ING afdeling bijzonder beheer laat koeien verhongeren

Een gezonde kudde koeien werd in een jaar tijd gereduceerd tot een vermagerde en hongerige veestapel. Het is het gevolg van een conflict tussen hun eigenaar en de afdeling bijzonder beheer van ING. Een bank die nota bene deze week werd uitgeroepen tot meest duurzame in zijn soort.

Melkveehouder Eric Reintjes en zijn medewerkers moesten met lede ogen aanzien hoe het lot van de koeien in handen kwam van mensen die meer verstand hebben van spreadsheets dan van boeren. Dat ging niet alleen ten koste van de financiële gezondheid van het bedrijf, maar ook ten koste van de fysieke gesteldheid van de levende have.

Meer: ftm.nl/exclusive/…

Deel dit topic

Reacties

George
Ja wat moet je daar nou van zeggen?
+5
jan is hobbyboer
Iets waar George en ik ons voorlopig niet al te druk om hoeven te maken volgens mij 😄. Baas op eigen erf is mij veel waard.
+1
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Baas op eigen erf is mij veel waard

Ik weet niet precies hoe het daar zit,maar hier per melkkoe aardig meer hypotheek en het enige wat de bank vraagt is mijn jaarrekening en natuurlijk de rente en aflossing 😄
+2
George
Die heel grote bedrijven gaan het niet voor de wind blijkt ook nu weer. Na Van Bakel is dit ook een debacle. Ik ben blij Jan dat ik in een andere positie zit ook al ben ik naar tegenwoordige maatstaven net als jij maar een boerke van niks.
+6
vaak
Nou Boerkes van niks, jullie zijn financieel wel zorgeloos en als je ook nog eens gezond mag zijn dan behoren jullie tot de rijksten der aarde, laat een ander maar 300 koeien melken!!
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@vaak: laat een ander maar 300 koeien melken!!

ik gun iedereen 300 of meer koeien, daar zit echt geen millimeter afgunst bij. Ieder z'n leven, maar ik moet er niet aan denken.
MTSTAMMINGA
Ik lees in het verhaal dat er nog een finacier is ?

Dat hoe het nu zit ? Heeft ING ook ruzie met die ander finacier ?
+3
Farmer_
Ken het verhaal van een heel andere kant uit eerste hand, grote risico's nemen, kocht alles wat nodig was en niks betalen, verschillende bedrijven op verschillende locaties op grote afstanden en dat alles in een (te) korte tijd, dat was te verwachten, dan wordt er niets meer geleverd.

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/55497/ video westerwald
verbi
Ken hem wel had hier ongeveer 80 koeien zou wel eens laten zien hoe het moest in het buitenland, 2500 koeien over een aantal lokaties,dit is nu het resultaat nu heeft hij niks meer.
gezienus
[@verbi nu heeft hij niks meer.

dat weet je niet
+1
gezienus
Schuld van 15 of 20 milj een speelruimte van 5 milj gokje ??

zal wel meer aan de hand wezen stond ook in het artikel van dat de dode dieren soms dagen aan de straat lagen , dode dieren afvoeren kost hier nog geen 2 €
Ik ken een soort gelijk verhaal van een varkensboer, een drama.
flyingrussian
Lijkt me wel wat meer aan de hand dat in dit artikel word weer gegeven. Fijne krijg je toch niet te weten, hij heeft geprobeerd helaas.
jan is hobbyboer
Hoe is het in het gedroomde land flying russian? Oekraine was het toch, faiiliet kapotgeschoten boedeltje dat door het westen nog beetje in de lucht gehouden wordt.
gezienus
Jan daar zijn het nu gouden tijden voor de veeboeren na de inportstop vanuit de Eu
+2
flyingrussian
@Jan Oekraine is niet zo klein als Nederland, de gevechten zijn nog 1000 km van mij af. Gedroomde land leg uit? Dat jij niet over de grens wil kijken hoef je ander niet af te kraken als die verder kijkt? En de EU of Amerika is niet failliet? Graag dus even wat duidelijker wat je nu wil weten.
+3
flyingrussian
@Jan "ik gun iedereen 300 of meer koeien, daar zit echt geen millimeter afgunst bij. Ieder z'n leven, maar ik moet er niet aan denken." dit schreef je eerder, zoals je nu bij mij schrijft lijkt het wel afgunst?
MTSTAMMINGA
Ga je ook mee @Jan is hobbyboer na @flyingrussian als hij straks aan het melken is Kun je met eigen ogen zien hoe mooi boeren als het daar is!!!!
George
@flyingrussian
Ik denk dat je een totaal foute conclusie trekt. Jan is niet afgunstig op iemand met 300 koeien en al helemaal niet op iemand met 300 koeien in Oekraïne. Volgens mij is hij zelfs totaal niet afgunstig en doet gewoon zijn eigen ding op zijn eigen manier.
Ondanks dat de oorlog 1000 km van je af is kan ik me voorstellen dat Jan het niet als een ideaal land omschrijft. Als je er mij gratis een huis en 100 ha land aanbied en ik moet er gaan wonen , dan mogen ze het houden. Maar iedereen is anders.
@MTSTAMMINGA
Er zijn natuurlijk nog andere dingen in het leven dan melken en mooi boeren. Ik vind een stabiel land waar wij in wonen ook erg fijn.
flyingrussian
Quote:
@undefined: GEORGE wt

