Mestzak

wat kost 1 van ongeveer 1500 kuub?
is er verschil tussen wiefferink en alligator qua prijs en of kwaliteit??

Deel dit topic

Reacties

DeBoerin
Ken Wiefferink niet, Alligator ligt hier al sinds 1989-1990. Prima kwaliteit, anders lag het er niet meer 😄 Eerst iedere 5 jaar keuren nu vanwege "ouderdom" iedere 3 jaar. Dit is een eis van gemeente.
KuikenenKoe
25 jaar en dan nog geen ouderdomskwalen?
is ie knap te mixen en helemaal leeg te halen?
DeBoerin
Quote:
@KuikenenKoe: is ie knap te mixen en helemaal leeg te halen?

Blijft altijd wel een beetje onderin, zelfde als dat je putten ook niet veeg schoon krijgt 😄
900 m3 groot, hadden in ligboxenstal van 1973 te weinig opslag na verloop van tijd, toen mestzak gelegd. Na nieuwbouw paar jaar minimaal gebruikt, nu reserve opslag zodat we mestafvoer niet in duurste tijd hoeven te doen, maar kunnen wachten tot er volop vraag is in de buurt.
KuikenenKoe
@DeBoerin staat er een mixer in dan?
DeBoerin
Quote:
@KuikenenKoe: @DeBoerin staat er een mixer in dan?

Eerste jaren rondpompen met leiding met verplaatsbare spuitkop, een keer laten mixen door heeres abbega. Tegenwoordig begin van het jaar pas vol pompen en voor uitrijden terug pompen naar stal en van daaruit weg.
KuikenenKoe
@DeBoerinmet eigen pomp en wat voor pomp gebruik je dan?
DeBoerin
Quote:
@KuikenenKoe: @DeBoerin met eigen pomp en wat voor pomp gebruik je dan?

Vogelzang ... ik ben geen expert 😉
casev
Wij zijn ook aan het kijken voor een paar kuub extra opslag. Heb hier nu een offerte liggen van een 350m2 Mestzak (aligator). Prijs kwam op €37 / m2 uit, ex btw.
Vond het niet goedkoop....
cjw73
Grote worden iets goedkoper.
wotan2
Dan zou ik eens aan een of meer Winbags (oprolbare mestzak) denken, leg die op de percelen op afstand en rij die vol als het nodig is.
Als je hem weer leeg maakt rol je hem op en leg je hem ergens waar hij niet in de weg ligt (op een hoop draaien). Geen vergunningen nodig en geen ruimte verspilling. Een oprolkar te huur in de buurt is wel een must dan, zelf kopen is nogal prijzig.
cjw73
Ik heb 3 jaar geleden een nieuwe alligator mestzak gekocht van 1200 kuub. En geloof dat het 38000 euri was inclusief grondwerk en het hekwerk wat er van de gemeente om moest. Heb daar voor een wiefferink gehad. En qua prijs en kwaliteit ontlopen ze elkaar niet veel. Ik laat de mestzak eens per jaar mixen Door heeres abbega en gaat perfect. Mzzl.
+1
huub
Ik vind het nogal prijzig, een silo is dan niet veel duurder. Silo krijg je beter leeg en daardoor blijft 1000m3 ook 1000m3, niet 850m3 na een paar jaar.

De extra ruimte die een mestzak in neemt moet je ook tellen (huiskavel, €7/m2?)
zeppmann
Ik heb sinds vorig jaar een Alligator mestzak als extra opslag. Wat me tegen valt is dat er een behoorlijke stank uitkomt. Het lijkt wel of de zak met de wind op en neer beweegt en in- en uitademt .Wat is de ervaring hiermee van andere gebruikers?
dorpsrandhoeve
Ze kunnen behoorlijk stinken.
+1
George
Volgens mij kun je beter een goedkope silo kiezen met een goede liner erin. Zal wel iets duurder zijn maar wel beter te mixen en leeg te krijgen tegenover zo'n mestzak. Ik heb daar helemaal in Friesland 😄 ergens zo'n nieuw drijfkleed gekocht en een liner in mijn bestaande silo laten monteren. Mijn silo dus gerenoveerd en nu hoop ik dat hij mijn tijd voortaan meegaat zonder dat ik hem iedere 4 jaar schoon moet maken en controleren zoals voorheen.



