Tip voor administratiekantoor in omgeving Sliedrecht / zuid-holland?

Ha collega`s, ik heb wat problemen mijn mijn huidige administratiekantoor en ben op zoek naar een eerlijke, betrouwbare partij in de omgeving van Sliedrecht zodat ik af en toe langs kan.

Iemand tips, ervaringen, dingen om op te letten?

Ter info: de partij waar ik nu zit heeft dankzij laks gedrag ervoor gezorgd dat ik een boete heb gehad en ze zijn niet bereid het zelf te compenseren... Gaat gelukkig niet om heel veel geld maar ik wil een betrouwbare partij waar ik van op aan kan dus aanbevelingen zijn welkom!

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Alfa in gorichem
Nick83
Die zal wel te duur zijn naar zn zin 😃

Wij zitten nu bij iemand in Nw. Lekkerland, doet voor ons alleen BTW en jaarverslag. Maar da is een man van zowat 65 en stopt er met een jaar mee ofzo. Dan gaan we ook naar een normaal accountants bureau zoals Alfa.
+1
de hoef
Alfa zal wel duur zijn ,maar je krijgt er ook wat voor terug
je kunt beter een jonge actieve boekhouder hebben .
dan een oudere die niet meer op de hoogte is van het boeren
niks tegen oudere mensen hoor ,daar kun je veel van leren.
maar als ik kijk wat alfa bij ons allemaal klaar speelt, waar wij geen of te weinig van weten. vind ik het wel een hoop geld, maar niet duur
oldhuus
Hebben toch slechte ervaring met Alfa (Meppel), een jonge actieve boekhouder maar wij waren zeker laatste adres ofzo, wel een boel uren schrijven en als ie langs kwam alleen maar wat de bedrijfsvoering afkraken, alles afbreken en alles nieuw bouwen was het advies.

Gewoon paar kantoren langs gaan en een indruk opvangen en een prijs opvragen, voor 4 jaar laten vastleggen.
meelezer10
Quote:
@de hoef: maar als ik kijk wat alfa bij ons allemaal klaar speelt, waar wij geen of te weinig van weten

Over welke onderwerpen gaat dit zo al?
+1
de hoef
@meelezer10
overname .nieuwe regels ,in btw gaan ,van jaren ervoor nog terug halen ,goed rapport naar bank .advies bij nb
+3
brabo
Quote:
@oldhuus: alles afbreken en alles nieuw bouwen was het advies

tja wat wil je met zo"n naam 😃
nietboertom
Alfa al eens van gehoord inderdaad, maar de meningen verschillen dus wat. Wellicht eens langs voor een introductie. Dingen die de hoef noemt ben ik wel naar op zoek, een partij die wat verder kijkt en zijn best doet om wellicht ook dingen uit het verleden nog het meeste uit te halen. Bedankt!
BernieX
@de hoefen dit weet een oudere boekhouder allemaal niet..... nee liever een jonge boekhouder die net van school komt en helemaal nog geen bedrijfservaring heeft.......en alle boeren euh lees cliënten hetzelfde adviseert omdat hem/haar dit wordt geleerd door de leidinggevende.....
Nick83
Quote:
@de hoef: overname

Ik heb het nog niet over genomen en wil ook eerst van die "ouwe vent" af voor da ik da doe 😉

Ik zit er aan te denken om bij Agrovision het Financiele pakket te nemen en zelf de rekeningen in te voeren en dergelijke. Dan heb ik zelf ook meer gevoel bij hoe het eigenlijk draait. En daarbij dan via internet met programma van accountant koppelen, zodat die niet zoveel uren hoef te maken met simpel invoer werk. Iemand hier ervaring mee? Merk je hier echt ook nog wat van op de post "accountantskosten"? 😉
de hoef
Quote:
@Nick83: wat van op de post "accountantskosten"? ;)

die kun je gewoon aan laten nemen nick
de hoef
Quote:
@BernieX: hoef en dit weet een oudere boekhouder allemaal niet