jan is hobbyboer - 10 uur geleden

Hoe is het in het gedroomde land flying russian? Oekraine was het toch, faiiliet kapotgeschoten boedeltje dat door het westen nog beetje in de lucht gehouden wordt.

Wat probeerd hier dan te zeggen? Jij bent blijkbaar een woordenboek met begrijpen van Jan, dus wat bedoelt ie?
+1
gezienus
[@GeorgeAls je er mij gratis een huis en 100 ha land aanbied

Soms bin i te bang 😃
George
@gezienus
Heeft niks met bang zijn te maken. Maar ik heb het hier ontzettend goed en heb een vrouw met kinderen die daar ook niet aan zouden moeten denken. Wat moet je in een vreemd land als het hier ook heel goed is? Ik zal je vertellen dat ik nog niet ga als ik er 500ha krijg als ik er permanent moet gaan wonen. Er zijn gewoon meer dingen in het leven dan grond , koeien en een boerderij. Dit zijn slechts middelen om de kost te verdienen en dat kan ik ook hier.
Farmer_
@George
George heeft andere dromen uit vreemde landen

agrarbetrieb.com/wp-content/uploads/…
George
@Farmer_
Duitsland vind ik geen vreemd land en ook België niet. Maar veel verder hoeft het van mij niet. 😄 En ach wat is dromen , ik ben toch meer van dat bovenste merk dat van die Italiaanse Duitser.
gezienus
@Farmer_ die groen dingen kun je nu ook in een meisjeskleur krijgen , rose
Farmer_
@George
Misschien ben je wel meer duutser als je dacht. 😃
Farmer_
@gezienus
Werkelijk? wie koopt nou zo'n ding.
jan is hobbyboer
@flyingrussian
In mijn ogen heb jij je compleet belachelijk gemaakt door toen Oekraine al in brand stond dit voorjaar het gedrag van Rusland te verheerlijken. Het was zo'n mooi land waar alles zo goed geregeld was. Wat voor oogkleppen kan iemand op hebben. Maak je geen zorgen, ik ben heel blij dat ik hier zit en niet daar. Nix voor mij, leven in een 2e wereld dictatuur.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Ga je ook mee @Jan is hobbyboer na @flyingrussian als hij straks aan het melken is Kun je met eigen ogen zien hoe mooi boeren als het daar is!!!!

Zelfs bij vechtpartijen in het cafe vroeger liep ik al weg, laat staan dat ik vrijwillig naar een oorlogsgebied ga. Ben bang dat ik ook anders tegen het melken van veel koeien met hele grote melkinstallaties aankijk dan jij doet. Ik vind het al een sneue business dat sommige boeren meer dan 2x2 uur per dag (meer dan 1400 uur per jaar!!) in een melkput doorbrengen. En melken is niet veel meer dan lopende band werk als je het hele dagen doet. Dat is toch wel een erg beperkt leven. Tenminste in mijn ogen. Zelfs ongeschoolde mexicanen kunnen het.