cjw73
Dat mixen en leeg krijgen ben ik zeker niet met je eens. Mijn mestzak gaat helemaal leeg en heb ook silo's genoeg gezien waar nog een halve meter in staat.
josl
Ziet er mooi strak uit george. Ik heb een drijfdek van milieusystemen tiel gehad op mijn betonnen silo nadat de kap het begeven had. Drama, kuilen vol met water, niet te mixen. Nu weer een kap erop.
3 speen
Hoe heet da t bedrijf George heb ook zo,n silo ik moet het zelfde ook vervangen
George
Ik heb gewoon een stalen Neuero silo uit 1988 en heb deze laten voorzien van een liner zodat de silo niet meer gaat roesten. Het is geleverd en gemonteerd door Pas opslagsystemen uit Drachten. Silo is hierdoor geheel gerenoveerd en weer geldig gekeurd voor 5 jaar.
weurding
Zou een bassin nemen, goedkoper en tegenwoordig goed te mixen met een mixgat er bovenin, hier eentje vanaf 1991 en geen noemenswaardig onderhoud, een soms 2 keer per jaar komt jannes oostra te mixen en in tegenstelling tot die relutex of gaassilo's geen gevaar op "springen" . collega 2 km verderop heeft dat meegemaakt dit voorjaar en dat gun je niemand
Greetje
Wij hebben ook een basin, van Wildeboer in Nieuwleusen. Laten hem 1x per mixen met een mixer aan de mobiele kraan. Staat er sinds 1992, nog steeds erg wijs mee.
Kan me nog een artikel herinneren over de kosten van een betonnen silo en mestzak enz. uiteindelijk was een betonnen silo op den duur goedkoper. Vraag voor de aardigheid eens bij Heeres ofzo naar het werk wat zij van die zakken enz. hebben, Het houdt hun mooi van de straat. Persoonlijk zou ik altijd voor een betonnen silo kiezen, maar dat is mijn mening
cjw73
Er is 1 ding wat ik alleen kloten vind aan de mestzak en inmiddels mijn tweede. En das regen water!!!! Gedurende het zomer seizoen is die van mij altijd leeg maar kreeg vorige week hier ook 70 mm en dat is op 500 vierkante meter flink wat hoor.
weurding
Gooi er hier een dompelpompje op met een langere slang eraan gaat prima
zeppmann
Slangetje erin en hevelen. dan is ie met 'n paar dagen 'vanzelf' leeg.
cjw73
Dat gaat bij mij niet. Want hij is in de midden 1.80 onder het maaiveld. Maar gaat wel met een dompelpomp. Maar de capaciteit loopt snel terug doordat het 3 meter omhoog moet.
weurding
Quote:
@cjw73: capaciteit loopt snel terug doordat het 3 meter omhoog moet.

erbij blijven duurt toch te lang, gooi hem er s'morgens in en meestal sávonds is ie leeg, in de winter hoeft het ook niet zo hoog opgevoerd worden
Greetje
Idd, water op het bovenkleed is een nadeel, wij hebben er een 4" slang inliggen die ik met de giertank af en toe even aan de loop maak, dan hevelt ie vanzelf leeg.
voske
Zijn die opslagen ook nog in trek bij mesthandelaren om te huren? Op voorhand opslag regelen en eerst bv 2 jaar verhuren.. Wat zou je kunnen beuren voor een goed te mixen, goed bereikbare, nieuwe betonnen silo van 1200 kuub?
+1
de hoef
Quote:
@voske: , goed bereikbare, nieuwe betonnen silo van 1200 kuub?

4 euro per m3
jan w
Quote:
@voske: nieuwe betonnen silo van 1200 kuub?

Als je de silo wilt verhuren, zou ik maar eens beginnen met € 6.00 per m3
de hoef
Quote:
@jan w: € 6.00 per m3

waar heb je dat opgebazeerd
KuikenenKoe
@de hoefvorige winter moest ik ook 4 euri huur per m3 betalen
maar heb geen idee wat het nu gaat worden
de hoef
@KuikenenKoe
is toch ook een mooie prijs ,hoeft toch ook geen 6 te zijn
leven en laten leven hebben ze ons geleerd
voske
Midden in akkerbouwgebied
KuikenenKoe
En het verplaatsen is dat wat te doen ,heeft iemand daar ervaring mee ?
is volgens mij voordeel t.o.v. silo
cjw73
Verplaatsen kan wel hoor. De vorige mestzak van mij heeft heeres schoon gespoten en toen op geladen en bij iemand anders weer geplaatst.
Jaap40
@voske
Reken maar eens aan de jaar kosten van mestopslag per m3. Dan moet verhuur nogal wat opbrengen.
jan w
Kun je de mest op eigen land gebruiken, anders kun je je afvragen of het wel interessant is om zelf een silo, mestzak te bouwen of aan te leggen.
+2
Noorderling
Wanneer je opslag genoeg hebt om de mest te houden tot april heb je gelijk. Afvoeren in december januari weet je zeker dat je de mest te duur afzet. Zit momenteel ook een 4-6euro tussen nu en april in afzetkosten in gebied met akkerbouw en melkvee, dat verschil gaat ook nog wel 10 euro/kuub worden komende winter.

Kan wel het overwegen waard zijn om zelf een opslag bij een akkerbouwer te plaatsen. In de winter goedkoop vol laten rijden met een vrachtwagen en op het meest geschikte moment van het jaar ben je niet van vrachtwagens afhankelijk. Wat toch vaak de beperking is in het seizoen met rijtijden en capaciteit.
KuikenenKoe
Quote:
@jan w: Kun je de mest op eigen land gebruiken,

nee niet alles maar wil door extra mestopslag proberen mest financieel op gunstig moment af te zetten

zat dit voorjaar in januari vol was beetje dure afzet toen,wil dat liever niet weer
voske
Is wel een idee ja. Maar over een jaar of 2 als we vol zitten, dan heb ik de opslag zelf nodig. Zou maar tijdelijk zijn.
WRV70
Hier ook bezig met extra mestopslag. Komen komende winter ook aan 10 euro verschil om in de winter af te voeren. In het seizoen 6 komende winter verwacht ik zeker 16 te moeten betalen. Was vorig jaar al 13-14 euro/ton.
Iemand ervaring met het bedrijf flexsolutions uit Denekamp. Die boden mij een paar jaar geleden al een scherpe prijs aan voor een mestzak.
Gaan voor een 2000 m3 bijbouwen. Zat ook te denken aan een ronde gaas silo met een inliner erin. Twijfel over de degelijkheid en levensduur. Krijg volgende week een offerte van Albers .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestzak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
234
TREFWOORDEN