Melkveeproefbedrijf: 76 procent minder droogzetters

Soms is minder beter, maar vaak is te weinig is fataal voor je celgetal:

Op melkveeproefbedrijf KTC De Marke in het Gelderse Hengelo is het gebruik van droogzetters met 76 procent verminderd. Op dit moment komt de dierdagdosering uit op 1,68. In 2014 lag de gemiddelde dierdagdosering van Nederlandse melkveebedrijven op 2,3.

Voordat de koeien op De Marke doorgezet worden, wordt de uiergezondheidsstatus bepaald van het dier. Als de koe geen mastitisverleden heeft en een laag celgetal, worden er geen droogzetters gebruikt. Bij een verhoogd celgetal of mastitisverleden wordt er een CMT-test (vierkwartierenschaaltje) gedaan.

Meer: veearts.nl/2015/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Hier gewoon helemaal niet, DD 1,2 , cel 170.
Frans1
Hier ook al anderhalf jaar helemaal niet meer, DD 0,9 cel schommelt tussen 150 en 250.
hookwood
Geen droogetters meer, maar zet je ze nog wel droog of melk je ze door?
Frans1
Alleen met Orbeseal, 7 - 8 weken
Todi
Tja hoe betrouwbaar zijn we nu weer bezig.We praten over 2 dingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , celgetal , droogzetters , taal en dierdagdosering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2