Drukbezochte demo bodembewerking grasland

Afgelopen donderdag was er een demonstratie bodembewerking grasland in Dalfsen (OV). Evers Agro en Pool Agri demonstreerden er hun diepwoelmachines, terwijl een bodemdeskundige de werking van de beide systemen analyseerde. 

Deel dit topic

Reacties

Dul65
Heb deze machines ook in juni op de Marke gezien, onder droge omstandigheden, leveren prefect resultaat de verdichting in de bodem is helemaal weg. Maar is wel duur. Kost minimaal 100 euro per ha. Moet er nogal wat meer gras groeien.
+6
spotmelker
Verleden jaar ook op de klei bij Dairy Campus gezien. Daar vond ik het een ramp. Laat bodemleven z'n werk doen en ga niet met van die idioot zware machines het land op.
oldhuus
Ja het moet natuurlijk wel flink droog, maar dan zou ik alleen de kopakkers laten doen, mits ie het vlak neer legt.
+1
Herbert
Na de 2e snede hier een demo van een grasland diepwoeler gehad. Alle proefstukjes zijn totaal verdroogd daarna. Die machines alleen in het najaar gebruiken. Een wat drogere periode is funest voor je gras.
Herbert
Maar ik moet ook zeggen dat dat natte gaten waren waar ondertussen allang water had gestaan. Nu geen enkel plasje
oldhuus
Hier is water vaker een probleem als droogte, voorjaar wat natte gaten (leem) met een woelpoot gedaan daarna even met de landrol d'r over, is nu wel mooi droog daar.
Noorderling
Als je een keer begint met woelen moet je blijven woelen, wanneer je de grond los maakt en een keer het land op moet wanneer het wat natter is, verdicht die losse grond juist extra goed.

Storende laag druk je zo weer dicht, zou dan beter een keer dieper kunnen ploegen om de ploegzool weg te werken en door de rest van de grond te mengen, wanneer het probleem dieper zit draineren met een kettinggraver. De rest lijkt mij tijdelijk lapwerk.
cs-agrar
Op de demo is de grond er niet beter van geworden schat ik zo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Evers , demonstratie en grasland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1