Cda - standpunt goed voor de prijs van fosfaatrechten.

Volgens het Cda is er geen enkele reden om nu met beperking door fosfaatrechten rekening te houden. Gewoon doorgaan met de derogatie op het spel te zetten. Desastreuze politiek. CDA EN VVD begrijpen niet dat het voor andere EU-landen een ultieme kans is Nederland de derogatie te ontnemen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Coen
Het zou mij niet verbazen dat er in dit dossier een zeeeer hechte band is tussen ZLTO en VVD 😞
ZLTO is duidelijk bereid om de derogatie voor NL op het spel te zetten, ze willen LTO-Noord een hak zetten en spannen nu VVD voor haar wagen 😞
jan 1
Quote:
@Coen: het zou mij niet verbazen dat er in dit dossier een zeeeer hechte band is tussen ZLTO en VVD 😞
ZLTO is duidelijk bereid om de derogatie voor NL op het spel te zetten, ze willen LTO-Noord een hak zetten en spannen nu VV

Spel is OP de wagen Coen:)
+3
dorpsrandhoeve
Wij zijn voor jouw wel boemannen he??

Lees het zelf nog eens door wat je hier schrijft.
+2
Cornelis
Het zou heel fijn zijn als je dit soort stellingen onderbouwt Coen. Dus kom maar op!
HFfan
Kan Dijksma dat bij de EU niet duidelijk maken dat we derogatie willen behouden, maar ook wat meer fosfaat willen ivm export mest.
+1
kuilhapper
Quote:
@Coen: het zou mij niet verbazen
Zelfs met dit warme zonnige weer nog last van je "intensieve melkveehouderij allergie"? vervelend...
verbi
Je suggereert iets wat je niet hard kan maken en doet aan stemmingmakerij vindt ik een kwalijke zaak. Maar we weten ondertussen echt wel hoe je over onze ZLTO denkt.
+1
Jaap40
Maar indien Coen gelijk heeft speelt zlto het doordacht. Liggen niet te slapen.....
diezel
@Jaap40
Tsja, CDA staat zowel in Den Haag ( boerenbank) als in Den Bosch ( zlto) aan de zijlijn.
Coalitie smeden met de VVD over dit onderwerp geeft meteen de belangrijkheid aan voor Utreg! 😞
crisis
ZLTO kijkt niet naar algemeen belang. Alleen belang van de intensieve melkveehouder telt. Asociaal. Wel een echte belangenbehartiger.
jvt
Denk dat van de blijvende boeren, dwz boeren die jonger zijn dan 50 jaar en vooruit gewild hebben, het merendeel intensief is, waar je ook woont in NL. Nogal wat meer uitbreiding in melkvee in het noorden dan in het zuiden de afgelopen jaren, dus grote groeiers zitten wel daar. ZLTO kiest duidelijk voor de blijvende boeren, en is dus idd tegen de onzin van fosfaatrechten. LTO noord kiest de kant van de stoppende boeren, welke nog graag wat willen verkopen aan het einde van de rit. Hoezo asociaal, Wel een echte belangenbehartiger..
dorpsrandhoeve
Ik denk dat ZLTO haar leden dient. Algemeen belang zal ook meegenomen worden. Maar ik neem aan dat ZLTO er voor haar leden is.
pieta
Quote:
@jvt: LTO noord kiest de kant van de stoppende boeren, welke nog graag wat willen verkopen aan het einde van de rit. Hoezo asociaal,

Hoe bedoel je dit?
+3
Cornelis
@dorpsrandhoeveMooi he, ZLTO is voor de leden. Ze hebben er net een paar miljard ledengeld doorheen gejaagd, de belangen van de varkenssector hebben ze dusdanig behartigd tot wat de sector nu is en toch zeggen de leden: u doet het fantastisch!!!!
dorpsrandhoeve
@Cornelis
Het eerste daar heb je gelijk in Cornelis. Bijna een knap staaltje faal op faal. Bij de varkenssector vraag ik me echter wel af of ZLTO daar zoveel de hand in heeft gehad. Die sector zien we al vanaf half jaren 90 in een neerwaartse spiraal gaan met lagere pieken en diepere dalen aan de opbrengstkant en stijgende kosten.

Vion had het aan de andere kant waarschijnlijk ook niet gered zonder ZLTO. Echter het moest allemaal maar meer zonder keihard het bedrijf te runnen en de maximale efficiëntie te halen. Daar vind ik dat je de commissarissen op aan mag kijken. Ook al kwamen er commissarissen uit de zlto hoek.
We mogen maar bidden dat het bij Friesland campina niet op deze manier gaat lopen, en dat iedereen er keihard op zit. (ook de ledenraad waar jij geloof ik deel van uit maakt)
+2
pussy
Alleen groei op je grond , anders geen groei , is het niet duidelijk mestmarkt is vol .
zouden ze dit in den haag niet willen zien , of moet er nog meer kapot gemaakt worden
Eddie v
Eigenlijk is het ook te gek voor woorden .

We voeren nu 500 cub graasdierenmest aan per jaar .
Dit mag dan niet door ons bedrijf geproduceerd worden ,maar volgende jaren wel weer aangevoerd door derde .

WIE WEET HET NOG ???????
strobaal
Dan maar geen derogatie. fosfaatrechten is nog meer kostenpost denk ik
pieta
Hoezo, je krijgt ze toch? 😄
de Thijs
Pieta?? Als je een "knelgeval" bent moet je ze wel kopen! En dat terwijl je de fosfaat misschien op eigen grond kunt plaatsen en een vergunning voor de dieren hebt.
+1
pieta
@de Thijs
Zie allereerst de smiley. Verder is zowat iedere boer in NL knelgeval, is het niet omdat ie gebouwd heeft, aan het bouwen is of zijn plaatsingsruimte nog niet benut heeft dan is het wel omdat ie gekort gaat worden.
pussy
Ze hebben in den haag meer kapot gemaakt als je je eigenlijk kunt voorstellen .
3 speen
Drank maakt ook meer kapot dan wat je lief is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , cda , vvd , politiek en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1