heb niks tegen ouwe
maar heb liever een jonge actieve ,zoals we nu hebben
koeman
@Nick83
het simpele typewerk zijn niet de duurste uren dus gaat het besparen nog niet zo erg hard met zelf coderen. Vooral het eerste jaar moet bovendien alles nog gecontroleerd worden of het wel goed gecodeerd is maar uiteindelijk zal het wel wat schelen. Het inzicht in je eigen cijfers geeft de meeste meerwaarde.
oubi
@Nick83net overgestapt en begonnen met Agrovision. Eenvoudig programma; met downloaden bankgegevens is het een uurtje per kwartaal. Je kunt dan kiezen voor meerdere kantoren.
DeBoerin
Quote:
@Nick83: Merk je hier echt ook nog wat van op de post "accountantskosten"? ;)

De post accountantskosten wordt niet lager als je goed op de hoogte bent van je eigen zaken, de belastingaanslag wordt wel lager 😄
Meer overleg, dus kosten gelijk maar minder uitgaven aan overheid.
DeBoerin
Quote:
@oubi: uurtje per kwartaal.

Hoeveel facturen op jaarbasis ? maak het niet met een uurtje per kwartaal ondanks al 15 jaar zelf inboeken.
Nick83
@DeBoerin
Ik kan het me hier ook niet voorstellen. Als ik zie wat een berg facturen er hier eerste kwartaal betaald is aan verzekeringen / abbonementen en weet ik al wat voor ongein al niet meer, het is onvoorstelbaar. Lijkt wel of da elk jaar gekker word 😶
weurding
@Nick83en locosensus niet te vergeten
koeman
@oubi
uurtje per maand als je er heel goed inzit misschien, maar het komt meestal op de laatste week van het kwartaal aan. En dan moet je weer nadenken over hoe dat uitsplitsen ook alweer ging etc etc. Eerder een half dagje ervoor uittrekken. Je weet wel hoe dat gaat als je eenmaal achter je buro zit... telefoontje die, belletje zus... dan die weer aan de deur, tenminste zo gaat dat hier. Doe waar je zelf goed in bent en wat je leuk vind en ga zeker niet zelf boekhouden om geld te besparen, dat schiet niet op.
jan w
@oubi
Ik werk al jaren met Agrovision, maar ik wist niet dat je de boekhouding in een uurtje per kwartaal kunt rondbreien.
Ik reken op 1.5 uur per maand.
Inboeken, uitsplitsen, betalingen verrichten, bankgegevens inlezen, boekingen nalopen e.d.
Splits wel uit voor de bedrijfseconomische boekhouding.
En de zoon doet de rest. Hoeft alleen de accountant er ff overheen te kijken.
casev
Ik ben vorig jaar van mn lokale administratie kantoor naar flynth in ridderkerk overgestapt.
arie.j
Wat is belangrijk voor je?
Je bent geen boer? Wat voor bedrijf dan wel?
+1
pieta
Hoe weet jij dit? Uit zijn nickname kun je ook halen dat ie boer Tom van boer zoekt vrouw niet is. 😄
de hoef
Quote:
@arie.j: Je bent geen boer?

