Ref.datum 2 juli één week vervroegen


Mijn pleidooi aan de politiek is om de referentiedatum van 2 juli met één week te vervroegen.
Ieder kent in zijn omgeving waarschijnlijk wel excessen van (grote) koppels koeien die nog gauw even met terugwerkende kracht aangemeld zijn in het I & R systeem.
In Midden Nederland heeft een quotumhandelaar na 2 juli ruim 1.000 hoogdrachtige Yersey vaarzen geimporteerd uit Denemarken en wil deze gaan melken op een 4-tal grondloze bedrijven volgens het Kempen/Structovoeren principe.
Het laat zich raden dat deze dieren met terugwerkende kracht zijn aangemeld en dat het deze quotumhandelaar louter is te doen om fosfaatrechten.

Ik weet niet of het juridisch kan maar ik zou graag zien dat voor kleinere mutaties in I & R de datum 2 juli blijft en voor grotere aantallen bijvoorbeeld 25 juni.
Ik vindt het zeer onrechtvaardig dat door sjoemelende lieden de generieke korting veel hoger gaat uitvallen.
Het lijkt me dat RVO hier eens diepgravend in moet duiken!!

Deel dit topic

Reacties

+5
jan is hobbyboer
Mijn voorstel is deze onzin helemaal van tafel te vegen.
oldhuus
Gewoon geen fosfaatrechten, is toch maar een omslachtig lapmiddeltje.
m uut m
Terugwerkende kracht met een export dier lijkt mij wel heel sterk
+4
jorisdriepinter
Als je als overheid een quotum insteld via een systeem dat tot. 5 dagen terug mutaties accepteerd voldoe je niet aan de voorwaarden die je kunt stellen aan een volwaardige rechtsstaat.
De rechter gaat dit mijn inziens dan ook niet accepteren.
Het ware beter als dit vooraf al werd aangepast.
Lijkt me dus wel een discussie onderwerp worden in de 2e kamer.
brabo
Quote:
@jorisdriepinter: Lijkt me dus wel een discussie onderwerp worden in de 2e kamer.

denk je ?
ze hebben daar wel belangrijkere onderwerpen te bespreken
jorisdriepinter
Je volgt de 2e kamer duidelijk niet. Je wilt niet weten welk geneuzel daar langskomt 😃
david2
Quote:
@jorisdriepinter: Je wilt niet weten welk geneuzel daar langskomt

ze hebben pas nog vergaderd dat bitter lemon terug moet in de kamer...... dat zijn belangrijke onderwerpen
dorpsrandhoeve
Ik vind het best allemaal. pfffff, veel te warm om me daarover druk te maken.
3 speen
Een goed plan jan allemaal stomme onzin is het
familie pelle
Helemaal mee eens strick. Dit zijn de cowboys van de cowboys. Eerst deze aanpakken.
+1
kuilhapper
Wat ik niet snap, waarom 02/07 een referentiedatum is, en 2014 een referentiejaar. Iedereen heeft wel piek momenten qua veebezetting, dan zou je ook het hoogste aantal in 2014 op een willekeurige dag moeten mogen nemen! Dat dit juridisch niet anders kan is onzin, willen is kunnen!

