog een aardig stukje van Geert Mak in de volkskrant (links blaadje volgens velen). Volgens mij stond er veel waarheid in.
ejb
Quote:
@jan is hobbyboer: Voor jouw was het waarschijnlijk ook wel goed geweest dat je in je jongere jaren een tijdje in de bewoonde wereld gewerkt had.

dus jij denk mij te kennen?

niet dus.
weurding
Je staat er versteld van idd hoe weinig de burger van het leven van een koe weet, krijg hier regelmatig "boerderijvreemde" mensen over de vloer en verbaas me steeds weer
paul1
De postcodekanjer valt nooit op een boerenlandwegje, altijd in een
vinex woonwijk
weurding
Klopt, hoe groter de straat (postcode) hoe meer kans toch? en zeg nou zelf, grote geld prijzen wordt je echt niet gelukkig van op de lange duur
+1
pieta
Ik wel dan dus, ik ga altijd voor de korte termijn. 😄
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: grote geld prijzen wordt je echt niet gelukkig van op de lange duur

Dat zeggen meestal alleen mensen die geen prijs gewonnen hebben. Verder zorgt zo'n zak geld er natuurlijk wel voor dat je wat gemoedelijker ongelukkig kunt zijn.
+1
arjankok-
@jan is hobbyboeronderzoek hiervan heeft opgeleverd dat winnaars van grote geld bedragen inderdaad niet gelukkig worden , veel echtscheidingen , bewakers nodig , ruzies in families, een grote kater , waar je zelf voor gewerkt hebt geeft de meeste voldoening , hier belanden postcode loterijen papieren verscheurd in de prullenbak
weurding
@jan is hobbyboeroch, in 1994 net na de overname 25000 gulden (staatsloterij)gewonnen, maar was zo weer op, dus zeg nooit nooit 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@arjankok-: onderzoek hiervan heeft opgeleverd dat winnaars van grote geld bedragen inderdaad niet gelukkig worden ,

Ik wil wel proefkonijn zijn om te zien of dit echt zo is 😄.
Woodside
Lekker relevant om een artikel van februari 2014 erbij te pakken. Van zo'n wakker dier win je toch nooit. Het blijft een welles/nietes verhaal maar zolang er procentueel meer koeien het hele jaar door worden opgestald blijven ze aan de winnende hand. Eigenlijk is het net zoals voetbal. Gelijk telt niet, winst is belangrijk. En wat de postcodeloterij betreft. Daar ben ik nog nooit lid van geweest en volgens mij is het ieders eigen keuze om er lid van te zijn.
gezienus
Geloof zoiets was Hier niet zo extreem gebeurt ze hadden al een rechtzaak of rechtaanwalt op hun dak gehad ook die reclame op radio óver kaas is toch gedeeltelijk onwaar
+1
huub
WD en PVDD wil het liefste een wereld vol veganisten,zo lang dat nog niet zo ver is zullen ze blijven strijden.
+2
meelezer
Dat klopt niet Huub. Ze willen zoveel mogelijk donaties. En dat slaagt alleen door publiciteit. En of het wel of niet klopt wat ze de wereld inbrengen kan hun niks schelen. Zij meten hun resultaat uitsluitend aan de donaties. Dus zullen ze altijd wat zoeken om hun omzet op te krikken.
+1
jg
De blinde uitbreidings-retoriek van Lodders doet de sector ook veel kwaad. De stellingen worden extremer en geen van beide pleidooien is realistisch. Vvd is zeer fout bezig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , wakker-dier , dieren , boer en gezondheidsproblemen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2