Rabobank: Minder in melk en stel investering uit

Minder melk per koe en stel verdere investeringen uit, dat adviseert Rabobank zijn melkveehoudende klanten.

Deel dit topic

Reacties

+3
dorpsrandhoeve
Jammer dit soort adviezen. Begrijp me niet verkeerd, het is verstandig scherp te voeren, en goed op de kostprijs te letten. Toch zijn er veehouders die met dit advies gaan bezuinigen op het voeren van verse koeien. Dit zal ten koste gaan van de gezondheid en van de vruchtbaarheid van de koe, waardoor je zowel op korte maar ook op lange termijn minder melk hebt door te lange tussenkalftijden, en verminderde klauwgezondheid. Op korte termijn minder verlies, op lange termijn verlaagd rendement van je veestapel en veeartskosten.

Goed voeren dus. (en dat is dus niet te veel maar ook niet te weinig.)

Wil je toch op voeren bezuinigen, kijk dan of je nog iets op je oudmelkse koeien kunt bezuinigen met voer.
producent
Wanneer je de adviezen van de Rabo van de laatste 15 jaar op een rijtje zet moet je blij zijn als je ze niet hebt opgevolgd.
-1
crisis
Onzin. Een kilogram brok van 24 centen geeft 1,5 tot 2 kg melk van 28 centen. Wie kan er niet rekenen. Doormelken. Minderen doet een ander maar.
+3
arjankok-
Je praat as een voervoorligter
pieta
En daarmee zakt de melkprijs van de rest van de melk die je levert. Korte termijn denken wat jij doet. Ik doe overigens ook aan dat korte termijn denken. 😄
Als we in de perfecte samenwerking allemaal wat minder krachtvoer gaven en een paar koeien vervroegd lieten vertrekken dan .....
oldhuus
De veearts zal je dankbaar zijn.
pieta
Waarom?
gezienus
@pieta
hier heeft de Praxis de laatste maanden al Meer dan 20% minder omzet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , koe , investering , rabobank en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0