En dan hebben we verschillende kamerbriefen voorbij zien komen waarin duidelijk stond dat anticiperen "zo veel mogelijk voorkomen zou worden"
waarschijnlijk doelde Sharon hiermee op mensen die land kochten...
+2
vette piet
Als er dan toch een referentiedatum in 2015 moet zijn, zou ik zeggen 1 april. Niet dat dat mij het beste uitkomt, maar omdat die datum niet gemanipuleerd is door I+R opgaven, en omdat die aantallen opgegeven zijn met de gecombineerde opgave, de aantallen van die dag zijn dus bekend, en we hebben het naar waarheid ingevuld en ondertekend, dus minder gedoe met rechtzaken over die aantallen.
+1
puntertje
Gewoon de hele 2 juli vergeten, het is gelul dat juridisch niet anders kan, maar het ministerie heeft geen zin om jarenlang te procederen want dan komen ze in de knel met de uitvoering. Het is een 'praktisch' punt dat verkocht wordt als zou het juridisch niet anders kunnen.
Er waren ook veel boeren die voor 2 juli het 'juridisch recht' hadden meer eigen mest te plaatsen en dat kan ook zomaar afgepakt worden.
verbi
Wat ik begrepen heb is dat 2014 referentie jaar is en dat het vee dat gemiddeld van 1-1-15 tot 2-7-15 meer gehouden is erbij getelt wordt.Dus als je op 30-6 50 koeien bijgekocht hebt telt dat dus gemiddeld maar 0.54 koe en dat schiet niet op. Wil je maximaal benutten dan moet je ze 1-1-15 gehad hebben.
meelezer10
Bron ??
christo
Zelf verzonnen, of door een ander laten doen?
jg
Staat letterlijk in de brief van Dijksma.
matt
@jg
Daar staat in dat ze de mogelijkheden onderzoekt..
verbi
Nee niet zelf verzonnen ook niet door een ander laten doen.Alles goed doorspitten zoals het nu gepresenteerd wordt dan kom je tot deze conclusie. Heb kamerleden gesproken en gemailt en mogelijke antwoorden gekregen. Als je iets wilt weten moet je in het hol van de leeuw zijn die maken het beleid en iedereen eromheen is allemaal bullshit.
+1
Huppel
1000 koeien grondloos houden gaat niet lukken met de AMVB.. . . Grond is (hetzij beperkt) verplicht. Als hier geen enkele rekening mee is gehouden dan duidt dit vrij duidelijk op speculatie. Het lijkt mij dan vrij kansloos om hiervoor rechten toegewezen te krijgen. Juridisch zijn dergelijke situaties vrij simpel op te lossen door in de wettekst toe te voegen dat rechten pas toegewezen worden wanneer men per 15 mei (datum GO) aan de AMVB voldoet. Alles daarboven niet toewijzen.

Aan de andere kant, waarom zou de overheid moeilijk doen over het uitdelen van rechten? Als je wat meer uit deelt, dan heb me minder gezeik met individuele rechtszaken. Het komt toch wel bij de generieke korting op. En valt er bezwaar te maken tegen de generieke korting?

Bij het toewijzen van dergelijke fosfaatrechten is elke melkveehouder in Nederland directe belanghebbende ivm de generieke korting (ik denk dat dit juridisch erg complex kan gaan worden). Het lijkt me dan ook logisch dat belanghebbenden bezwaar mogen kunnen maken tegen dergelijke toewijzingen en dat dus de toegewezen fosfaatrechten openbaar moeten worden gemaakt.

Het zou de LTO sieren om hier een vinger achter te krijgen en dat als belangen organisatie bezwaar tegen dergelijke toewijzingen wordt gemaakt. Dat is in het belang van de bestaande leden!
+1
meerboer
Verbi, zo hoor het en zo moet LTO er ook in gaan staan.
Maar ga ook eens de vergunningen bekijken bij die extreme koppels koeien
die even gauw zijn aangekocht.
fries8
Gewoon 2014 als referentie jaar en verder niets, dit lijkt mij het eerlijkst
oldhuus
Komt je goed uit, maar schaf die hele onzin maar af daar is iedere boer mee geholpen wie wil er nou meer papier advieskosten en kopzorgen.
Is gewoon een of ander socialistisch redmiddeltje toen het al te laat was, er zijn al teveel koeien en veel stallen zijn net klaar of ze staan nog niet vol. Laat de markt het nu maar reguleren dat wil de EU toch zonder quotum, met deze melkprijzen en mestafzetkosten loopt het niet verder uit de hand, en we kunnen de rest van Europa en Nieuw Zeeland ook geen fosfaatrechten opleggen.
Het hele gedonder afschaffen,!!!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , dieren , denemarken , politiek en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
1