Maispers kan naast de hakselaar rijden

Nieuw op de markt is een maïspers van Agronic die ook naast de hakselaar kan rijden. De nieuwe MR1210 Multibaler is een perswikkelcombinatie voor ronde balen, die een slag groter is dan de eerder ontwikkelde MR 820 Multibaler, die alleen stationair kan draaien.

Deel dit topic

Reacties

Freriks
Toch zit je nog met capaciteit van pers tov hakselaar. Plus dat het een dure liefhebberij is.
cs-agrar
@maisboertje Waar zit je?
jan w
Mooi om kant en klare balen te persen voor de droge koeien
+1
ricardo
Met alleen mais ?
jan w
Nee, mengen kuil, mais, hooi of gemalen stro. en dan Balen maken.
+1
brabo
@jan w
dus het hooi en het stro door de mais zaaien?
weurding
Het blijft balen
DirkdVGP
Ziet er ingewikkeld uit.
storm
Is dit bedacht om iets te bedenken? En dan nog meer balen verspreid in het buitengebied laten slingeren! Daar moeten we vanaf ipv nog meer van die ondingen!
spotmelker
Blijven die balen wel heel/dicht als ze zo op de maïsstoppel komen?
matt
Hangt een slabber achteraan vallen ze op,stoppels gaan dan plat
pers rijdt verder en bol rolt dan uit op de net omgeduwde stoppels.
spotmelker
Bij luzerne moet je de balen wel thuis wikkelen want die gaan geheid lek op de stoppel. Die slab had ik zo gauw niet gezien.
oosterof
@storm nouja dat balen ondingen zijn slaat ook nergens op! Het is toch een ideaal systeem voor de kleinere boerne of een stukje natuurland. Tenminste wat wil je der anders mee in de bult?
Corne S
Zou je hem ook kunnen gebruiken icm met grashakselaar? Of heb je er dan meer nodig?
ricardo
Alsof balen alleen nog niet duur genoeg zijn pffff, ook nog volspuiten met de hakselaar, denk ik dat we een melkprijs van 50 ct nodig hebben, niet dat ik daar wat op tegen heb.
spotmelker
De nieuwste persen hebben ook al 30 a 40 messen in de snijrotor, dat is m.i. kort genoeg anders blijft je baal niet meer heel.
hendry-06
Onze mr 820 heeft een keer naast een big m gereden. Maar dat was ook alleen kanten maaien.. voor een mooie capaciteit moet je met een 3 of 4 rijer hakselen... en dan al die balen nog weer van t land halen...
Loeideutz
Balen gaan niet zo gauw kapot van een harde ruwe stoppel. Als er maar genoeg lagen plastic om gewikkeld zijn. @spotmelker

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1