Een gewone voltijds baan (40 uur) is ongeveer 1700 uur per jaar in dit land. Wat een gekte.
Farmer_
@jan is hobbyboer
Er zijn ook genoeg ongeschoolde hobbyboeren over de hele wereld, ieder zijn ding.
gezienus
Jan je kunt elke Keer wel zegen hoe zon geweldig leven jij hebt met je paar koetjes maar ik ook, en mijn koeien geloof ik ook

een half jaar uit het leven van jouw koe
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: alf jaar uit het leven van jo

Niet iedereen over een kam scheren. Mijn koeien staan lang geen half jaar binnen, bijna elke dag komen ze wel een paar uur buiten, 8 a 9 maanden per jaar dag en nacht buiten. En mijn stal is veeeeeel ruimer dan dit hokkie.

Maar ik geef toe dat zo'n aanbindstal verre van ideaal is. Al heb ik zelf, gezien het plezier dat de koeien hebben om binnen te komen, niet het idee dat ze het erg vinden. Ik haal mijn koeien nl. nooit op, ik doe gewoon de draad open en loop weer naar huis. Dan komen ze vanzelf wel een keertje. Enige voordelen van een aanbindstal wat ik kan bedenken is dat je je koeien nooit hoeft te bekappen en dat het lekker warm is in de winter. Voor de rest is het verre van ideaal. Maar ja, het is wel goedkoop (en daar hou ik van) en schijnt milieu-technisch ook superieur te zijn ivm kleine mestoppervlak, maar hele milieu gedoe vind ik sowieso onzin. Melkmachine is hier ook al 40 jaar oud, maar loopt ook nog als een zonnetje.

Met overdag wat weidegang in de winter gaat het zelfs met mijn grote koeien (rond 1.65) goed in een aanbindstal.

Aanbindstal zal over jaar of 10-15 wel keer verboden worden maar da's voor mij dan een mooi moment om te stoppen.

Dus ik ben net zo gelukkig met mijn stalletje dan echte boeren met 300 koeien zijn, misschien nog wel iets gelukkiger 😄.
flyingrussian
@jan is hobbyboer

Wie schrijft dat je pas echte boer bent bij 300, soort calimero ziekte heb je daar last van? Als het mijn eigen was zou ik ook liever een paar koeien hebben dan grote aantallen, maar beiden heeft iets.
+1
George
Er is een oorlog gaande in het oosten dat mag toch wel duidelijk zijn en financieel en economisch gezien is het momenteel een niemandsland dat gevangen zit tussen het oosten en het westen. Het is alles behalve een stabiel land.

NU.nl

EU en Oekraïne stellen handelsverdrag uit

De Europese Unie en Oekraïne gaan voorlopig niet nauwer economisch samenwerken. De toepassing van een eerder overeengekomen handelsverdrag wordt uitgesteld, in ieder geval tot 1 januari 2016.
EU en Oekraïne stellen handelsverdrag uit
Dat moet bijdragen aan het vredesproces in Oekraïne en heeft ook te maken met Russische bezwaren.

Dat maakte Europees Commissaris Karel De Gucht vrijdagmiddag in Brussel bekend na overleg met de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken en de Russische minister van Economische Zaken.
De Russen uitten felle kritiek op de intensievere samenwerking tussen het buurland Oekraïne en de EU en dreigden al met tegenmaatregelen. Zij vrezen te worden benadeeld.
De Oekraïense regering en Brussel zullen doorgaan met hun pogingen om de Russische bezwaren weg te nemen, aldus De Gucht.

Leningen

De EU is wel bereid volgende maand leningen ter waarde van 760 miljoen euro ter beschikking te stellen aan Oekraïne, als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals economische hervormingen en bestrijding van corruptie.
Dit gaat EU-commissievoorzitter José Manuel Barroso zeggen tijdens een conferentie in Kiev, aldus de vrijdag vooraf verspreide tekst.
Door: ANP
-1
jan is hobbyboer
@George:
Zoals je hierboven al gelezen hebt ben ik het helemaal met je eens. Hoeveel oogkleppen kan een mens ophebben. Als het leven alleen bestaat uit het melken van veel koeien (van een ander) en het bewerken van veel grond (van een ander) wetende dat dat kans groot is dat je niet altijd betaald wordt (Oekraine kan niet op eigen kracht blijven drijven) en toch zo'n land als het ideaal gaan verheerlijken dan wijk je toch wel een beetje af van het gemiddelde leven dat een mens wenst te leven. Zeker als je ook nog vrouw en kinders hebt (wat FryingRussian waarschijnlijk ook niet heeft), anders stel je die ook bloot aan de gekkigheid van jezelf. Als je er geboren bent en niet weg kunt is het wat anders, maar FlyingRussian komt uit een van de rijkste en stabielste landen ter wereld. Hier dus. Maar het is zijn leven, en laat ie vooral doen wat ie niet laten kan.