er staat he collega s
nietboertom
Belangrijk is eerlijkheid en gewoon een partij waar je nog jaren mee vooruit kan. Ik ben wel boer alleen niet boer tom inderdaad 😄 Maar ik heb al veel goede reacties gehad hier dus ik kan voorlopig even vooruit met uitzoeken welke partij wellicht het beste past
+1
oldhuus
Ja gewoon wat bedrijven uitnodigen, het is zo dat boekhouders zelf klanten moeten zoeken, dus gewoon een stuk of 5 uitnodigen en je ideeën toekomstplannen enz bespreken, en offerte laten maken en dat moet wel voor 4 jaar vast kunnen dacht. Als je dat niet doet is het een vrijbrief om een boel extra uren te schrijven, ze moeten immers ook hun 40 uur vol maken.
+1
martijnham
Procount meerkerk
wally
Schep oud beijerland
weurding
Bij nalatigheid van je boekhoudkantoor gewoon je rechtsbijstand inschakelen, dan komen ze alsnog over de brug, zijn ze voor verzekerd
meelezer10
Heb je de kleine lettertjes al wel eens gelezen. De boekhouder heeft zelfs alles goed dicht getimmerd zodat je zelf verantwoordelijk bent.
nietboertom
Ben bang dat ik hier weinig tegen begin inderdaad, die mensen zijn veels te slim voor mij en ik ben bang dat er tegen ingaan me alleen maar meer geld gaat kosten..
+1
weurding
4 jaar terug toch via de sur een redelijk bedrag teruggekregen, of je het gelooft of niet, het is het proberen waard!
+1
meelezer10
@weurding
Ik ben aan het proberen maar heb er een hard hoofd in.
+1
Struijk
Al vele jaar, zowel zakelijk als privé, klant bij Atenta in Sliedrecht.
Naar volle tevredenheid. Goed en eerlijk tegen goed prijsverhouding vind ik.
En gewoon in het dorp. www.atenta.nl
nietboertom
Kijk, dat is dichtbij 😄
+2
GerardvW
Kijk eens op goedkoop-administratiekantoor.nl/ of bel ons 0184-751027 of mobiel 06-10077731. Wij zitten in Hardinxveld-Giessendam.
Ervaring met de landbouwsector is aanwezig.
henrik
Gewoon zelf alles doen? 😄
+1
nietboertom
Doen mensen dat? Denk niet dat dit een optie is, heb er 1 weinig tijd voor en 2 totaal geen kaas van gegeten
henrik
Geen idee, wij wel in elk geval 😄 Maar moet zeggen dat mijn zoon me af en toe uit de brand helpt, die heeft er wat meer verstand van.
Ik ben ook geen boer, heb een eigen groente en fruit winkeltje (in Sliedrecht trouwens ;)) en we hebben de pin gekoppeld met een boekhoudprogramma, hoeven we nog maar heel weinig zelf te doen. Ik weet niet of jullie ook zelf dingen verkopen (met pin) maar dan zou je eens bij het administratiekantoor kunnne vragen of dit wat is: reeleezee.nl/blogs/blog/… , hoef je bijna niks zelf te doen en scheelt wellicht een hoop geld?
nietboertom
@henrik
Hoi Henrik, op jouw advies ben ik toch een tijd zelf aan de slag gegaan, maar moet zeggen dat ik het een stuk lastiger vindt dan verwacht. Releeze vindt ik wel erg duidelijk, maar ik heb nu toch een administratiekantoor gekozen om mee samen te werken.

Ik heb bij diversen een gesprek gehad en uiteindelijk gekozen voor Flynth in Ridderkerk op basis van advies van iemand hierboven, maar daar zit ik nu net een paar weken dus de toekomst zal het uitwijzen.

overigens doe ik nu wel best wat zelf, maar niet met releezee want dat had niet de voorkeur bij Flynth. Uiteindelijk gebruik ik dit boekhoudprogramma

Ik zal nogeens een update posten over mijn ervaringen met flynth
+2
nietboertom
Wauw! Iedereen bedankt voor de reacties!! Wat een actief en handig forum, wist niet dat hier zoveel mensen op zaten. Ga dit forum zeker meer in de gate houden. En ik ga eens rustig alle namen die zijn genoemd bekijken en informatie bij opvragen. Kijken waar ik het beste buikgevoel bij krijgt!
Greidboer
Woldendorp Bedum Goed en goedkoop
nietboertom
Aan iedereen, ik weet dat dit een heel laat bericht is, maar toch bedankt allemaal voor jullie hulp. Dankzij dit forum ben ik bij een paar kantoren op bezoek geweest en ik kreeg een goed gevoel bij meerdere, maar uteindelijk voor locatie gekozen. Bedankt!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
1