Belgische veehouder krijgt 2,7 cent per liter melkquotum

Na een aantal weken onderhandelen, hebben de Belgen akkoord bereikt over de landbouwcrisis. Zo krijgen melkveehouders een eenmalige rechtstreekse toeslag van 2,7 cent per liter melkquotum.

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Frankrijk en België doen prijsondersteuning.

Waar wat en hoe komt het met de vrije markt?

Nederlandse melkveehouders hebben nu wel een compleet ander speelveld als hun Europese collega's. Dit kan en mag zo niet langer doorgaan.
+3
John fr
Dus : ook aktie ??
christo
Autobanden zien er toch wel genoeg. Als het eerste asfalt begint te smelten denk ik dat onze Mark Sharonneke wel even rechtzet.
+3
George
Nee John , Nederlandse boeren zeuren liever dat het niet eerlijk is wat hun Europese collega's wel voor elkaar krijgen. Geloven nog in een vrije markt die nooit bestaan heeft en niet zal bestaan! Zolang het GLB bestaat en we in mei ieder jaar in de gehele EU moeten opgeven wat we gaan telen aan arealen graan , aardappelen , conserven etc. en aan aantal runderen ,varkens , kippen , etc houden , staat de markt compleet onder regie van de EU. Door dat we deze gegevens ieder jaar braaf aanleveren worden we beloond met toeslagrechten als we aan alle aan hun gestelde randvoorwaarden voldoen , (lees braaf in de pas blijven lopen).
+4
John fr
@George
Ja, George , en dan vergeet je nog hoeveel mensen wij ,Eu boeren, aan een goed betaalde baan helpen om al die gegevens te controleren en boetes op te leggen!
pieter p
Quote:
@Jaap40: Frankrijk en België doen prijsondersteuning.

Je vergeet de spanjaarden, ze krijgen een eenmalige crisistoeslag van 300€ per melkkoe
m uut m
Wat ze in Belgie krijgen is een sigaar uit eigen doos.Waarom zouden wij dat in Nederland willen want in goede tijden moet je weer inleveren.Laat iedere "ondernemer"dat zelf oplossen daar hebben we de overheid niet voor nodig.
+3
Jaap40
Gaat er mij om dat diverse landen douceurtjes uitdelen. Dit heeft niets te maken met vrije markt denken.

Het speelveld wordt nu op allerlei manieren beïnvloed. Als Nederlandse zuivelsector hebben we daar geen voordeel van.

Hoe zo moet je in goede tijden weer inleveren m uut m?
m uut m
Moet je het artikel toch beter lezen jaap40

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkquotum en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0