Trouwens als ze me in NL gratis 300 koeien en 200 ha grond gaven ging ik er ook niet boeren, verkocht ik ook mooi de hele toko. Ik wordt simpelweg niet gelukkig van zo'n onoverzichtelijke berg aan dieren en grond. Genoeg is genoeg en dat is bij mij veel minder dan bij de meeste boeren. Paar meer dan het huidige aantal was wel aardig, maar ik heb nooit gedroomd van meer dan 40 a 50 koeien op max 30 ha grond. Dat is mooi overzichtelijk en valt ook best een inkomen vanaf te halen als je niet teveel schuld hebt (en geen grootheidswaanzin). Maar ook dat zit er zonder kapitaalsvernietiging niet in, ik ben er even gelukkig om. Er zijn genoeg leuke dingen in het leven naast het boeren.
+4
flyingrussian
Behoorlijke bekrompen manneke ben je volgens mij.Zeg ik dat alles fout is in Rusland? Zeg ik dat Poetin de grootste lul is? Hij heeft zeker goeie dingen gedaan. En dan doe je ook nog aannames over mijn prive, kerel ga eens ontspannen.
Ik word vooruit betaald dus ik zal altijd mijn geld krijgen, jij ook van de melkfabriek?

Als je zelf na wat ontspanning wat beter kan formuleren wil ik best antwoorden maar tegen een gestrest figuur die alleen wil trappen is niet te praten.
+2
Farmer_
Quote:
@jan is hobbyboer: Als het leven alleen bestaat uit het melken van veel koeien (van een ander) en het bewerken van veel grond (van een ander)

Jij werkt toch ook voor een ander buiten je hobby boerderij.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@flyingrussian: aannames over mijn prive

Ons hobbyboertje prikkelt alleen wat, niet zo happen...

Ik snap goed dat jij een uitdaging ziet in je werk, maar vraag me inderdaad af hoe jij (en anderen in deze business) dit privé doet. Heb je een gezin/relatie of niet, leeftijd eventuele kinderen, neem je gezin mee of een LAT-relatie, met welke regelmaat terug naar NL en hoe kom je aan een bedrijfsvoorraad engelse drop.
flyingrussian
@Jack Rijlaarsdam

Best gewoon elke 3 maanden te vliegen, ook voor je eigen sociale rust en om weer even energie te krijgen. Dus regelmatig vliegen is drop,pindakaas etc. Relatie gewoon normaal, Kiev is niks minder als Amsterdam en daar ben ik zo in twee uur.
jan is hobbyboer
Quote:
@Farmer_: Jij werkt toch ook voor een ander buiten je hobby boerderij.

Ik werk voor mezelf, maar doe klussen bij een ander, ben niet in loondienst, wordt gewoon per uur betaald. Verder houdt daar de vergelijking met 100-en koeien melken in Oekraine en Rusland ook wel op denk ik.
+1
pieta
@jan is hobbyboer
Iedereen werkt voor zichzelf. De ene heeft een baas, de volgende een opdrachtgever en een ander is (behoorlijk) afhankelijk van de markt.
Kenijor
@pieta
En waar schaar je jezelf onder?
pieta
@Kenijor
Als ik moet kiezen hoor ik bij de laatste omdat de andere twee opties afvallen.
+1
flyingrussian
Heb ik geschreven dat het stabiel? Er liggen nu wel kansen voor de mensen die geld hebben, want er komt straks een hoop van jullie tax poet hier in vorm van subsidie.
duitser
melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/27305/

Weten jullie meteen wie het was.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , gezondheid , melkveehouder en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3