Nou DIJKSMA, komt er nog uitstel tot 15 sept?? JA / NEE

We willen nog wat bemesten voor de 4e snee, eergister ging het net, net, gister weer 27mm!, water staat op het land. knmi.nl/klimatologie/geografische_overzichten/…
Nu het land kapotrijden of wachten tot volgende week?? Of we gaan 1 februari het maïsland bemesten aan u de keuze.

Deel dit topic

Reacties

Coen
Gevraagd om verlenging tot 15 september op BOUWLAND
oldhuus
Och, nou daar hebben we wat aan, LTO.., vorig jaar was tot 15 sept, grasland. Morgen maar wat proberen het is niet anders.
Jannus
Hier is de loonwerker vandaag nog bezig,gaat net op de laagste percelen maar zolang het kan beetje mest erop,de rest laat ik zitten tot het voorjaar
Sjaak Bosma
Als mevrouw Dijksma al verlenging toezegt, zal zij dat pas op het laatste moment doen. Degenen die daar niet op willen gokken, hebben hun mest dan toch al uitgereden.
oldhuus
Ja vorig jaar hebben we een perceel 40m3 gegeven, 's avonds kwam Dijksma ineens nog met uitstel.
Todi
Het gaat om percelen waar het gras nog niet goedschiks gemaaid kan worden, En dan moet er nog mest op.
+2
ek
Bemestingstechnisch is het veel beter de mest te bewaren tot volgens voorjaar. Veel meer rendement en dus beter voor de kringloopwijzer. Moet je dus zorgen voor voldoende opslag.
+5
cs-agrar
Niet vergeten dat grond nu op temperatuur is dus mest een stuk sneller werkt. Waarom op bouwland wel en op gras niet, gras zou je altijd minder uitspoeling hebben, lijkt mij
Wiebren
Voor grasland komt er zeker geen verlenging, alleen bij bedrijven met ernstige muizenschade wel. Op bouwland nog even afwachten. Overigens is daar nog niet geoogst op veel plekken (was de reden om verlenging te vragen), dus die hebben nog wel een paar dagen extra ruimte
+3
de hoef
Wiebren kun je je ook is niet hard maken voor bedrijven die italiaans zaaien na mais en heel de winter laten staan ,een snee eraf halen en weer mais .kan misschien de bemesting ook is omhoog
cs-agrar
Quote:
@Wiebren: Op bouwland nog even afwachten. Overigens is daar nog niet geoogst op veel plekken

Enkele voorgaande reakties lezende, geld dat voor gras ook zo hier en daar.
+3
frank post
@ wiebren,kan landbouwkundig en milieukundig niet begrijpen waarom bouwland (in tegenstelling tot grasland) nu nog bemest moet worden?
+1
spotmelker
@ frank post Dat is een kleine bemesting om de groenbemester die na vroeggeoogste gewassen zoals graan, pootaardappelen en plantuien te laten slagen. Hier in regio wordt daar meestal snelwerkende varkensmest voor gebruikt en met 10 M³/ha werkt dat super. En op graanland is een beetje extra stikstof van belang voor de vertering van stoppel en stro wanneer er in de herfst bloembollen op geplant worden. Anders krijg je een inkuil-effect.
Wiebren
@spotmelker
Juist !
De inzaaidatum voor een groenbemester ligt op 1 september en dan is de aanwendperiode voor dierlijke mest net zo lang en voor kunstmest 15 sept.
Veel gewas is nog niet geoogst dus ook de groenbemester komt er voor dinsdag niet in. Door alles op te schuiven kan er een goede groenbemester geteeld worden.
+1
friesboertje
De koeien brengen de mest zelf wel naar buiten na 1 september. 😄
Todi
Ik kreeg net een tel. dat 14 dagen langer uitrijden mag maar ik kan nog geen bevestiging vinden Wiebren?
Wiebren
Als je een van de bedrijven met muizenschade bent wel ja, staat op RVO.nl en in de nieuwsbrief die we gistermiddag aan alle boeren in het meldpunt gemaild hebben
+1
jvt
Wat een geneuzel elk jaar, bouw nou eens gewoon fatsoenlijke mestopslag. Als je nu vastloopt met een nieuwe stal omdat je graag een goedkope 6rijer wou bouwen ipv een 4rijer, wist je dat opslagcapacteit een beperkende factor zou zijn. Dus... gewooon mestopslag bijbouwen, of mestdistributeur bellen, mest afvoeren in de winter, mest aanvoeren als je plaatsingsruimte hebt in het voorjaar. Very simple, rekensom maken wat jou het beste past
+2
de hoef
Quote:
@jvt: Very simple,

