VVD voorstander verdere groei melkveehouderij

De VVD is tegen een beperking van het aantal melkkoeien in Nederland met een systeem van fosfaatrechten. VVD-Kamerlid Lodders wil dat boeren die hebben geïnvesteerd in land en stallen, ook de ruimte krijgen om die te vullen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Cornelis
Mevrouw Lodders: wat heeft u dit jaar reeds ondernomen in Brussel om een en ander voor elkaar te krijgen? Vraag twee: Als door uw gedrag de derogatie niet wordt verlengt, kunnen wij dan de rekening bij uw partij neerleggen?
verbi
Ze heeft gewoon gelijk plafond is gedateerd , en een tegen vraag wat heeft Dijksma vernielt en getreiterd en nog steeds en de derogatie ,weg ermee ,kost minder om een paar honderd kuub mest meer af te zetten dan deze regelbrij. Maar ieder zijn mening.
Cornelis
Lodders vernielt en brengt veel schade toe. Beetje realiteitszin zou wel fijn zijn. Andere EU landen zien ons als zeer intensief en verwacht je dan dat deze landen zeggen: prima nederland ga je gang maar. Je kunt prima het plafond ter sprake brengen maar dan moet je op dat moment zelf even geen probleem hebben.
pieta
Mevrouw Lodders had zich beter in kunnen spannen voor een goed beleid richting het fosfaatplafond. Dit heeft ze duidelijk niet gedaan terwijl ze toch echt mee in één van de besturende partijen zit. En dan had ze nu recht van spreken gehad om het fosfaatplafond ter discussie te stellen.
matt
Hoe groot is het nadeel eigenlijk van het missen van de derogatie,is daar recent nog
Uitvoerig onderzoek naar gedaan?

Of roept iedereen zomaar wat? Veel bedrijven zitten er in door,niet grasland uit gebruik
Te geven,denk dat er een aantal stopt met de derogatie,als de amvb in werking treedt.

En hoe groot is de kans dat de derogatie verlengt wordt? Straks ontstaat de situatie dat
We een fosfaatquotum hebben,en de derogatieverlenging niet verleend wordt!
kuilhapper
De standaard ketelmuziek, als het er werkelijk om gaat draait ze om als een blad aan een boom.

Geloof niet dat we dit vrouwtje na volgende verkiezingen weer gaan zien bij de VVD, zou prima bij de Wilders club passen, domme dingen roepen en niets klaarmaken!
strobaal
Ze heeft wel gelijk het fosfaatQ. slaat werkelijk nergens op. Nu moet ze het alleen nog wel ff afbranden in de Tweede kamer.
+1
hans1980
Waarom zou je alle boeren die stal gezet hebben fosfaatrechten gunnen ?
Todi
Hans zou wel mooi wezen. Ik heb trouwens ook nog 40 boxen over en dat in een oudere stal. Dus 40 fosfaat rechten extra. Maar ja het dak is bereikt. Smily.
Jaap40
@hans er zijn investeringen gedaan op basis van wetgeving van voor de fosfaat maatregel. En als het goed is op basis van de op dan toe geldende vergunningen.
Waarom moet een plotselinge fosfaat maatregel velen in de wielen rijden?
jorisdriepinter
En waar moet die extra mest dan heen mvr. Lodders. Grond hebben we er niet voor. Exporteren dan maar. Zullen Duitsland, Belgie en Frankrijk blij mee zijn. Die gaan dat dus echt niet steunen.
Verwerken dan maar. Al 20 jaar de heilige graal. Maar dramatisch in de uitvoering.
Wat voor doel heeft deze ramkoers!
+1
DJ-D
Ja de extensieve boeren worden met fosfaatrechten genaaid. Zonder fosfaatrechten de intensieve. Vind het laatste wel eerlijker.
arie.j
Maar wat varkensfosfaat overhevelen.
Enige warme sanering en wat minder produktie is voor de varkenshouderij een uitkomst, en melkveehouders kunnen het goed gebruiken
+2
jg
Goed gebruiken? om nog meer melk op een overvolle markt te brengen? met een kostprijs van 35 cent? De melk markt blijft komende jaren overvol Door de sterke specialisatie van bedrijven die binnen enkele maanden de produktie 1 tot 5 % op kunnen schroeven. Tevens zijn de voorraden van negatieve invloed op de prijzen. De melk markt gaat niet brengen wat Cda en vvd ervan voorstellen. Wie stopt deze partijen die voor ca 200 zelfbenoemde en zelf verantwoordelijke 'knel' gevallen de gehele sector op het spel zetten.
puntertje
Nog al dubieus wat Lodders roept, onhaalbaar binnen de E.U. Maar, om er dan toch iets positiefs uit te pikken, mest zodanig verwerken dat het als kunstmest kan worden aangemerkt is, ondanks dat dit natuurlijk ook zeer fraudegevoelig is, wel prima natuurlijk. Ik neem aan dat ze hiervoor het vuur uit haar sloffen loopt. Zo niet heeft ze alleen maar een uiterst storende invloed op het proces, net als die CDA-er die roept dat het niet verboden is nu de stal vol te zetten. Onduidelijkheid roept vreemd en zeer egoïstisch gedrag op dat voor iedereen weer negatieve gevolgen heeft.
brabo
Quote:
@puntertje: als die CDA-er die roept dat het niet verboden is nu de stal vol te zetten.

hij zegt toch ook nu.
dit jaar mag alles, regels gaan pas volgend jaar in
+1
Druk
Wat hebben Lodders c.s. de afgelopen 13 jaar pro-actief gedaan aan het fosfaatplafond, daar nu op afgeven geeft aan dat ze niets gedaan hebben en ook nu daar nog steeds niets aan doen behalve iets roepen voor de tv-camera's 😞
Greidboer
Of 2017. De wetgeving moet door de tweede kamer maar ook nog een keer door de eerste kamer.
matt
Wanneer weten we dat,zo rond dec 2016?
Greidboer
Waarschijnlijk wel. Dan kun je het niet meer met terugwerkende kracht invoeren. Dat lijkt mij juridisch moeilijk. Dus voor 2016 nog vol gas.
pussy
Tja , proberen waard , zou het alleen doen als ik de mest op eigen grond kwijt kan
zoniet , zit je straks met volle putten die niemand wil , of tegen 25 euri ofzo , brrr

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , vvd , stallen en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
6