Spaanse regering biedt melkveehouders in problemen circa 300 euro steun per koe

Zal 300 euro genoeg zijn?

Het Spaanse ministerie van Landbouw zal ongeveer 300 euro per koe steun toekennen aan melkveebedrijven in Spanje die hun melk met verlies afleveren. Dat kondigde de Spaanse landbouwminister Tejerina het afgelopen weekend aan. De financiële steun gaat naar landbouwbedrijven die melk moeten verkopen tegen een prijs die beneden de productiekosten ligt. Volgens de minister komen 2.500 tot 3.000 melkveebedrijven voor de steunregeling in aanmerking.

Het Spaanse landbouwministerie komt met het hulpplan na verschillende manifestaties van melkveehouders – vooral in Galicië – die de regering om een minimumprijs vroegen, zoals daar ook in Frankrijk afspraken voor werden gemaakt. In plaats daarvan komt de regering met een steunbedrag per koe. Het maken van afspraken voor een minimumprijs , zou strijdig zijn met de Europese regelgeving, aldus minister Tejerina. Zij wil ook de komende Europese ministerraad benutten om met haar Franse, Italiaanse en Portugese collega’s de situatie in de melkveesector te bespreken.

bron: VILT

Deel dit topic

Reacties

+1
oubi
Europa en staatsteun?
Druk
Is dit een Europa ?
+3
paul1
Mooi toch voor onze spaanse collega's !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , frankrijk , melk , koe , regelgeving en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0