ja bij jou wel ja ,bij jou loopt het van de heuvel af als de put over loopt
oldhuus
Stal is 5 rijer van 40 jr oud, silo hebben we ook al 25jr, putten net leeg gereden opslag tot 20febr opslag mag alleen binnen bouwblok waar ik meer plannen heb jongveestal ofzo moet ik nu nóg zo'n silo bijbouwen om in de weg te staan of paar jaartjes doorknooien. Maar zo'n Engelse LAGOON lijkt me wel wat, kan hier vast wel op het leem denk ik, voorjaar sleepslangen hoef je ook water toe te voegen.
cs-agrar
Quote:
@oldhuus: Stal is 5 rijer van 40 jr oud,

Je kelders zijn al wel met gangen, of op palen?
+1
oldhuus
@cs-agrar
4 gangen alleen roosters onderkeldert 2meter diep ofzo.
jvt
Als je toch jongveestal wil bouwen, maak je nu vast de onderbouw. Roosters en platen erop, mestopslag in orde. Of denk ik ff te simpel??
oldhuus
@jvt
Ja, ik heb ook een lage melkprijs om dan iets te bouwen wat direct niks oplevert, wacht eerst wel eens op de nb-vergunning.
de hoef
Quote:
@oldhuus: eens op de nb-vergunning.

als dat net zolang duurt als hier kan de melk al wel weer twee kwartjes zijn
jvt
@oldhuus
dan gewoon ff laten laden, en in voorjaar weer aanvoeren, deden we in NL de laatste jaren ook wel. Kost dan een 6 euro, maar daar kon je op dat moment geen noodsprongen maken met mestopslag.
spotmelker
@jvt 6 Euro?? Hier komen ze niet eens als je vooraf niet 3 keer zoveel betaald. En de mest die dit weekend nog is uitgereden regent lekker in nu. Heb wel weer 30mm te pakken.
jvt
@spotmelker

heb het over verschil van 6 euro, dus nu afvoeren, vd lente geld bij bij aanvoeren. Verschil is dan meestal een euro of 6 voor opslag...
oldhuus
@jvt
Is een idee, maar heb al aangevoerd mag niet afvoeren.
Maar zaterdag de putten leeg gereden 😄, land was bijna droog maar is vandaag al weer zo nat hoef nu niks meer te proberen, 15 februari redden we zo wel.
+5
paul1
Ik stel voor dat iedereen die met een blauwe trekker rijdt,
uitstel krijgt.
Twentsch Land
Blauw in het land, gereedschap bij de hand .... ????
+2
weurding
Quote:
@paul1: iedereen die met een blauwe trekker rijdt,

dan kies ik toch voor extra opslag 😄
oldhuus
Blauw op het land oliekan in de hand, rood in de polder oliekan op zolder.
weurding
Quote:
@oldhuus: rood in de polder oliekan op zolder.

lekker makkelijk, slangetje eraan kan je het zo in je rooie laten lopen 😄
+1
Greetje
Ford maakt lange dagen kort
de hoef
Quote:
@Greetje: dagen kort

de nachten zijn hier toch al lang
weurding
Je verveelt je toch niet s'nachts?
de hoef
@weurding
waarom heb je nog iets leuk in de aanbieding
spotmelker
@de hoefblauwtje gelopen?
+1
weurding
@de hoef scooter met verlichting 😉
de hoef
@spotmelker
brabantse nachten war
+1
gezienus
Ford maakt lange dagen kort

In welk opzicht snel werken of om 11 thuis met motorschaden 😃
weurding
@gezienuss'morgens? starten ze dan al?
gezienus
@weurding is heel makkelijk springt hij in 1 keer aan wordt hij blauw doet hij er vaker over spuiten ze hem rood
+1
cs-agrar
@gezienus
Gelukkig is het maar maar bij één slechte serie gebleven, die met witte velgen..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , bemesten en dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN