Nieuwe mestanalysetechniek in 2017 praktijkrijp

De nieuwe mestanalysetechniek NIRS (Nabij Infrarood Spectografie) ) zal op z’n vroegst in 2017 kunnen worden ingevoerd. Oorzaken daarvan zijn onder meer dat het systeem wettelijk gezien nog niet geregeld is, terwijl de resultaten nog moeten worden gecontroleerd.

Deel dit topic

Reacties

ijssel
Hopen dat ze het er wettelijk niet door krijgen,er is al onzin genoeg op de markt.
brabo
Waarom niet?
Het lijkt me juist een mooi systeem waarmee je veel preciezer kunt bemesten. En ook niet onbelangrijk, de mestontvangers kunnen nu ook tijdens ontvangst precies zien wat ze krijgen. Ze kunnen dus meer mest afnemen omdat ze niet meer aan de veilige kant hoeven te gaan afwachten wat ze nu precies gekregen hebben.
+3
Freriks
Als je mest moet afvoeren weet je de uitslag als de vrachtwagen van het erf afrijd. Die info kun je inderdaad ook gebruiken voor je eigen bedrijfsvoering. Geldt ook voor mest aanvoeren. geen verrassingen dat je onverwacht en onbedoeld te veel mest aanvoert. Nadeel voor sommigen is dat er geen drijfmest met 18% fosfaat afgevoerd kan worden.
en hopelijk gaat de ontwikkeling nog effe door. Bel je de loonwerker om 50 kg stikstof met de zodebemester uit te rijden i.p.v. 20 kuub.
Jaap40
Het huidige overschot zal 10 tot 15% dalen volgens artikel. Niet verkeerd lijkt me.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0