Illustratie van: Alex Miedema

Boeren voorzien verkeerschaos in Brussel

Ook uit Nederland komt een forse delegatie volgens EMB-vicevoorzitter Sieta van Keimpema. Wie van jullie gaat hier volgende week heen??

Deel dit topic

Reacties

-3
storm
Die duizenden boze boeren komen in elk geval niet uit Nederland! Zinloos om daar met je tractor naartoe te gaan, ik laat mijn belangen vertegenwoordigen door LTO want de markt zal zijn werk moeten doen nu!
Als je je het kunt permitteren om daar met de tractor te zijn en een vervanger te regelen en ook verzekeringstechnisch alles goed geregeld te hebben met je tractor daar dan zal het met die financiële problemen nog wel meevallen!
Ik kan het me in elk geval niet permitteren en betaal alleen mijn contributie van LTO dat lijkt me zinvoller.
Ja ik weet al wat voor een stortvloed aan LTO-haters ik over me heen krijg maar dat laat i wel over me heengaan????
+2
gezienus
Quote:
@storm: LTO-haters

vanuit hier gaan ook diverse bussen is nog wel een plaatsje voor je vrij kost je ook niks word door het Landvolk en Bauernverband onze standsorganisatie betaald kijk zover ligen de verschillen per land
brabo
Quote:
@storm: verzekeringstechnisch alles goed geregeld

je zal in ieder geval een kentekenplaat moeten hebben, anders kun je de grens maar beter niet overgaan
cjw73
Ach als de chaos compleet is zullen ze wel niet op het kenteken letten denk ik.
casev
Geen idee eigenlijk? Hoe moet je hier in nederland een kenteken er op krijgen?
wotan2
@casev
Hier haarfijn omschreven: rdw.nl/Particulier/Paginas/…
+9
matt
Quote:
@storm: Als je je het kunt permitteren om daar met de tractor te zijn en een vervanger te regelen en ook verzekeringstechnisch alles goed geregeld te hebben met je tractor daar dan zal het met die financiële problemen nog wel meevallen!
Ik kan het me in elk geval niet permitteren

in feite werk je dus 7 dagen in de week,en sta je 24 uur per dag voor je bedrijf klaar.
en ondanks dat je zoveel werkt,zeg je dat je nog geen 1 dag een vervanger kunt permitteren?
cs-agrar
Hoeveel melk zet je aan de weg @storm?
+1
jan 1
Kan beter met de fiets naar bels gaan casev, geen kentekenplaat nodig en je bent er eerder.
+2
jvt
Hier betaald de belgische boerenbond netjes het treinticket omdat bussen moeilijk wordt door de genoemde verkeerschaos. Wij gaan dus met de trein
cs-agrar
Is ook handiger, brussel is geen handige stad om met eigen vervoer te komen en te parkeren
pieta
Als je het niet te nauw neemt met de parkeerregels valt dat wel mee. 😄
cs-agrar
@pieta
Dat gaat met trekker beter. Parijs schijnt volgens radiobericht al op slot te staan door boeren
weurding
T'is al net zo een buitenstaander laatst tegen me zei; demonstreren met trekkers van een ton per stuk en dan ook nog serieus genomen willen worden? 😉
jvt
Stoor ik me ook wel eens aan, ofwel de fransen kunnen geen goede occasie betalen en leasen er dan maar eentje, of het valt wel mee en ze kunnen dikke fergusons rijden van nog geen twee jaar oud. Bij ons is het eerder de vraag of de trekker uberhaupt brussel nog haalt, daarom met de trein..😉
doppie
Wij gaan op de Solex zo lang de trekker nog niet op water rijdt.
cs-agrar
Deze keer niet, ben wel gevraagd. Heb er meerdere keren gestaan, toen was er nog een keuze Men leek vrije markt te willen, so be it, moet je ook de gevolgen dragen. Ik ga niet weer heen om de anti schreeuwers van toen in het zadel te houden
Met een paar minder kan het wel eens een stuk beter gaan.
+2
Jannus
Quote:
@cs-agrar: Men leek vrije markt te willen, so be it, moet je ook de gevolgen dragen

Zo denk ik er ook over,we hebben het er al over gehad en zelf reserveer ik ook voor mindere tijden omdat de markt nu eenmaal grilliger wordt.

'Bevrijdingsdag'...ppfff 'k zou me schamen het eerst uit te spreken en vervolgens jankend in Brussel te gaan staan....

Ga wel kijken voor de buis.......welke LTO voormannen het lef hebben hun gezicht te tonen..........
cs-agrar
Quote:
@Jannus: welke LTO voormannen het lef hebben hun gezicht te tonen..

daar hef je niets van te verwachten, zijn bang van aktie, aaien liever. Hulp zou voor sommigen welkom zijn, en een extra centje kwat ik ook niet in, maar tis uitstel van executie.
cornelissen
Zoals ik begrepen heb heeft de copa(waar lto bij is aangesloten) dezelfde dag ook een demonstratie in Brussel.Deze demonstratie hebben ze wat later aangevraagd,dus hebben ze een minder mooie plek in Brussel. De eisen van de copa: exportsubsidies en interventie
John fr
Voorbeeldje hoe het kan , als je maar wil :

Agrarische crisis: Al twee dagen rijden de trekkers van boze boeren samen op de Franse hoofdstad. Vanmorgen, duizenden demonstranten, maar ook de boeren en onafhankelijke vervoerders, bereiken Parijs met de trein en met alle middelen.

Boeren hebben de nacht op parkeerplaatsen die in de buurt van belangrijke snelwegen rond Parijs doorgebracht. Sinds 06:00 vanmorgen, sloeg zij de weg en komt 6:30-07:30 op snelwegen tol vijf Buchelay (Yvelines); Chantilly-Senlis (Oise); Coutevroult (Seine-et-Marne) Fleury-en-Bière (Seine-et-Marne) en Saint-Arnoult (Yvelines).

Rond 09:00 komt het konvooi aan op de rondweg van Parijs en vervolgens richting het Place de la Nation. Volgens informatie van de prefectuur, blijven tractoren geparkeerd op de Place de la Nation en Vincennes gedurende de dag. De plaats wordt ingericht voor een sprekende vakbondsleiders.

7seizh.info/2015/09/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sieta en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN