LTO vraagt weer uitstel mest uitrijden

Is bijna elk jaar hetzelfde liedje, maak dit toch eens structueel :mad: :

Verleng boven de grote rivieren de uitrijperiode van dierlijke mest op bouwland tot 15 september. Dat dringende verzoek heeft LTO Nederland donderdag gericht aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Eerder deze week vroeg LTO al om de uiterste inzaaidatum van groenbemesters te verschuiven naar 15 september. Zowel het mest uitrijden als het inzaaien van groenbemester mag normaal gesproken tot 1 september.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Zou mooi zijn beetje rust op mestmarkt kweken in deze roerige tijd!
oldhuus
Kan ook nog een beetje mest aanvoeren, maarja is te nat.
+1
Jaap40
Die mest is volgend jaar ook nog van goede kwaliteit. Maar ik vindt het prima extra tijd.

Maar stel allereerst de mest normen bij. Er moet meer mest op de wei.
+2
Noorderling
Elk jaar maar weer uitstel aanvragen komt nou ook niet bepaald professioneel over. De tarwe is vast ook niet in de stromende regen geoogst, organiseren die boel en wees niet afhankelijk van teveel partijen.

Zorgen voor opslag en bemesten wanneer de plant er behoefte aan heeft, alles wat nu nog op bouwland moet is de hoofdteelt tekort gedaan.
Deutzrijder
Ben het helemaal met je eens.
Mestnormen moeten omhoog.
Het is puur armoede in het grasland
+2
ejb
Heb veel liever dat je structureel mag bemesten vanaf 1 februari.
Verder vind ik ook dat de mestnormen fors omhoog moeten te beginnen met volgend jaar weer 250 kg N uit dierlijke mest i.p.v. 230 kg nu
spotmelker
Inderdaad Co, structureel! De laatste mest die ik bewaard heb om na de pootaardappelen en plantuien de groenbemester/nieuw gras lekker aan de groei en het onkruid er onder te krijgen kan er dit jaar niet op. Dat gaat super op warme grond en scheelt kunstmest/bespuiting. Dan moet het op graspercelen die aankomend voorjaar geploegd worden voor akkerbouwgewassen, is toegestaan maar zonde van de mest. Gewoon weer tot 1 oktober, de economie dwingt wel tot tijdige bemesting.
+3
huub
Verlengen? Inkorten in ruil voor bemestingsruimte, ieder jaar hetzelfde liedje, de laatste dag moet er 's avonds nog gereden worden om het weg te krijgen en vervolgens klagen dat het RE in de voorjaarskuil te laag is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , doc , dijksma en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN