Nieuwe poll: Maaien

Moeten jullie nog veel maaie, of hebben jullie voor vant jaar genoeg gras? Stem hier..

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Het groeit hier nog als kool maar kan nog niet 't land op vanwege de 200mm+ regenval laatste weken. Word een zware snede. Afgelopen zaterdag ook 3,5 ha 'gestolen'. 71 ton gras met geschat krap 30% ds.
avondrood
Gestolen????
+1
spotmelker
Zo noemen we dat als je het snel tussen de buien door moet oogsten.
Boer Piet
NW Friesland:nog gehele 4e snede maaien, 47 Ha, staat mooi gras en is te koop. Ik heb genoeg vreten voor komende winter/voorjaar.
vrolijke tukker
Hier in t tukkerdorp de helft van de 4 snede staan. 35 ha. Is ook wel te koop. Heb gras zat. Mooi gras.
arjankok-
Wat is nu een redelijke prijs voor flinke 4e snee ?
+1
Todi
De kosten zijn hoger [maaien tot aan de bult] dan de snede gras.
Rilo
100,- op stam is zat. Is veel watergras dus 2 ton DS lijkt me max op veel percelen.
jg
Vorig jaar was de 5e snede bij iedereen al lang binnen.
+1
brabo
Nou niet overdrijven jg. Hier werd vorig jaar op 9 sept de 5e snede gekuild.
Gelukkig heb ik half augustus al de 4e snede gekuild en de 5e groeit hard met al die regen. Wordt dit jaar waarschijnlijk ook weer 6 keer maaien
spotmelker
Vorig jaar kuilden we hier op 23 november de 7e snede.
+1
brabo
@spotmelker
ja, je hebt altijd baas boven baas
spotmelker
@brabo dat beschouw ik als een compliment. Hier kan je gewoon lang het land op. Lelies rooien ze hier ook tot aan de Kerst.
brabo
@spotmelker
hier worden om mijn grond ook de aardbeienplanten rond de kerst gerooid. En dat omdat wij hier op hoge droge grond zitten. Maar wij kunnen hier op het klapzand niet op tegen de opbrengsten bij jullie in de polder
spotmelker
@brabo Wij hebben wel hoge opbrengsten maar dat heeft wel een kostenplaatje. Elk jaar wordt ca 60% nieuw gras ingezaaid en dan moeten alle bemestingsruimtes die er op 't gehele bedrijf zijn bij elkaar worden geschraapt om er voldoende te laten groeien want de grond levert hier (vrijwel) geen stikstof (NLV < 50kg) en vlinderbloemigen hebben te weinig ontwikkelingstijd op éénjarig gras.
Todi
@spotmelker
Kun je nog mest [digistaat] aan voeren.
casev
Als je nu op een iets te natte ondergrond gaat maaien, rij je het zo dicht, dat je zeker weer dat het jaar hierna voorbij is....
+2
oldhuus
Heb gras zat, maar er staat ook nog genoeg en groeit hard door. Misschien volgende week een keer maaien. Gister paar collega's zien maaien, maar kijk eens op regenradar.
+1
Dul65
Heb 12 dagen geleden de meeste 4 de snee gemaaid, alle mest erop gedaan geen kunstmest , waar geen mest is gekomen te nat of onder de bomen is het geel de rest groeit als kool. Vocht, warme grond en voedingsstoffen, over 3 weken een hele mooie 5 de snee.
Volgende week wordt het weer beter weer dan kunnen we eind van de week de rest maaien.
Mc_douwel
Moeten dit jaar nog2snedes maaien heb met gemak ruimte gebrek nog1snededan alles vol

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maaien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN