Eiwitten uit o.a. zuivel veel gezonder ???

Het eten van eiwitrijk voedsel is mogelijk gezonder dan gedacht. Eiwitten helpen de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten soepel te houden, zeggen onderzoekers van de University of East Anglia in de Engelse stad Norwich. Het positieve effect zou zelfs even groot zijn als dat van stoppen met roken of meer gaan bewegen, zeggen de onderzoekers.

Onder meer zuivel, vlees, vis, peulvruchten, broccoli en spinazie bevatten veel eiwitten. Het was al bekend dat die goed zijn voor onder meer de spieropbouw, de aanmaak van huidcellen en het tegengaan van overgewicht.

Meer: nos.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Freriks
Echte roomboter is ook al beter dan margarine.
En over 10 jaar komen we er ook achter dat je toch beter dicht bij een megastal kunt wonen dan in een willekeurige stad. 😎
weurding
Quote:
@Freriks: dicht bij een megastal kunt wonen

zijn die er dan nog?
gerrie-hul
Wat denk je waarom bleu band met roomboter word gemengd Werd hier vrijdag bij een supermarkt gratis uitgedeeld
Annejoy
Omdat de boter momenteel zo goedkoop is?
hans1980
Eindelijk we komen er achter !!
Dierlijk gezonder dan Plantaardig melk een ei mooi stukje vlees lekker toetje , hoop dat men de producten beter aanprijst en waardeert !
Een fles Cola , Bier , Chips , Light Producten , Margarine
allemaal dus veel minder dan de ouderwetse gangbare kost , dus doe daar wat mee zuivelverwerkers , slachterijen !!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , azie , voedsel en eiwitrijk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1