Super oplossing, zorg voor voldoende melkpoeder opslag.

Doe melkpoeder in opslag als de prijzen laag zijn, en verkopen als de prijzen hoog zijn. Verplicht melkfabrieken om poeder op te slaan als de prijzen van zuivel laag zijn. LTO kan hierbij een hoofdrol spelen.

Deel dit topic

Reacties

frankrooi
Kosten opslag en extra handeling niet onderschatten. Bij veel poeder in de opslag dan elk kalf aan eigen poeder. RFC kan dit tijdelijk tegen kostprijs aan eigen leden verstrekken.
Herbert
Dus in plaats van koemelk poeder gaan voeren? Waar laat je die koemelk dan, die gaat overal de tank weer in..
DJ-D
En dan de opslag in de brand steken?
friese koemelker
Direkt maar koemej=lk jn het kalf ,is stu; gemakkelijker en goedkoper Verder is het uitstel want dan gaat het de hogere prijs drukken
Herbert
De reden vergeten waarom het melkquotum is ingevoerd?
koetje 33
Je kan die 15% extra productie gemak een jaar lang verpoederen.
Herbert
Kunnen we op die manier het mestoverschot ook wel oplossen. Gewoon elk jaar de voorraad op laten lopen..
+1
Druk
Die melkpoeder kom je later vanzelf weer tegen 😞
Is er wereldwijde overproductie met gevolg zeer lage melkprijs omdat alles verwerkt wordt en wordt aangeboden aan de markt, gevolg overaanbod 😞

Zodra er wereldwijd door de zuivelverwerkers 2% minder verwerkt zou worden kon de boerenmelkprijs wel eens 20% stijgen 😄
oubi
Net als bij de varkens; als de prijs laag is dan gaan ze in opslag en als de prijs iets is gestegen komt het weer vrij; heeft geen zin.
Beter keer een hele lage melkprijs dan komt er ook meer vraag naar de goedkopere poeder e.d. en ben je er eerder doorheen. Wordt het in meer voedingsmiddelen verwerkt.
HFfan
Is de prijs is dan wel altijd stabiel, glas is halfleeg of halfvol 😄
Nick83
Ja ... stabiel laag ...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkpoeder en zuivel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN