Lodders tegen invoering fosfaatrechten

Een gewaagde uitspraak van @JacoGeurts , het lijkt me duidelijk dat het hek per 2 juli op slot zit:

De VVD ziet helemaal niets in een systeem van fosfaatrechten voor de veehouderij. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) moet zorgen dat de Brusselse regelgeving wordt aangepast, vindt Tweede Kamerlid Helma Lodders.

Ze zei dat gisteravond in het NOS Journaal. Lodders legde onder meer uit dat verwerkte dierlijke mest als kunstmestvervanger erkend moet worden.

Mest geen probleem
'We zijn verkeerd bezig als we mest als een probleem zien', aldus het Kamerlid. Dijksma moet in Brussel 'haar stinkende best doen' om te zorgen dat er een voor Nederland beter werkbare regelgeving komt.

Lodders wees er ook op dat melkveehouders de afgelopen tijd veel geïnvesteerd hebben in hun bedrijven. 'Het kan niet zo zijn dat ze nu tegen nieuwe maatregelen aanlopen die weer heel veel investeringen vragen.'

Stal vol zetten
CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts wees er in het NOS Journaal op dat de fosfaatrechten melkveehouders op dit moment nog niet beperken. 'Elke ondernemer moet zijn eigen afweging maken. Geen enkele wet verbiedt hem nu om zijn stal vol te zetten.'

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , stal , vvd , regelgeving , melkveehouders , doc , uitspraak , brussel , dijksma en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1