Droogstand verkorten naar 30 dagen pakt gunstig uit

De droogstand verkorten van 60 naar 30 dagen levert een gunstig resultaat op gezondheid en vruchtbaarheid. Dat blijkt uit het praktijkonderzoek WhyDry van de WUR op 168 koeien van de DairyCampus.

Deel dit topic

Reacties

Metal ap
Nog meer melk,yes,yes
meelezer
Dit was al eerder uit onderzoek gebleken.

Uit eigen ervaring: als je vaarzen ook later gaat droogzetten heeft dat wel een negatieve invloed op melkproduktie in de 2e lactatie.
spotmelker
Zelfde ervaring maar door de lagere melkgift en eerder vanzelf droog worden te compenseren door vroeger te insemineren kan je het dier bij de 3e lactatie weer goed op de rit krijgen.
jan 1
En dan een droogzetter gebruiken met wacht tijd van 42 dgn...
gewoon 6 wkn droog zetten is het beste,de rest is kolder.
Beetje boer gaat toch ook 14 dgn op vakantie..
+1
Haijtink
14 dagen is geen zes weken.... hoe langer je op vakantie gaat hoe moeilijker het is om weer in je ritme te komen. Zo is het voor de koe ook!
Tommie1
Heb een kennis die leeraar die heeft daar een keer of 6 per jaar last van.
jan 1
Quote:
@Haijtink: 14 dagen is geen zes weken.... hoe langer je op vakantie gaat hoe moeilijker het is om weer in je ritme te komen. Zo is het

Je mag ook 2x een week gaan..Geniet er van,doet de koe ook.
BEboer
Ik vind ook als je ze maar 1 maand droog zet dat het soms vooral bij 1e kalfs dat ze toch geen topproductie halen in 2e lactatie weet niet als het aan dit te wijten is...
sil
Werk hier ook al langer met 20-35 dgn, maar dan vooral bij dieren die te mager de droogstand ingaan, zij geven de volgende lactatie minder melk, maar hun conditie is dan beter. Je levert zeker melk in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , droogstand , gezondheid en vruchtbaarheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0