Sector volledig over op verantwoorde soja

De Nederlandse melkveehouderij koopt sinds 1 januari 2015 uitsluitend soja aan met het RSTS-certificaat. De sector komt hiermee zijn afspraken na van de in 2011 ondertekende intentieverklaring voor verantwoorde soja. Dat meldt de NZO in een persbericht.

Deel dit topic

Reacties

IJsseldelta
....en weer zijn we het braafste jongentje van de klas, ook wel gekke henkie genoemd.
cowboy72
Ja en de koeien gaan er geen liter van meer geven van wa voor eisen aan joja hangen
brabo
Zou dat ook voor de soja gelden die door de Duitse en Belgische voerleveranciers hier worden beleverd?
+1
de hoef
Als ie niet via de smokkelroute binnen gekomen is .
lijkt het me wel ja
boersalland
Heb een keer een documentaire gezien over hoe ze in Brazilië soja verbouwden, nou dan moeten wij ons hier de ogen uit de kop schamen dat we die soja hier willen voeren aan onze koeien. Alleen maar kijken naar je eigen portemonnee is wel erg kortzichtig
paul1
Ja, hoe die soja daar wordt behandeld, naast een partij voor dieren zouden we ook een partij voor planten moeten hebben.
-Jan-
Een zeer goede en voordelige eiwitleverancier is goed (bemest) grasland maar door de alsmaar strengere bemestingseisen gaat die kwaliteit erg achteruit en worden we wel gedwongen extern eiwit aan te voeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , soja en nzo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN